רק טוב צומח פה: סיורי ליקוט ומסעדות תל אביביות שמלקטות

כשמדברים על ליקוט, מתכוונים לגידולי פרא שנמצאים בשדות הבר, שיד החקלאי לא נגעה בהם. אלו חומרי הגלם בדיוק כפי שהטבע יצר ותוכלו למצוא אותם בכמה מסעדות תל אביביות, טוב לדעת

צא ולקט בארץ. צילום: אנטולי מיכאלו
צא ולקט בארץ. צילום: אנטולי מיכאלו
8 בפברואר 2017

המגוון הגדול ביותר של צמחי בר המשמשים לאכילה מתרכז בארץ בעונות החורף והאביב. למלוקטים מהבר מיוחסים טעמים פראיים ושלל כוחות ריפוי ושדרוג הבריאות והסקס. ואנחנו אומרים, אם כבר לצאת לאכול בט"ו בשבט, הנה לכם מסעדות תל אביביות שמלקטות:

הסלון, המזנון

השף אייל שני מסביר שברוב המנות שלו הוא מציב באותה מנה יחד חומר גלם "מבוית" מול חומר גלם בר. שתי מנות לדוגמה מהארסנל הנוכחי שלו: סלט של עשבי בר בסלון (89 ש"ח), ולעתים קרובות בעונה הזאת תוכלו להזמין מנה של קציצות חובזה בפיתה בסניפי המזנון (34 ש"ח).

הסלון / המזנון

מלקטים בסלון של אייל שני. צילום: אסף הדר
מלקטים בסלון של אייל שני. צילום: אסף הדר

הבסטה

בבסטה מגישים מגוון מנות המכילות חומרי גלם מלוקטים, בהן: כיסוני שושברק חובזה עם גבינת עזים ובצל מבושל ברוטב יוגורט חם, ותבשיל ירוקים גלילי (59־89 ש"ח).

הבסטה

שושברק, מסעדת הבסטה. צילום: אנטולי מיכאלו
שושברק, מסעדת הבסטה. צילום: אנטולי מיכאלו

 

מונאר

השף ענר הרקוב משלב חומרי גלם מלוקטים בדהאבה הלוהטת מונאר. בתקופה הקרובה תמצאו שם ספיישל גאוני של דוסה עם אבוקדו, בטטה, חובזה, מסבחה דלעת עם חומוס צ'אנדל הודי, לשון הפר ועולש (39 ש"ח).

מונאר

מונאר, חזק בליקוטים. צילום אנטולי מיכאלו
מונאר, חזק בליקוטים. צילום אנטולי מיכאלו

אל עשי

השף סאלח כורדי מכין מנה מלכותית של שפונדרה כבש במילוי חובזה, חמציץ, שום בר, אספרגוס פראי וזעתר בר (130 ש"ח).

אל עשי

נלקטה? אל עשי. צילום: אפיק גבאי
נלקטה? אל עשי. צילום: אפיק גבאי

דוק

השף אסף דוקטור מתעקש על מקומי ומשלב בתפריט אוכל מלוקט, למשל במנת קפרצ'ו שייטל עם צלפי בר, עלי ג'רג'יר וגבינת צמאון של משק עפאים (42 ש"ח) ובמנת טרטר סינטה ופריקה, סומאק בר ולפת מוחמצת (52 ש"ח).

דוק

מסעדת דוק. צילום: שרית גופן
מסעדת דוק. צילום: שרית גופן

קפה אל נור

בביסטרו־מעדנייה החדש השף אוהד לוי מכין סלט עשבי בר עם לשון הפר וחובזה מבושלים בלימון וסומאק (מגיע כחלק ממגש המאזטים: 69 ש"ח ללחם ותשע פנכות), וכן לשון הפר ממולאת באורז בסמטי, טלה טחון, צנובר וחמוציות בלימון (10 ש"ח ל־100 גר').

קפה אל נור

קפה אל נור, מטבח צפון אפריקאי במיטבו. צילום: אנטולי מיכאלו
קפה אל נור, מטבח צפון אפריקאי במיטבו. צילום: אנטולי מיכאלו

אם תרצו לצאת מאזור הנוחות וללקט, הנה ההמלצות שלנו לסיורי ליקוט:

אורי מאיר־צ'יזיק

מאיר־צ'יזיק עורך סיורי ליקוט בתל אביב וגם מחוץ לעיר (240 ש"ח למשתתף כולל בישול משותף של המלוקטים וזלילתם).

לפרטים נוספים: 3633489־052

 עץ בעיר

המיזם האקולוגי עץ בעיר מוציא סיורי ליקוט עירוניים מדי חודש. הסיור הבא ייצא מכיכר ביאליק ב־10.3 והמדריך אלון אלירן יוביל את המלקטים ברחבי השכונה (100 ש"ח למשתתף).

לפרטים נוספים: 5254196־03

 החברה להגנת הטבע

החברה להגנת הטבע עורכת סיורי ליקוט. במרץ ובאפריל צפויים סיורים למשפחות עם המדריך הנודע יתיר השדה.

לפרטים נוספים: 6388688־03

שימי רף

אם אתם רוצים ללמוד להדריך סיורי ליקוט, תוכלו לעבור קורס שלם בנושא בעזרת שימי רף, מספר סיפורים ומדריך בשומרי הגן. אחרי ההכשרה הזאת כבר לא תוכלו לשלם עבור חומרי גלם (5,600 ש"ח לתשעה שבועות).

לפרטים נוספים: 052-4497226

 

אם אין לכם פנאי ללקט, קנו ממי שכבר ליקטו – 3 מקומות לקנות מהם ליקוטים הביתה

 

 אום עלי

הירקנייה שכל פודי חייב להכיר. זה המקום שבו מוצאים מגוון בלאדי אמיתי, ובעונה הזאת חומרי הגלם המלוקטים מתנקזים לכאן. לשון הפר, חובזה ועלים נוספים לגלגול ממולאים (כ־6 ש"ח לזר).

שערי ניקנור 15 יפו, 2591200־052

 ירקות ופירות שמש

בטוח עצרתם פה בקיץ בשביל לקנות אבטיחים, עכשיו הזמן לחזור ולגלות את המקרר מאחור ובו הירוקים. אין כאן מבחר גדול, אבל תמצאו את הבסיס כדוגמת חובזה (7 ש"ח לזר) ומדי פעם עלים נוספים.

יפת 182 יפו, 4593298־054

 גינה אורגנית

תוכלו להזמין חובזה (6.90 ש"ח לזר) וסרפד (6.90 ש"ח), ואם תרצו גם לצרף לארגז ירקות אורגניים ישירות הביתה מחוות הגינה האורגנית (25 ש"ח דמי משלוח).

דרך השרון 76 בית יצחק,  2170947־050

והכי טוב, אם עשינו לכם חשק ללקט ולבשל, כאן תמצאו מתכוני ליקוט.