קינוחים מרהיבים ונעליים יפות: חשבון האינסטגרם שאתם חייבים להכיר

טל שפיגל, פטיסייר ישראלי שמתגורר בצרפת, מתחזק חשבון אינסטגרם שמשלב בין שתי אהבות גדולות - קינוחים ונעליים. בשבוע האחרון יותר מ-47 אלף מעוקביו זכו לראות איך קינוחים תוצרת תל אביב משתלבים בפריים

צילום: טל שפיגל
צילום: טל שפיגל
26 בפברואר 2016

אם גם אתם מתחזקים חשבון אינסטגרם, ככל הנראה נתקלתם בפרופיל desserted_in_paris@ שמאגד את שני הדברים שכולנו אוהבים: קינוחים מושלמים ונעליים יפות. כל תמונה ממקמת את הגולל בפיד לנקודת המבט של הצלם, שמחזיק קינוח מהוקצע ונועל זוג נעליים בצבעים זהים לשחיתות הקולינרית שנאכלה עם הלייק הראשון.

מאחורי הפרופיל המושקע עומד טל שפיגל, פטיסייר ישראלי בן 32 שכמו כל סיפורי ההגשמה העצמית מצא את עצמו עוזב תחום אחד בעקבות תשוקה לתחום אחר לחלוטין. "סיימתי לימודי עיצוב גרפי בשנקר ובשלב מסוים החלטתי להגשים חלום ולנסוע ללמוד פטיסרי בבית הספר Ferrandi שבפריז. החלום הפך למציאות, סיימתי ללמוד והתקבלתי לעבודה ב-Gerrard Mulot, פטיסרי ותיק בעיר. מאז אני גר בעיר".

הכין לבד: עוגת מוס וניל עם ביסקוויט פקאן וקונפי פירות אדומיםהכין לבד: עוגת מוס וניל עם ביסקוויט פקאן וקונפי פירות אדומים. צילום: טל שפיגל

את פרופיל האינסטגרם שלו פתח לפני חמש שנים, כשתשעת החודשים האחרונים מוקדשים אך ורק לקינוחים ונעליים. "זה התחיל לגמרי במקרה", הוא מספר לקראת סופו של ביקור מולדת. "תמיד עשיתי מחקרי פטיסרי בעיר, ראיתי, טעמתי ובדקתי את כל המתחרים. יום אחד הלכתי עם נעליים שהתאימו לצבע של הקינוח שדגמתי – והשאר היסטוריה״.

יום ראשון בת"א: ג'ראלד. עוגת גבינה עם תחתית לוטוס ושוקולד לבן. צילום: טל שפיגל
יום ראשון בת"א: ג'ראלד. עוגת גבינה עם תחתית לוטוס ושוקולד לבן. צילום: טל שפיגל

 

יום שני בת"א: פושון. אקלר תות פיסטוק. צילום: טל שפיגל
יום שני בת"א: פושון. אקלר תות פיסטוק. צילום: טל שפיגל

 

עם 47.7 אלף עוקבים, כמעט 500 תמונות ו-70 זוגות נעליים, שפיגל התחיל לשתף פעולה עם חנויות פטיסרי ברחבי פריז וחברות נעליים. "קבעתי לעצמי כללים, אחד מהם הוא שאסור שנעליים דומות יעלו יום אחרי יום ולכן יש אחלה שיתופי פעולה עם מותגים כמו Bon Marché, Jour férié, Happy socks וכן גם עם שפים, פטיסרי ומלונות".

קבעת כללים נוספים לתפעול החשבון?

״בוודאי, אני מעלה תמונה כל יום, שישה ימים בשבוע, פעם אחת ביום. התמונה בדרך כלל עולה בבוקר בין 10:00 ל-12:00. הצילום הוא רק באור יום ותמיד בחוץ״.

יש מספיק קינוחים לכל יום בשבוע?

״בפריז? יש מספיק קינוחים לכל הימים עד שאחליט שמיציתי. היופי בפריז הוא שהקינוחים עונתיים, אז הם משתנים כל הזמן״.

יום שלישי בת"א: לחמים. טארט שוקולד חלב וקרמל חמאה מלוחה
יום שלישי בת"א: לחמים. טארט שוקולד חלב וקרמל חמאה מלוחה

 

מעיצוב גרפי הישר לקונדיטוריה. טל שפיגלמעיצוב גרפי הישר לקונדיטוריה. טל שפיגל (צילום: Soyad Mahat for Fazazine)

לאחרונה התחיל שפיגל לצאת לספיישלים מחוץ לעיר. אם תגללו מספיק לאחור בפיד, תגלו קינוחים מלונדון ושטרסבורג. לפני כשבוע העלה פוסט בו הוא מבשר על שבוע קינוחים הישר מתל אביב והשאיר גל תגובות שמחה לצד תגובות מאוכזבות. "הייתי שמחה לראות איך נראים הקינוחים בפלסטין כתבה אחת המגיבות לפוסט שלי. עניתי לה בנימוס: ׳נא לא להכניס פוליטיקה לפרופיל האינסטגרם שלי, תודה׳. התגובות המתלהמות לא איחרו לבוא וחסמתי אותה מלהגיב. אני לא מסתיר את הזהות הישראלית-יהודית שלי, ובאמת לא מכניס פוליטיקה למה שאני עושה".

יום רביעי בת"א: אריא. טארט שקדים עם קרם קרמל מרמלדת תות ומרנג שרוף
יום רביעי בת"א: אריא. טארט שקדים עם קרם קרמל מרמלדת תות ומרנג שרוף

 

איך אתה מסכם שבוע בתל אביב?

״טעים, קצר ועמוס. חייב לפרגן לג'ראלד שעושים קינוחים מדהימים, טעמתי את רוב התפריט והם הכי קרובים לפריז בעיניי. הפתיע אותי הדוכן של פושון בשרונה מרקט, שם יש טעם שאין פריז, תות פיסטוק, שהיה פשוט נפלא. זה כיף לחזור כל פעם לביקור קצר, מספיקים להיפתח מקומות חדשים״.

יום חמישי בת"א: קלארו. טראפל ענק במילוי מוס שוקולד ואגוזים. צילום: טל שפיגל
יום חמישי בת"א: קלארו. טראפל ענק במילוי מוס שוקולד ואגוזים. צילום: טל שפיגל