מתכון לפילה לוקוס על ירקות שורש

איך מכינים פילה לוקוס על ירקות שורש של מסעדת בויה?

פילה לוקוס של מסעדת בויה. צילום: אנטולי מיכאלו
פילה לוקוס של מסעדת בויה. צילום: אנטולי מיכאלו

מצרכים (ל2 מנות):

  • 2 פילה לוקוס נקי מעצמות (200 גר' לאחד)
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לאורכם
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לסירות
  • 1 שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לאורך
  • 4 שיני שום
  • 5 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף
  • לתיבול: שמן זית, מלח, פלפל, תימין קצוץ דק
  • כוס יין לבן

 

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את כל הירקות, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ותימין ומסדרים במגש אפייה. מוסיפים כוס יין לבן. מניחים על הירקות את נתחי הדג שתובלו במלח ופלפל עם העור כלפי מעלה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות ל־15־20 דקות ומגישים.

על מסעדת בויה

למסעדת בויה בנמל תל אביב יש מטבח ששולח את הסועד אל מעבר לים ובחזרה, מארוחת בוקר צבעוניות ועד בילוי לילי עם דרינק על הבר.

למסעדת בויה

רוזה, דלתון

היין מיוצר מענבי קברנה סוביניון ומשביח במכלי פלדת אל־חלד בלבד לשם שימור מרבי של ארומות הפרי. התסיסה הופסקה לפני סיומה על ידי קירור כדי להשאיר ביין מעט סוכר. מדובר ביין חצי יבש המאופיין בניחוח עלי ורדים, תות שדה וסוכריות, בעל חמיצות נעימה המאזנת בחך את המתקתקות. זהו משקה קיץ אידיאלי, שיש להגישו מצונן היטב.

יין רוזה, דלתון. צילום: יח"צ
יין רוזה, דלתון. צילום: יח"צ