מתכון לסלט קיסר
מתכון פשוט ומהיר לסלט קיסר קלאסי עם חזה עוף ורוטב על בסיס אנשובי
המצרכים (לשתי מנות):
לסלט:
- 180 גרם לבבות חסה ערבית (פרוסות ברוחב של 4-5 ס"מ)
- 50 גרם בצל סגול פרוס דק
- 20 גרם קרוטונים
- 80 גרם רוטב קיסר
- 180 גרם חזה עוף נקי מעצמות וגידים
לרוטב קיסר:
- 50 גרם מיונז
- 150 גרם חרדל דיז'ון גרגרים
- 50 גרם אנשובי
- 50 גרם חומץ
- 10 גרם שום טרי
- 5 גרם מלח
- 5 גרם סוכר
- 100 סמ"ק שמן זית
אופן ההכנה:
לסלט: מניחים בקערה את כל המרכיבים יחד ומערבבים היטב. מעבירים לצלחת. צולים את חזה העוף, לאחר הצלייה חותכים לקוביות של 3 ס"מ או לרצועות דקות ומניחים על הסלט.
לרוטב קיסר: מכניסים למעבד מזון מחצית מכמות המיונז ואת כל שאר המרכיבים למעט שמן הזית. מערבלים משך דקה. מוסיפים את יתר המיונז ואת שמן הזית. מערבבים מעט ושופכים מעל הסלט.
למסעדת BBB