טיים אאוט timeout

בעזרת השף: המדריך המלא לקניית אוכל מוכן לחג

| מאת: שירי כץ

כמדי שנה גם השנה תוכלו לאסוף מהמעדניות והמסעדות בעיר אוכל מוכן ומשובח לחג. הקפידו להזמין לפחות שבוע מראש, ורצוי עוד קודם

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/09/sizes/גפילטע-פיש-במסעדת-קיטון.-צילום-מירי-ביטון_H_wo_680_382.jpg
קיטון. צילום: מירי ביטון

כמידי שנה גם השנה נפנק את שולחן החג במיטב המטעמים והמעדנים שאספנו במו ידינו מהמעדניות והמסעדות בעיר. להלן רשימת ההזמנות שלנו. הסוד של שועלי הזמנות ותיקים הוא להקפיד להזמין לפחות שבוע מראש ורצוי עוד קודם.

סוליקה

למי מומלץ: פודיז עם קרייב לאוכל רב עדתי.

מדד הגפילטע: 12 ש"ח ליחידה (מינימום הזמנה 6 יחידות).

משלוחים / איסוף עצמי: איסוף עצמי.

במעדנייה של השף אבי ביטון תוכלו להזמין פילה סלמון במיסו יפני (22 ש"ח ל־100 גר'), קציצות דגים מרוקאיות (10 ש"ח ליחידה), קציצות טלה בטנזיה של פירות יבשים, פרגיות ממולאות באורז בדואי, צנוברים וראס אל חנות, פרוסות אסדו עשויות ברוטסרי עם פחם הדרים (13־24 ש"ח ל־100 גר'). וכן תוספות כגון אורז אושפלאו (6.90 ש"ח ל־100 גר') ורטבים כגון ויניגרט הדרים לסלט ופלפל צ'ומה חריף אש (29 ש"ח). במנות המסורתיות לחג תמצאו קניידלך וקונסומה עוף (6 ש"ח ליחידה), מעקוד (9.90 ל־100 גר') או לביבות סלמון, כרשה ועירית (16 ש"ח ליחידה).
סוליקה

חוות צוק המעדנייה

למי מומלץ: מוקירי חומרי הגלם האיכותיים, בדגש על קרניבורים.

מדד הגפילטע: 13 ש"ח ליחידה.

משלוחים / איסוף עצמי: איסוף עצמי.

החוואי תומר צוק והשף אסף שנער מציעים שני מסלולי תגבורת לחג. האחד של נתחי בשר מושרים במרינדה ומתובלים שנותר לכם רק להכניס לצלייה בתנור. בנתחים תמצאו רוסטביף פילה בקר בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (275 ש"ח); רוסטביף סינטה בחרדל, פלפל שחור, מלח ורוזמרין (179 ש"ח); כתף/שוק טלה, ללא עצם, עם לימון כבוש וזרעי כוסברה (174 ש"ח); מסדר צלעות טלה בתימין ולימון כבוש (279 ש"ח) ועוד. המסלול השני הוא של מנות מוכנות להגשה אל השולחן: כבד קצוץ (85 ש"ח לק"ג), רגל קרושה (38 ש"ח ליחידה), חזרת אדומה או לבנה (18 ש"ח ל־150 גר'), רוסטביף סינטה (32 ש"ח ל־100 גר'); עוף צלוי אורגני בפפריקה (49 ש"ח לחצי עוף, 98 ש"ח לשלם) ועוד.

חוות צוק. צילום: יעל אילן

חוות צוק. צילום: יעל אילן

חוות צוק המעדנייה

דליקטסן

למי מומלץ: למקדימים להזמין.

מדד הגפילטע: 87 ש"ח ל־6 יחידות.

משלוחים / איסוף עצמי: גם וגם (80 ש"ח למשלוח).

