לטבול את הבגט: העוגיות הקוריאניות של יניב אלחיין ישביעו כל מאנץ'

חנות לממכר עוגיות קוריאניות מוזרות למראה נפתחה בסמוך לכיכר דיזנגוף

דיפי. צילום: אנטולי מיכאלו
דיפי. צילום: אנטולי מיכאלו
26 בפברואר 2015

יניב אלחיין גילה את המכונה המוזרה לייצור עוגיות קוריאניות בטיול שערך במזרח הרחוק. המכונה, על שלל הצינורות והבליטות המשונות שבה, מתנהגת כמו משהו שתכנן דוקטור סוס, אלא שבספרים אי אפשר לראות את התנועה שלה – וגם לא להריח. אלחיין ידע שהצבת מכונה כזאת בכניסה לחנות שלו תהיה אטרקציה רב חושית של סאונד, תנועה ובעיקר ניחוח אפייה של בלילה מתקתקה. התוצאה היא מאפים קטנטנים וספוגיים מעט בצורה של קלחי תירס, או וופל בלגי קטנטן בצורת דג. לזה מצטרף הרעיון של שידוכים בין מתוק ומלוח, שכן אפשר לטבול את העוגיות ברוטב שוקולד כמו פונדו מתוק קלאסי, אבל אפשר גם לערבב אותו עם רוטב של גבינת צ'דר מלוח ועוקצני ולקבל משהו אחר לגמרי.

גם אתם חושבים שזהו גן עדן למי שנמצא במאנצ'? ובכן, אלחיין ואורן טרוסמן, שעזר לו להקים את המקום, מכוונים את הקונספט גם לילדים שישתוממו לראות את המכונה עובדת וישמחו לקבל עוגייה על מקל (מעין שיפוד עץ קטן) ולצפות אותה בשוקולד ופצפוצים. מנגד, מקלות הפרצעל המלוחים יכולים להשתכשך ברוטב שוקולד לבן או בנוטלה. רגע, שוב נדלקו לכם העיניים? אז מה תגידו על מילק שייק שעשוי מגלידת שמנת של בן אנד ג'ריס? אם אתם ממש רעבים תוכלו להזמין כריכים על בסיס הלחמים של לחם ושות' (12 ש"ח לכריך חביתה, טונה או סביח) וזה פחות או יותר האוכל הממשי היחיד פה, לפחות עד שהתפריט יתרחב.

לדיפי