"שלושה מי יודע, שלושה אני יודע, שלושה אבות…"

לקראת פסח ולכבוד "אחד מי יודע", מהשירים הכי מזוהים עם חג החירות, החלטנו לשאול שלושה שפים וילדיהם מי הבשלן בבית, מה המנות האהובות עליהם ומה החטא של כל אחד בפסח

יוסף ומירה חנא
יוסף ומירה חנא

זוזו ומירה הכי אוהבים קרם ברולה

שם האב: יוסף (זוזו) חנא, 40, שף ובעלים מסעדת מגדלנה שבכנרת

שם הבת: מירה יוסף חנא , 13, תלמידת כיתה ז' בבית ספר לטיני – כפר ראמה

המנה האהובה על זוזו: "עראייס קבב מבשר טלה עסיסי, טחינה שאנחנו מכינים והרבה פלפל חריף"

המנה האהובה על מירה: "מנה שהיא לא מוותרת עליה באף הזדמנות, עלי גפן בעבודת יד ממולאים באורז עסיסי ומעט מתוק עם יוגורט עזים"

המנה שהכי אוהבים להכין ביחד: "אנחנו מאוד אוהבים מתוקים אז אנחנו מומחים בקרם ברולה, פנקוטה פחזניות במילוי ריקוטה דבש ותותים והרבה סוגים של לחמים"

מה ומתי אוכלים ביחד? "בגלל שיש לי שלוש מסעדות בבעלותי שאני גם השף שלהן , אני בעומס רציני ברוב ימות השבוע אבל אני דואג שיהיה לי יום חופש אחד קבוע בשבוע שבו אני מבלה עם הבנות שלי וכמובן בימי שבת ובראשון"

החטא המתוק: "החטא המתוק שלי זו עוגת הגבינה של ברגיט (אשתי). אני מתחיל בפרוסה ומסיים חצי עוגה על הדרך.. היא יודעת כבר מראש להכין שתיים. החטא המתוק של מירה זה פנקוטה"

מה אתם הכי אוהבים בפסח? "בפסח אני אוהב לאכול קובה נייה בתוך מצה ומירה אוהבת גבינת 9% עם ריבת תותים על מצה"

קרם ברולה בניחוח משפחת חנא

מצרכים

500 גר' שמנת מתוקה

  • 4 חלמונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 מקל וניל
  • גרדת תפוז מחצי תפוז
  • 1/2 כוס דובדבני אמרנה
  • מעט סוכר חום או לבן לבחירה

 

אופן ההכנה

להקציף חלמונים, סוכר וגרדת תפוז עד כדי קצף אוורירי ויציב. במקביל, יש להרתיח את השמנת ואת מקל הווניל עד שיתחמם, ולכבות. לאחר שהשוונו טמפרטורות בין המסות – יש לשפוך באטיות לקצף הביצים את השמנת תוך כדי טריפה עד שנוצרת מסה אחת יחידה ואחידה. להניח בכוסות אפייה שבתחתיתן יש להניח מעט דובדבני אמרנה ולשפוך המסה פנימה. להכניס לתנור 120 מעלות למשך 40 דקות עד שהכל מתגבש ולוודא שזה לא נוזלי מבפנים. לקרר במקרר, לשים מעט סוכר חום או לבן לבחירתכם ולשרוף עם ברנר עד שנוצרת שכבה קראנצ'ית.

