מתכון לאנטרקוט ביין אדום – מסעדת לחם בשר

בקרייב לנתח בשר משובח? קבלו מתכון כשר לאנטרקוט ברוטב יין אדום ממסעדת לחם יין

אנטרקוט ברוטב יין אדום, מסעדת לחם יין. צילום: אנטולי מיכאלו
אנטרקוט ברוטב יין אדום, מסעדת לחם יין. צילום: אנטולי מיכאלו
27 באוקטובר 2013

המצרכים (למנה אחת):

 

350 גר' נתח אנטרקוט מובחר ומיושן

  • 2 עגבניות
  • 1 בצל
  • מלח ים אטלנטי
  • מעט סוכר
  • 5־6 ענפי תימין
  • מעט בלסמי מצומצם

 

לרוטב היין:

  • 2 כוסות יין אדום
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2 עלי רוזמרין
  • 1 כף סוכר
  • חופן חמוציות

אופן ההכנה:

עגבניות צלויות: חוצים את העגבניות, מתבלים במלח, סוכר וענפי תימין. אופים בתנור כעשר דקות בחום בינוני ולפני ההגשה אופים שתי דקות מתחת לגריל.

בצל אפוי: חוצים בצל ועוטפים אותו בבלסמי. אופים בחום גבוה עד להתקרמלות הבלסמי.

לרוטב: מצמצמים לחצי מהכמות את כל המרכיבים מלבד החמוציות, מסננים, מוסיפים את החמוציות ומחזירים לאש לחמש דקות נוספות.

צורבים את נתח הבשר למידה הרצויה ומגשים בליווי הירקות והרוטב.

למסעדה