#אנשים_מתוקים: ויקטוריה קרמר

ציניות בצד, חסר לנו קצת מתוק בחיים. יצאנו לחפש את הסיפורים והאנשים שישבו את לבכם ויעשו לכם מתוק בלב. הפעם: ויקטוריה קרמר מתל אביב

ויקטוריה קרמר. צילום: מיכאל נחמיאס
ויקטוריה קרמר. צילום: מיכאל נחמיאס

תוכן בחסות שוקולד פרה

ויקטוריה קרמר, 27, קונדיטורית, תל אביב

ויקטוריה קרמר. צילום: מיכאל נחמיאס
ויקטוריה קרמר. צילום: מיכאל נחמיאס

״גדלתי בוושינגטון, למדתי עיתונאות ועבדתי ככתבת שטח באחת הרשתות המובילות בארצות הברית. אחרי כמה שנים החלטתי להקשיב לעצמי ולעשות מה שאני באמת אוהבת – אוכל. אוכל מבעיר אותי מבפנים. עזבתי את רשת החדשות והתקבלתי לבית ספר מפורסם לקולינריה. סיימתי בהצטיינות והתקבלתי לעבודה במסעדת שף ידוע בוושינגטון, משם עברתי לנהל קונדיטוריה משלי.

במהלך העבודה התחלתי לחלות והתפרץ לי צליאק – מחלה אוטו אימיונית שגורמת לרגישות לגלוטן. בתור מתמחה במאפים, אין סיוט גדול מזה. לא יכולתי לעבוד בסביבת כל כך הרבה קמח ועזבתי. אבל לא ויתרתי, התחלתי לעבוד עם כימאים כדי ליצור דרך חדשה לבצק לתפוח, בדרך שונה מהדרכים הרגילות, אלה שיוצרות בצק לא טעים ללא גלוטן.

[tmwdfpad]המאמצים היו שווים את זה, כי מצאנו דרך חדשה שאני לא יכולה לספר עליה עדיין, אבל אני רוצה לשנות את חוקי המשחק בקולינריה לחולי צליאק בישראל ובעולם. העוגיות והמאפים שלי טעימים יותר מאי פעם, ויותר מכל מה שיכולתי להכין עם החומרים הרגילים. גיליתי את המטבח מחדש. עשיתי עלייה לפני חצי שנה, לבית האמיתי שלי, לעם שלי, והמהפך במטבח הצליאק יתחיל כאן".

לעוד סיפורים מתוקים