יוסף ומירה חנא
יוסף ומירה חנא

אבי ואדיר הכי אוהבים רביולי במילוי מטבוחה

שם האב: אבי לוי, 38, שף מסעדת המוציא בירושלים

שם הבן: אדיר לוי, 11, תלמיד כיתה ה' בבית הספר אפרתא בשכונת בקעה

המנה האהובה על אבי: "טחול של פסח – טחול ממולא בכבדי עוף, בשר בקר, שומן כבש והרבה כוסברה ושום"

המנה האהובה על אדיר: "דג של שבת עם הפנים של החלה – דג טונה לבנה ברוטב אלג'יראי ופלפלים חריפים וזיתים"

המנה שהכי אוהבים להכין ביחד: "רביולי במילוי מטבוחה"

מה ומתי אוכלים ביחד? "חשוב לי לאכול עם המשפחה כמעט כל יום, גם אם זה לשבת באופן חטוף לרבע שעה־20 דקות לזמן איכות. במהלך השבוע אילנית, אשתי ואימא של אדיר, היא הבשלנית. אילנית מבשלת אוכל של בית שפשוט כיף לאכול – קציצות, ממולאים, כבדי עוף, שניצלים"

מה החטא המתוק שלכם? "עוגת ביסקוויטים של אילנית היא האהבה המשותפת שלנו. זו עוגה עם שכבות־שכבות של ביסקוויטים, שמנת מתוקה, ומעל הכל שוקולד לבן שעליה היא מגרדת מקופלת לבנה ומקופלת שחורה. מעדן של שבת בבוקר"

מה אתם הכי אוהבים בפסח? "אנחנו אוהבים את החופש! בפסח המסעדה סגורה ואנחנו יוצאים לחופשה משפחתית"

רביולי מטבוחה ברוטב עגבניות שרי תמר – שף אבי לוי, מסעדת המוציא

רביולי מבצק רבוך

בצק:

  • 2 כוסות קמח או כוס קמח פסטה וכוס קמח סמולינה
  •  1 כוס מים
  • 1 כף שמן
  • קורט מלח
  • ביצה שלמה

 

אופן ההכנה

שמים מים בסיר, מחממים ומניחים סיר על סיר ליצור בן מארי. מכניסים לסיר היבש כוס קמח אחת, מלח, כוס מים וכף שמן ומערבבים תוך הקפדה שכל מה שיש בדפנות מתגבש. כאשר הבצק הופך לגוש אחיד מוציאים אותו למשטח נקי ולשים עד לירידת הטמפרטורה לחום גוף פחות או יותר. מעבירים לקערה ומוסיפים ביצה (הבצק נראה כאילו הוא נשבר – זה בסדר). מוסיפים את כוס הקמח השנייה ומערבבים ליצירת גוש חלק ולא דביק. מרדדים את הבצק לעובי 2 ס"מ וקורצים עיגולים בעזרת רינג או כוס.

מילוי

  • שום קצוץ
  • עגבניות קלופות מרוסקות
  • פלפל אדום מטוגן וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף קצוץ
  • מלח
  • קורט שאטה גרוס
  • מעט שמן זית

 

אופן ההכנה

מטגנים את השום במעט שמן זית. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מוסיפים את הפלפל האדום המטוגן והחתוך לקוביות קטנות – על כל 3 עגבניות 2 פלפלים. מכניסים את הפלפל החריף ומתבלים. מבשלים עוד חצי שעה על להבה נמוכה. מעבירים את התערובת למסננת ומחכים שתצטנן. ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי. מניחים על משטח או על מגש מקומח למניעת נוזלים מיותרים ומוודאים שהרביולי סגורים היטב. מבשלים הרביולי עד שצפים במים רותחים עם מעט מלח.

רוטב

  • עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים
  • שום חתוך לחצאים
  • תימין
  • מלח
  • פלפל
  • קורט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה

מחממים מעט שמן בסיר. מוסיפים את השום ומטגנים מעט. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים ומבשלים על אש נמוכה בערך 30 דקות עם מכסה סגור.

