מירי רומנו מוציאה קולקציה צנועה, בעזרת השם

בגיל 43, מירי רומנו מציגה קולקציית שמלות ראשונה וצנועה עם שותף שקט במיוחד. ריאיון ראשון

הקולקציה של מירי רומנו. צילום: ז'אן כהן
הקולקציה של מירי רומנו. צילום: ז'אן כהן
5 באוקטובר 2016

"אין דבר כזה דתי, אין דבר כזה חילוני – יש אדם. כולנו אחד ואני אוהבת את כולם – את היהודים, את הנוצרים ואת המוסלמים, השם יתברך. אפילו את דאע"ש אני אוהבת. ראשי התיבות שלהם זה 'דבר עם אביך שבשמים'. בעיניי כולם חוזרים בתשובה", שוטחת בשצף מעצבת האופנה מירי רומנו (43) בלי להתבלבל. לו הייתם שואלים אותה בעבר, בטרם התחילה להאמין בשם יתברך, רומנו בטח הייתה מתקשה להאמין שהמילים האלה יוצאות מפיה שלה. היא נולדה וגדלה בתל אביב כבת להורים חילונים וכאחות גדולה לאשת יחסי הציבור ציפי רומנו, שנחשפה השנה על המסך הקטן בסדרה "מחוברים". רומנו הבכורה (הרשומה כיום בתעודת הזהות בשם מרים טובה) הייתה דמות מוכרת בעיר כשלעצמה, המזוהה יותר עם האומן 17 ופחות עם אומן.

את תהליך החזרה בתשובה שלה החלה רומנו לפני 15 שנה, ביום שבו נפלו מגדלי התאומים בניו יורק. "ישבתי מול הטלוויזיה והייתי בהלם. הבנתי שחייבת להיות השגחה עליונה", היא משחזרת. על השאלות הקיומיות שהחלו להעסיק אותה ניסו להשיב חבריה שחזרו בתשובה לפניה. "היינו נפגשים אצלי, עושים צחוקים, מעשנים ומדברים על פרקי תהילים. לקחתי על עצמי לקרוא פרק ביום. קשה להסביר את זה במילים, אבל הרגשתי שכולי מתמלאת באור. היה שם משהו שממש האיר לי את הנשמה". משם הדרך לקברי הצדיקים הייתה קצרה. "נסעתי לאומן להתנקות מכל החטאים שלי, התפללתי שם בכל לילה, עד שהגיעה ההארה השנייה שלי. היא הייתה הרבה יותר חזקה מהראשונה. הרגשתי איך הנשמה שלי מתנקה מכל הקליפות, שאני מתחברת לעצמי. זאת הייתה חוויה חזקה מאוד. לארץ כבר חזרתי לבושה בחצאית ובכיסוי ראש, ותביני, עד אז הייתי אדם חילוני לחלוטין, בליינית תל אביבית שעושה מסיבות ומסתובבת בכל העיר".

מתי הגיעה ההארה לגבי הקמת המותג?

"למדתי עיצוב אופנה כבר בתיכון, לקחתי גם כמה קורסים בשנקר ובמשרד התמ"ת ובשלב מאוחר יותר אפילו היה לי מותג עם המעצבת טלי דדון. כשהתחלתי לחזור בתשובה נאלצתי לעזוב את השותפות כי לא יכולתי להמשיך לעצב בגדים לא צנועים. לפני ארבע שנים נתקלתי בספר שנקרא 'סיפורים מן התורה'. במקור קניתי אותו בשביל הילדים שלי, אבל מצאתי את עצמי שוקעת בו בגלל הבגדים. כולם שם לבשו גלביות, כולל הגברים, מנוח עד משה רבנו. זה ממש תפס אותי, הרגשתי שאני חייבת להתחיל לעשות גלביות, וכך נולד הרעיון להקים מותג משלי". אחרי התלבטויות בגזרת השם, כולל רצון זמני לכנות אותו "סינדרלה", החליטה רומנו לקרוא למותג שלה, ובכן, אמן.

הקולקציה של מירי רומנו. צילום: ז'אן כהן
הקולקציה של מירי רומנו. צילום: ז'אן כהן

טריקו זה חטא

"זאת קולקציה צנועה", אומרת רומנו, ולא מתכוונת רק לממדיה המסתכמים בשבעה דגמים בלבד – כולם עשויים אריגי כותנה. "אני עובדת רק עם אריגים, כי זה מה שמותר לפי ההלכה. בד טריקו, למשל, אסור. זה בד שנוטה להיצמד ולהבליט את הגוף. אני כשלעצמי מאוד אוהבת טריקו, אבל אני לא רוצה לגרום לאף אחד לחטוא".

הקולקציה אכן מאופקת, וכל כולה שמלות בגזרות רחוקות מהגוף שאינן חושפות ברכיים, כתפיים או מרפקים. "יש בקולקציה הרבה צבע, נגיעות של וינטג' בסגנון שנות ה־70 ובדים אופנתיים כמו ג'ינס ופליסה. אני מאמינה שגם חילוניות יאהבו אותה", היא אומרת. "אני קוראת מגזיני אופנה ומקפידה להתעדכן במה שקורה. יש הרבה מעצבות מוכשרות שמציגות בגדים צנועים, כמו דורית בר אור שאני מאוד אוהבת וכמובן רימה רומנו (גיסתה – ר"ו)".

אז את חותרת להיות מעצבת מן המניין ולשחרר קולקציה חדשה מדי עונה?

"כן, בעזרת השם שיתברך. אפילו עשיתי איתו דיל שהוא השותף שלי. אני והוא בעסק הזה יחד, 50־50".

בטוחה שזה משתלם?

"אני לא פה בשביל לעשות כסף ואני לא חולמת להיות מיליונרית. אני רוצה להקדיש מחצית מהרווחים למטרות שונות: להדפסה ולחלוקה בחינם של ספרי רבי נחמן מברסלב, לאנשים שרוצים לנסוע לאומן אבל אין להם כסף, לנזקקים. רבי נחמן כתב בעצמו בספר המידות 'עושה בגדים לחברו, יכול לשנות רצון חברו לכל מה שירצה, הן בגשמי והן ברוחני'. והוא כתב את זה כשהיה בן 3".

מוכשר.

"מאוד, והוא צדק. מעצבי אופנה מכניסים את הרצונות שלהם לתוך הבגדים שהם מעצבים, וכך הם מעבירים אותם הלאה. זאת בדיוק הסיבה שהקמתי את המותג – בשביל שאוכל להעביר לכולם את הרצונות הטובים שלי. בעזרת השם, אני רוצה לשנות את העולם".

אמן, 250־550 ש"ח, מכירת ההשקה תתקיים בקפה לאביט, שד' תרס"ט 4 תל אביב, רביעי (5.10) החל מ־19:30, חמישי (6.10) 10:00־20:00, שישי (7.10) 10:00־15:00