אל הארוחה והנחלה

דניאלה, הביסטרו הפריזאי החבוי בשכונת נחלת יצחק, הוא פרויקט משפחתי שמעניק חוויה טעימה ומחבקת

ביסטרו דניאלה. צילום: אורית פניני
ביסטרו דניאלה. צילום: אורית פניני
15 בספטמבר 2016

כששלומי פליישמן, בעל חברה לפתרונות מיתוג ולהפקות, סיפר לאשתו דניאלה ברנמן־פליישמן שהקפה־פטיסרי שמתחת למשרד שלו נסגר, היא ידעה שזה בדיוק הנכס שהם חיפשו. בני הזוג מתגוררים בגבעתיים, לא רחוק משכונת נחלת יצחק, ודניאלה חיפשה מקום שבו היא עצמה תוכל לאכול ולהתרועע עם חברים ומכרים בלי להוציא את המכונית מהחניה. דניאלה עבדה במשך השנים במועדון הבארבי, ניהלה במשך ארבע שנים את מחלקת התוכן של סלקום ובין לבין הספיקה להקים את בית הקפה החמוד "מתחת לעץ", בבודקה שבשדרות רוטשילד. כיום, כשבני הזוג מפעילים יחד מקום בילוי שוקק סועדים, דניאלה יודעת בדיוק להסביר מה קסם לה בלוקיישן הזה: "זה מקום כמעט סודי בפאתי העיר, והוא מוכר רק ליודעי ח"ן. ידעתי שהמיקום הזה בדיוק מתאים לנו. הבנתי שפה נצליח ליצור התכתבות בין שוק הפשפשים לפריז, כלומר שזה יכול להיות מקום מוקפד אבל לא מעונב. רצינו מקום מזמין ולא מתחכם שבו האוכל יהיה טעים, רענן וקורץ לכולם".

בני הזוג פליישמן ביחד עם ירדן, אחיה הצעיר והאנרגטי של דניאלה ומנהל המסעדה,  חברו לשותף אילן שריג והחלו לעבוד. מה שהם לא הבחינו בו לפני שלקחו את הנכס היה גודלו של המקום. מאחורי החזית הקטנה של הפטיסרי שכנו אולמות ענקיים ששימשו לאפייה. חלק ניכר מהשטח צורף לאזור הישיבה של הביסטרו כך שנוצר חלל רחב ידיים, שמעניק לסועדים בכל שולחן חוויה פרטית ואינטימית לשיחה. הערך המוסף היה העובדה שבכל יום מהשעה חמש החניה במקום פנויה לטובת הסועדים שבאים לביסטרו במכונית. למרות השטח הגדול של הביסטרו, החוויה היא קודם כל משפחתית. (ילדיו הגדולים של שלומי פליישמן עובדים כמנהל משמרת וכמלצרית).

ירדן, דניאלה ושלומי. צילום: אורית פניני
ירדן, דניאלה ושלומי. צילום: אורית פניני

השף עמרי תקין (שעבד עם שאול בן אדרת, גולן גורפינקל ועוד), האמון על המטבח, מפליא להכין פה מנות פתיחה של מיני לביבות פרסה, מבחר גדול של סלטים טריים וגם מנות עיקריות של שניצל, ניוקי ריקוטה עם שומר וארטישוק, נתח סלמון טרי ולטבעונים – תבשיל ירקות וטופו בחלב קוקוס. אם זה נשמע כמו אוכל ביתי זה מפני שלשם בדיוק כיוונו בני הזוג: אוכל קומוניקטיבי, טעים, חסר יומרות ותפריט חסר עיקרון קולינרי מארגן. הפרמטרים המנחים הם רק הטעם, ההתקנה המדוקדקת של המנות וההגשה המהוקצעת. בצהריים הארוחה נבנית כעסקית אטרקטיבית.

דניאלה מנמקת: "אני לא שפית ולא טבחית, אבל אני יודעת לזהות אוכל טעים ואוהבת לארח ורציתי מקום שבו אוכל לשלב את שתי האהבות שלי. זה אומר שאנחנו באמת מקפידים על הכל. אפילו הקינוחים מיוצרים אצלנו כאן במקום". שלומי מוסיף: "אנחנו גם ערים לבקשות של תושבי השכונה. בהתחלה חשבנו לסגור בשבתות אבל השכנים ביקשו בראנצ'ים וארוחות צהריים בשבתות והבנו שזה חלק מהאופי של המקום".

בתאם לאותו אופי משפחתי־שכונתי־קהילתי, תושבי השכונה מוזמנים מדי ערב מהשעה חמש ועד שמונה לבוא ולאכול ארוחת ערב משפחתית במנות שרינג של שניצלונים, פסטה או סתם סלט וחביתה, במחירים נוחים. מכאן זה רק לשגר את הילדים לאמבטיה ולישון.

ביסטרו דניאלה. צילום: אורית פניני
ביסטרו דניאלה. צילום: אורית פניני

בימי שישי בערב ובימי שבת בבוקר נערכים פה אירועים סגורים של ימי הולדת, ימי נישואים, שבת חתן וחגיגות בר מצווה מיד אחרי בית הכנסת, כולל הצלחות המסורתיות של הדגים המעושנים. פעילות נוספת של ביסטרו דניאלה מתמקדת בהופעות חיות שנערכות במקום פעם בשבועיים. לאחרונה ניגנה שם להקה של בלוז, ג'אז וניו אורלינס.

דניאלה מבקשת לציין שהעיצוב של הביסטרו הוא פרי עבודתה של חברת המשפחה מילדות תמר שטמלר ומציינת בהתפעלות: "היא הצליחה לשקף בדיוק את התחושות שהתכוונתי להעביר, לתפוס טיפת קסם פריזאי. בדיוק כמו שהשם דניאלה (שמעולם לא השתמשתי בו בעצמי כי תמיד קוראים לי דני) התאים למקום, כי משהו בשם הזה משדר איזו אווירה אירופית שאננה".

עכשיו, להשלמת האסקפיזם, צריך להמתין שמזג האוויר יתקדר לגוונים אירופיים אפורים ובחוץ יירד גשם, ואז, ממש עם טיפת היורה הראשונה, דניאלה מתחייבת להגיש חמין.

דניאלה ביסטרו בשכונה, מעבר יבוק 5, נחלת יצחק, תל אביב, 7575477־03, ראשון־חמישי 9:00־23:00, שישי 8:30־16:00, שבת 10:00־16:00

-הכתבה בשיתוף דניאלה ביסטרו-