אבי ואדיר לוי
אבי ואדיר לוי

עמוס ומאיה הכי אוהבים פרנץ' טוסט

שם השף: עמוס שיאון, 38

שם הבת: מאיה שיאון, 4

שם המסעדה, גן/בית הספר של הילד: שף ובעלים של מסעדת הלנה בנמל קיסריה, גן חצב בקיבוץ משמרות

המנה הכי אהובה על מאיה: "כל מה שיש בו עדשים – מג'דרה, קציצות עדשים וכל מה שאבא מכין מהם. מכל המנות במסעדה של אבא הכי אוהבת פילה בס על ניוקי עם קרם תרד ורוטב טרגון"

המנה הכי אהובה על עמוס: "אוהב לאכול הרבה מאוד דברים, אבל אין כמו הכיף הפשוט של אויסטר הכי טרי שיש, אם משיגים, כמו שהוא או עם קצת חומץ ושאלוטס"

מה נוהגים להכין ביחד: "ביום שבת בבוקר מכינים פרנץ' טוסט או פנקייק, שניהם כמובן עם קצפת ושוקולד מגורד בפומפייה מעל, וגם כמובן פיצות תוצרת בית"

מתי יוצא לכם לאכול ביחד? "מקפידים תמיד על ארוחה ביום שבת בבוקר וכשעמוס בחופש אנחנו אוהבים לבשל ולאכול הרבה ביחד, וגם כמובן ללכת למסעדות. מאיה מאוד אוהבת לנסות אוכל חדש והמסעדה האהובה עליה חוץ מזו של אבא כמובן היא מסעדת רפאל. במהלך השבוע יוצא לאכול פחות ביחד אבל עמוס משתדל מדי פעם לקפוץ מהמסעדה כדי לאכול ארוחת ערב מוקדמת. מאיה מאוד אוהבת לבשל ובגן קוראים לה 'השפית הכללית', היא במיוחד אוהבת לכתוש תבלינים במכתש ועלי כשאנחנו מבשלים וכבר עכשיו מסתמנת כדור הבא במטבח המשפחתי"

מה החטא המתוק של כל אחד: מאיה – " אני אוהבת מאוד ממרח לוטוס אבל במיוחד מקרונים". היא יודעת להבדיל מאיפה הם הגיעו ואפילו יש לה מאפייה פייבוריטית. כשעמוס שאל אותה בגיל שנתיים מה זה ירוק מבחוץ ואדום מבפנים ענתה לו בלי היסוס – מקרון, כי האהוב עליה באותו זמן היה פיסטוק ופטל. עמוס – "תאמינו או לא, אין כמו הנוסטלגיה של טעמי. גם טוויסט הולך"

מה את/ה הכי אוהב בפסח: "מכל המטעמים על השולחן הכי אוהבים חרוסת. עמוס גם אוהב מאוד את הגפילטע פיש, יש מאבק קשה בין זה שמגיע למסעדה ואמו של אחד הטבחים מכינה לבין זה של אימא שלי, אבל הוא כמובן מנצח".

מאיה שיאון. צילום: בועז לוי
מאיה שיאון. צילום: בועז לוי

פרנץ' טוסט

6 פרוסות חלה, עדיף חלה בת יום שהתייבשה מעט

  •  1 ביצה
  • 1/5 כוס חלב
  • 2 כפות חמאה מומסת
  • 1/5 מקל וניל
  • לטיגון – חמאה

 

תוספות

  • 8 תותים בשלים חתוכים לחתיכות ומעורבבים עם מיץ מחצי לימון וכף סוכר
  • מכל שמנת מתוקה מוקצף לקצפת יציבה עם 2 כפות אבקת סוכר
  • שוקולד חלב או מריר שאוהבים, מגורר על פומפייה

אופן ההכנה

מערבבים את הביצה, החלב והחמאה המומסת עם הזרעים ממקל הווניל לתערובת אחידה. טובלים את פרוסות החלה עד שהן ספוגות היטב. במחבת ממיסים חמאה ומטגנים משני הצדדים את פרוסות החלה עד שמזהיבות. מעבירים לצלחת ומגישים עם התותים, הקצפת והשוקולד.

צילום: Shutterstock
צילום: Shutterstock