מתכון לאנטרקוט ביין אדום – מסעדת לחם בשר
בקרייב לנתח בשר משובח? קבלו מתכון כשר לאנטרקוט ברוטב יין אדום ממסעדת לחם יין
המצרכים (למנה אחת):
350 גר' נתח אנטרקוט מובחר ומיושן
- 2 עגבניות
- 1 בצל
- מלח ים אטלנטי
- מעט סוכר
- 5־6 ענפי תימין
- מעט בלסמי מצומצם
לרוטב היין:
- 2 כוסות יין אדום
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2 עלי רוזמרין
- 1 כף סוכר
- חופן חמוציות
אופן ההכנה:
עגבניות צלויות: חוצים את העגבניות, מתבלים במלח, סוכר וענפי תימין. אופים בתנור כעשר דקות בחום בינוני ולפני ההגשה אופים שתי דקות מתחת לגריל.
בצל אפוי: חוצים בצל ועוטפים אותו בבלסמי. אופים בחום גבוה עד להתקרמלות הבלסמי.
לרוטב: מצמצמים לחצי מהכמות את כל המרכיבים מלבד החמוציות, מסננים, מוסיפים את החמוציות ומחזירים לאש לחמש דקות נוספות.
צורבים את נתח הבשר למידה הרצויה ומגשים בליווי הירקות והרוטב.