בקטע לוקאלי

מסעדה חדשה הנאמנה למסורת חומרי הגלם המקומיים נפתחה באבן גבירול

מסעדת Local. צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת Local. צילום: אנטולי מיכאלו
14 במאי 2014

בדומה למה שקורה בקולינריה המערבית, גם אצלנו אוכל מקומי הופך לתופעה שצוברת תאוצה. אם בעבר ישראלים חיפשו במסעדות חומרי גלם שהוטסו מעבר לאוקיינוס, עכשיו הם רוצים מקומי, טרי ורענן, ורצוי כזה שנקטף הרגע ועדיין טללי טל בוהקים עליו. בהתאם לכך מוצבה למשל מסעדת קלארו, המסעדה החדשה של השף רן שמואלי בשרונה, שחומרי הגלם מגיעים מחווה ייעודית היישר אל המטבח. אלא שהקונספט המקומי מחלחל גם לפרויקטים פחות מפוארים, למשל אל המסעדה The Local שתיפתח בשבוע הבא באבן גבירול.

השף ערן צור, שעבד בטורקיז ובכרמלה בנחלה, מכין אוכל המתבסס על חומרי גלם מקומיים, וההשראה למנות מגיעה ממטבחים מקומיים, באינטרפטציה אישית שלו. זה אומר שתוכלו לפגוש פה על הצלחת מנות בסגנון כבדי עוף על פירה חצילים וסחוג ביתי, או סנדוויץ' בורי המורכב משני פילטים של דג ובתוכם פלפלים קלויים עם עשבי תיבול עטופים בתוספת של תפוחי אדמה (52־64 ש"ח למנות העיקריות).

מכיוון שלא מכוונים פה לקהל המגיע במיוחד למסעדה אלא לתושבי האזור ולשוכני המשרדים הסמוכים, מנסים השותפים במסעדה לבנות עסקיות צהריים אטרקטיביות במיוחד. חלל המסעדה אינו גדול אבל מייצר תחושה מרווחת דיה ובו זמנית אינטימית. הפרופיל השחור של החלון אל הרחוב מדבר ביסטרואית, אבל גם מתחבר להוויה התל אביבית, ורמת המחירים לגמרי מתחברת למציאות.

למסעדת The Local