המומחיות של דליקטסן היא אירוח. תוכלו לסמוך עליהם שהם ימכרו לכם כמויות מדודות ונכונות לארוחה, כך שלא תיתקעו עם כמויות הזויות של אוכל בסוף הערב, וגם יהיו לכם פתרונות לכל סוגי הסועדים. מתנזרי גלוטן, טבעונים, ילדים בררנים וגם פודיז ימצאו פה בדיוק את שחשקה נפשם. חביבת הקהל בחגי תשרי היא של ביף וולינגטון: פילה בקר עטוף בדוקסל פטריות ובצק עלים עם רוטב ציר בקר עשיר (260 ש"ח ל־4 יחידות), אבל תמצאו פה באמת הכל: מטארט תרד, חציל ועגבניה קלויות (78 ש"ח ל־4 מנות) ועד רביולי אפונה ברוטב קארי ופרחי כרובית (58 ש"ח ל־2 מנות).

דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

דליקטסן. צילום: עידית בן עוליאל

דליקטסן

אורנה ואלה

למי מומלץ: למי שמחפש הזדמנויות להתכרבל בטעמים המעולים של אבן הדרך בחייו הקולינריים.

מדד הגפילטע: אין. נסו קציצות אזוקי עם שמנת קשיו וצ'טני עגבניות (58 ש"ח ל־3 קציצות).

איסוף עצמי / משלוחים: איסוף עצמי.

אורנה ואלה מציעות מטבח בסגנון מובהק שנראה פשוט אבל הוא רב רבדים ומורכבויות, ונע בין טבעונות מהז'אנר הבריא למנות בשריות לאנינים. בתפריט החג: מרק כרובית וחלב שקדים עם שמן בזיליקום וצנוברים מסוכרים (48 ש"ח למנה), לביבות בטטה ברוטב שמנת ועירית (4.50 ש"ח ליחידה), ניוקי ביתי ברוטב עגבניות שרי תמר עם מוצרלה באפלו ופרמזן (62 ש"ח למנה), ראגו בקר וטלה (74 ש"ח למנה), מאפה מנגולד עם שמנת ופרמזן (210 ש"ח למאפה של 8־12 מנות) ועוד. אל תוותרו על רכישת טארט אגסים וקרם שקדים או עוגת גבינה (140־160 ש"ח לעוגה).

לביבות בטטה, אורנה ואלה. צילום: אנטולי מיכאלו

אורנה ואלה. צילום: אנטולי מיכאלו

אורנה ואלה

רביבה וסיליה

למי מומלץ: שוחרי האוכל הפשוט והמדויק שמחפשים מנות לכל המשפחה.

מדד הגפילטע: 6 יחידות ב־108 ש"ח.

משלוחים / איסוף עצמי: איסוף עצמי, או משלוח בהזמנה מעל 1,000 ש"ח.

ההזמנה מרביבה וסיליה היא מסורת בפני עצמה בקרב הרבה מאוד לקוחות נאמנים. תפריט החג כולל מנות פשוטות מאוד שמתאימות לקהל רחב מאוד וברמת ביצוע דייקנית. תמצאו פה: קציצות דגים ברוטב עגבניות (12 ש"ח ליחידה), פטה כבד עם ריבת קברנה ופירות אדומים (6־8 מנות ב־160 ש"ח), סלטים, קיש בצלים ודבש (140 ש"ח לקוטר 22 ס"מ), קציצות פרסה (7 ש"ח ליחידה), שניצל (32 ש"ח), אוסובוקו טלה עם ציר בקר וירקות שורש (82 ש"ח למנה) – וכמובן, קינוחים שהם התמחות העל של רביבה וסיליה, בהם מוס שוקולד (28 ש"ח ליחידה) ופנקוטה (28 ש"ח ליחידה).

רביבה וסיליה. צילום: דניאל לילה

רביבה וסיליה. צילום: דניאל לילה

רביבה וסיליה

סנדר

למי מומלץ: לאוהדי האוכל היהודי המזרח אירופי.

מדד הגפילטע: 29 ש"ח לקציצת 120 גר'.

משלוחים / איסוף עצמי: גם וגם (50 ש"ח דמי משלוח בתל אביב).

