פסטיבל הבורלסק הראשון של תל אביב יתן זריקת צבע לעיר

פסטיבל הבורלסק הראשון בישראל שואף להכניס קצת טיזינג, סקס אפיל ואהבה עצמית לשגרה התל אביבית

פסטיבל הבורלסק הראשון. צילום: אלון הדר
פסטיבל הבורלסק הראשון. צילום: אלון הדר
9 בנובמבר 2016

ספק אם אתם מרגישים שהמציאות צריכה להיות צבעונית יותר מכפי שהיא כעת, אבל המחזה הפרודי שהוא חיינו הוא לא בדיוק המופע האסקפיסטי שאנחנו צריכים. לכן נראה שאין תזמון טוב יותר לפסטיבל הבורלסק הישראלי הראשון, שיתקיים בשישי־שבת (11.11־12.11) במטרה מובהקת להתחיל מסורת. היום הראשון יכלול מופעי בורלסק קלאסיים, קטעי אקרובטיקה ושירה מאת שמונה אמניות ישראליות וארבע אמניות שבאות מרוסיה, פולין וארצות הברית; והיום השני של הפסטיבל יוקדש לסדנאות שיועברו על ידי האמניות הבינלאומיות – החל מלימוד צעדי ריקוד בסיסיים של בורלסק, דרך סדנת הנגשת סיפור ועד לסדנת פינאפ (סטייל וינטג'י המרפרר בעיקר לארצות הברית של שנות ה־40־50).

"בורלסק זה קטע תיאטרלי קצר, שבדרך כלל מבוצע על ידי נשים", מספרת אמנית הבורלסק הישראלית ויוזמת הפסטיבל אמילי קייג'. "הרעיון הוא לספר סיפור קצר בכמה דקות כשיש מוזיקה ברקע וריקוד. זה סגנון מאוד סקסי, טיזרי, שמספר סיפור או מעביר ביקורת".

מה לישראל ולדבר כזה משמח ואסקפיסטי?

"כמו בתחום הקרקס, גם בבורלסק אין לנו היסטוריה גדולה. היה צריך לייבא את זה. אני הייתי אמנית הבורלסק הראשונה בישראל והיה לי גם בית ספר לזה, אבל למען האמת זה לא כל כך תפס כאן, אז תפסתי את עצמי ועברתי לברלין כדי שיהיו לי יותר אפשרויות להופיע. אבל הלב שלי בישראל, לכן החלטתי לנסות לייצר את הפסטיבל הזה ולראות אם בכל זאת נצליח לתפוס כאן יותר. אני מקווה שנצליח ליצור כאן פסטיבל שנתי".

למעט המנחה של הערב, מופיעות בו רק נשים. יש בזה משהו פמיניסטי?

"לא, אין לזה אופי פמיניסטי. אני לא פמיניסטית. אני מאמינה בשוויון בין המינים. בכל העולם מופיעים אמני בוילסק (בורלסק המבוצע על ידי גברים – מ"ש), אצלנו בארץ זה עוד לא קרה. אני בטוחה שזה עוד יקרה. אם היו פונים אליי גברים שיש להם מופעי בורלסק הייתי שמחה מאוד אם היו מצטרפים לפסטיבל. אני חושבת שבמקום לחבר את זה למשהו פמיניסטי, צריך לחבר את זה לאהבה עצמית ולאהבת הגוף, כי זה בעצם מה שבורלסק חוגג. אנשים שרואים בורלסק על הבמה רואים איך אפשר לאהוב את הגוף שלך בהמון צורות ודרכים. לא להתבייש בו, אלא ליהנות ממנו ולחגוג אותו. תכלס להגיע לפסטיבל כזה זו גם הזדמנות לחגוג את עצמך קצת".

פסטיבל תל אביב לבורלסק, בסקולה, הרכבת 72 תל אביב, שישי (11.11) 21:30, 55־70 ש"ח, שבת (12.11) 10:00־15:00, 120 ש"ח לסדנה אחת