קציצה עם קריצה

המבורגרייה נובו לטינית חדשה נפתחה ביפו. על התפריט השף יענקל'ה שיין

30 בינואר 2014

אורבנו וייחו מציעה אלטרנטיבה נובו לטינית לפורמט של ההמבורגרייה המוכרת. קודם כל מדובר במבנה יפואי עתיק שעיצובו הפנימי מזכיר אורחן, עם בר ארוך וקשתות. התפריט, שאותו בנה השף יענקל'ה שיין, אמנם מגיש את העניין שלשמו מתכנסים שוחרי הקציצה, כלומר המבורגר 110 גרם (23 ש"ח), אבל מלהטט במבחר וריאציות סגנוניות מרשים: שלוש קציצות טלה בלחמניית פראנה עם טחינה, אריסה ולימון כבוש (58 ש"ח), המבורגר צמחוני (52 ש"ח) או קציצות פראסה עם פטה ופרמז'ן (39 ש"ח).

התפריט מכיר בקיומם של סועדים שנזהרים בצריכת הפחמימות שלהם ועדיין רוצים זכות בחירה. לשם כך קיים תפריט עשיר של סלטים גדולים, חלקם עם נתחי עוף. הקינוחים מהוגנים ויש שם יציאות כמו שטרודל תפוחי עץ (39 ש"ח) המשלימים חוויה של ארוחה מלאה במקום. בגזרת הבירות מהחבית תמצאו בירה בזלת חיטה, בזלת אמבר או לוונברו המשדרות איכות בוטיקית וממשיכות להרחיק אסוציאטיבית מעולם הפאסט פוד, למרות התמחור ההוגן של האוכל. תוכלו לאתר בתפריט גם ארוחות ילדים (49 ש"ח) ואפילו להתמודד עם תופעה של ילדים צמחונים בעזרת נגטס תירס (29 ש"ח).

להמבורגריה אורבנו וייחו