זמי סנדר מאכיל עשרות שנים את פרנסי העיר בטעמי השטייטל בשיטות עבודה מסורתיות של קיצוץ וטחינה ידנית. תוכלו להזמין פה אוכל שכל סבתא פולנייה הייתה חותמת עליו בלי רגשות אשם: מרק קניידלך (35 ש"ח למנה), דג ממולא (17 ש"ח ל־65 גר'), מטיאס (25 ש"ח לפילה שלם), כבד קצוץ מסורתי (לא טחון) וחזרת במשקל (26 ש"ח ל־100 גר'), חמוצים ביתיים (35 ש"ח לק"ג), רגל קרושה פיקנטית בליווי פלח לימון (29 ש"ח למנה) – ולמנה עיקרית: לשון עגל עם פטריות, בשר כתף בקר ברוטב פטריות, קציצות בקר מטוגנות או ברוטב עגבניות, קישקע, טחול, קציצות עוף מטוגנות או ברוטב, קורקבנים ברוטב, עוף צלוי בתנור, גולש, עוף בפירות יבשים, כדורי בשר בקר ברוטב, שוק אווז עם פירות יבשים (55 ש"ח ל־200 גר').

סנדר. צילום: מיטל סלמון

סנדר. צילום: מיטל סלמון

סנדר

קיטון

למי מומלץ להזמין: לכל מי שמתגעגע למטבח היהודי שבין הונגריה לפולין.

מדד הגפילטע: 24 ש"ח לקציצה של 125 גר'.

איסוף עצמי / משלוח: גם וגם.

מאז 1945 מאכילים בקיטון את כל מי שהמילה שמאלץ מעוררת בו צמרמורות של עונג. לראש השנה הם מכינים כבד קצוץ (52 ש"ח לחצי ק"ג), סלט תפוחי אדמה (32 ש"ח לחצי ק"ג), רגל קרושה (95 ש"ח לתבנית של 4־5 מנות), ראש דג ממולא (34 ש"ח ליחידה), קנישס בשרי (14 ש"ח ליחידה), אוסובוקו (75 ש"ח למנה כולל תוספות), לשון עגל (150 ש"ח ל־1 ק"ג), קציצות מטוגנות (14 ש"ח ליחידה), שניצל עוף (45 ש"ח למנה לשני ילדים), ואפילו גוועץ ירקות מבושלים ברוטב עגבניות (28 ש"ח ל־500 גר').

קיטון. צילום: מירי ביטון

קיטון. צילום: מירי ביטון

קיטון

שוק צפון

למי מומלץ: למי שזקוק למנעד גדול של סגנונות קולינריים כדי לרצות מגוון סועדים.

מדד הגפילטע: מצאנו רק חריימה פיקנטי (38 ש"ח למנה).

איסוף עצמי / שליחות: איסוף עצמי.

בשוק צפון הרכיבו מערך תומך לחימה אופטימלי לחגים. הדוכנים, המסעדות והמעדניות במקום יכינו עבורכם תמהיל רבגוני של אפשרויות לחג. ממסעדת גואטה תוכלו לקחת מגוון תבשילים ביתיים טריפוליטאיים שנעשים במקום: ממולאים בשריים וצמחוניים, חריימה דגים פיקנטי, קציצות בקר ברוטב ועוד (מפרום וממולאים: 18 ש"ח ליחידה, שאר המנות 38 ש"ח למנה). בדוכן כתר המזרח מכינים לחג יותר מ־15 מנות ראשונות וסלטים (20־50 ש"ח למנה), ברוטיסרי ימכרו עוף בגריל שלם (79 ש"ח) ובמעדנייה מבחר אנטיפסטי: בטטה חרוכה בסילאן ובמייפל עם גרעיני חמנייה, כרוב אפוי בטחינה, כרובית עם סלרי וחמוציות, סלט סלק עם ירוקים ואגוזים, חצילים קלויים עם צ'ימיצ'ורי וטחינה ירוקה (מ־6.90 ש"ח ל־100 גר').

ראול ולנברג 20 רמת החייל, 6432000־03

גרקו

למי מומלץ: למי שמחפש אלטרנטיבה ים תיכונית קלילה.

מדד הגפילטע: אין גפילטע, יש קציצות דגים ברוטב עגבניות (120 ש"ח ל־12 יחידות).

איסוף עצמי / שליחות: גם וגם.

