בוטניקה: קוקטייל בר חדש בהשראת צמחי תבלין ייפתח בתל אביב

בתפריט: עיצוב נקי וסקנדינבי, צמחים ריחניים וישראליים ומכונה משוגעת לייצור קרח

בוטניקה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
בוטניקה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
5 ביוני 2016

כשתומר פולג וניקולס סיטבון נפגשו במשמרת בקפה דה פריז בלונדון לפני 20 שנה, היה ברור לשניהם שהישראליוּת תחבר ביניהם. פולג חזר לארץ והתחיל לעסוק במלונאות וסיטבון עבר לשבדיה, שם פתח חברה לתכנון ברים בעולם. עכשיו הם פותחים יחד קוקטייל בר אינטימי במלון הבוטיק אולטרה הוטל'ס שברחוב הירקון. הקונספט, לפי סיטבון: פחות זה יותר. “הלכנו על טוטאל לוק סקנדינבי: פשוט, נקי ולא מתחכם, מעיצוב הפנים ועד לסגנון האוכל", הוא אומר. הם בחרו לקרוא למקום בוטניקה, כמחווה לצמחייה הארץ ישראלית שבאה לידי ביטוי בעיטורים, בקוקטיילים ובמנות. “יש בישראל כל כך הרבה צמחי תבלין שאפשר להפיק מהם יצירות מדהימות, אז החלטנו לגדל הכל בעצמנו".

קוקטייל Negroni Fragaria, בוטניקה, צילום: Raphael Stecksen
קוקטייל Negroni Fragaria, בוטניקה, צילום: Raphael Stecksen

על התפריט אמון השף יוסי אסרף, שבנה מנות כמו נתחי סשימי ברוטב לימון, זעתר, פלפל חריף ואבוקדו (52 ש"ח); סשימי ירקות גינה מאודים (35 ש"ח); אספרסו סרטנים עם בשר סרטנים וכוכב ריחני (35 ש"ח); שרימפס קריסטל בציר ים עם מלח קורנית ואכילאה ריחנית (75 ש"ח) ועוד. הניחוח החו"לי מגיע דווקא מכיוון הקוקטיילים עם מכונת קרח שמייצרת בלוקים במשקל 150 ק"ג. “קרח הוא חומר הגלם החשוב ביותר בקוקטייל, ולכן חשוב לחתוך אותו נכון ובהתאם למשקה שהלקוח הזמין. הוספנו גם מכונת אוסמוזה שתסנן את המים לרמת דיוק כזו שהקרח – ומכאן הקוקטיילים – ייצאו מושלם".

בוטניקה, הירקון 78 תל אביב,
שני־שבת 17:00־אחרון הלקוחות, 9330339־03