בגרקו מציעים תפריט יווני, כולל פלייסמנט, מחבתות, קערות וכדי אלומיניום (היינו מציעים גם לרכוש צלחות ולנתץ אותן בסגנון יווני בסוף הערב במקום לרחוץ כלים). תוכלו להזמין כיכר לחם יווני ענקי (78 ש"ח), טארמוסלאטה – ממרח ביצי דגים (36־132 ש"ח ל־250 גר'־ק"ג), סקרודליה – ממרח שום, שקדים ושמן זית (32־112 ש"ח), ספאנקופיטה – מאפה בצק פילו במילוי גבינת פטה, תרד, בצל ירוק ושמיר (230 ש"ח לשישה סועדים), פסטיצ'יו – מאפה פסטה עם בשר, בשמל וגבינת פטה (190 ש"ח ל־6 מנות), מוסקה תפוח אדמה, חצילים, זוקיני, בשר עגל ורוטב בשמל (190 ש"ח ל־6 לשש מנות) ועוד.

גרקו: צילום אנטולי מיכאלו

גרקו: צילום אנטולי מיכאלו

גרקו

DELI – פרש קיטשן

למי מומלץ: לשכונתיים שלא רוצים להרחיק כדי להביא את האוכל.

מדד הגפילטע: אין.

איסוף עצמי / שליחות: איסוף עצמי.

במעדנייה החדשה מבית היוצר של פרש קיטשן יציעו לכם מנות סבירות במחיר מתון יחסית: לביבות מנגולד צמחוניות עם כרישה ולביבות בטטה (6 ש"ח ללביבה), סירות חציל אפויות וממולאות בבשר טחון, חציל ובצל מתובלים בכמון (16 ש"ח ליחידה), כרעי עוף צלוי בתנור (17 ש"ח ליחידה), פרוסות בקר צלויות בתנור עם ירקות שורש (22 ש"ח ל־2 יחידות), קציצות בקר ביתיות מבושלות בציר בקר עם אפונת גינה ועשבי תיבול (23 ש"ח ל־4 קציצות), פילה סלמון אפוי בתנור בקראסט של פירורים עם בזיליקום ושום (45 ש"ח) ועוד.

דלי - פרש קיטשן. צילום: אלעד גבון

דלי – פרש קיטשן. צילום: אלעד גבון

בזל 37 תל אביב, 5445050־03

בלי גפילטע: 2 מקומות טבעוניים לאוכל מוכן

קיקי – בית של אוכל

מה שהתחיל כחומוסייה הפך למסעדה צמחונית־טבעונית שכונתית שמתמחה בתבשילים ביתיים שישמחו את האורחים שלכם: קובה בורגול במילוי מנגולד וצנוברים עם שעועית ירוקה ברוטב עגבניות; לביבות תפוחי אדמה עם מטבוחה חריפה ומג'דרה, קציצות כרשה ותפוחי אדמה ברוטב אדום חריף; קוסקוס ירקות – תפוח אדמה, גזר, בצל, זוקיני, דלעת וגרגרי חומוס; קציצות ברוקולי ואפונה ועוד (קציצות ולביבות: כ־8 ש"ח ליחידה, תבשילים: החל מ־55 ש"ח לק"ג). באיסוף עצמי בלבד.

קיקי – בית של אוכל, דיזנגוף 147 תל אביב, 9447766־03

שף גיל הררי

השף גיל הררי בישל ברשת הול פודס האמריקאית, והוא מומחה לבישול אוכל טבעוני בריא. תוכלו להזמין ממנו אוכל שמתאים לכל גחמה בריאותנית או מגבלה בריאותית של סועד על שולחן החג. הררי מציע בתפריט החג שלו מנות כמו סלט סלק אפוי עם תפוחים בקינמון, אגוזי לוז ונענע (40 ש"ח לליטר), מיני פשטידות כתומים עם טחינה וקינואה שחורה (65 ש"ח לקופסה של 8 יחידות), עוגת בננה-תפוחים עם קקאו על בסיס קמח שקדים (40 ש"ח לתבנית אנגליש קייק) ועוד. מינימום הזמנה: 300 ש"ח, כולל משלוח.

 healthefood.co.il ,077-4360764 

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 1c8420a37da