בעזרת השף: המדריך המלא לקניית אוכל מוכן לחג

מי צריך כל כך הרבה אוכל??? ארוחת ראש השנה (צילום: אנטולי מיכאלו, למצולמים אין קשר לכתבה)
מי צריך כל כך הרבה אוכל??? ארוחת ראש השנה (צילום: אנטולי מיכאלו, למצולמים אין קשר לכתבה)

חיכיתם לרגע האחרון? כמדי שנה גם השנה תוכלו לאסוף מהמעדניות והמסעדות בעיר אוכל מוכן ומשובח לחג. מגפילטע ומנות ראשונות ועד בשרים מעושנים ומנות וואו חגיגיות

23 באוגוסט 2021

כמידי שנה גם השנה נפנק את שולחן החג במיטב המטעמים והמעדנים שאספנו במו ידינו מהמעדניות והמסעדות בעיר. להלן רשימת ההזמנות שלנו. הסוד של שועלי הזמנות ותיקים הוא להקפיד להזמין לפחות שבוע מראש ורצוי עוד קודם.

מיטש

מי: השפית אורית מושקוביץ, לשעבר מהמזללה הרומנית בשוק הכרמל, יצרה לחג תפריט אוכל מוכן בניחוחות שום שהולך מצוין עם שפריץ.
מה: חציל רומני, כבד קצוץ ביתי, איקרה רומנית, מרינט – מטיאס שמאלץ בתחמיץ או במיונז, חמוצים רומנים, סרמלה – כרוב ממולא בשר ואורז, קבב מיטש, נקניקיות פטריצ'אן ועוד.
להזמנות 054-7503052 עד 1.9 במשלוח או איסוף עצמי

מיטש לחג (צילום: ורדית דפני)
מיטש לחג (צילום: ורדית דפני)

סוליקה

מי: השף אבי ביטון מבשל מעדנים שבין צפון אפריקה לפולין עם כמה הבלחות מצרפת במעדנייה הסימפטית סוליקה.
מה: מטבוחה, כבד קצוץ, קציצות דגים מרוקאיות, גפילטע פיש, לביבות פראסה, קרעפלך בשר/תפו"א, שוקי עוף בערמונים וחלת בשר שהיא כבר מיתוס.
להזמנות  03-9595525 ובאתר. דמי משלוח 29 ש"ח.
סוליקה

חלת הבשר של שף אבי ביטון (צילום: אנטולי מיכאלו)
חלת הבשר של שף אבי ביטון (צילום: אנטולי מיכאלו)

דליקטסן

מי: המעדנייה המעולה של הבראסרי מציעה מבחר גדול של מנות אלגנטיות בין מזרח אירופה לצרפת למזרח הרחוק.
מה: קציצות דגים עם פלפלים ולימון כבוש, מרק עוף ודושפרה בוכרי, גפילטע פיש וקרפיון ממולא, כבד קצוץ, פטה כבד עוף, גרבדלקס, קנישס תפוחי אדמה, פילה סלמון שלם במיסו ועוד מעדנים שיגרמו לכם לגרגר מאושר.
שליחות: איסוף עצמי או משלוח בערב החג תמורת 50 ש"ח.
דליקטסן 

דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)
דליקטסן (צילום: עידית בן עוליאל)

רביבה וסיליה

מי: האפיסרי של הביסטרו מייצר להיטים מוכחים לארוחת החג, וכולל גם ערך מוסף של לחמים מהמאפייה, ומתוקים מהפטיסרי הדקדקני.
מה: מרק עוף צח, קרפצ'ו בקר, קיש בצלים ודבש, שוקי עוף אפויים עם בצל וצימוקים, רוסטביף ברוטב חרדל ושמנת, בי בורגניון, קציצות פראסה ועוד.
להזמנות באתר במשלוח או איסוף עצמי מקניון G/רמת השרון
רביבה וסיליה

גרקו דלי

מי: ארוחת חג בסגנון יווני? למה לא בעצם? במעדנייה היוונית פותחים עבורכם שולחן ים תיכוני כולל השלמות עיצוביות ואלכוהוליות, שתהיה שנה יאסו. 
מה: 
סלט חציל קלוי, פלפל אדום ושום; טירוקפטרי – ממרח פלפל קלוי ופטה; סלט כבדי עוף, ביצים וכוסברה; לביבות ארטישוק; פילאף אורז ואטריות; ספנקוריזוֿ – תבשיל אורז ותרד עם שמן זית, לימון ועשבי תיבול; מוסקה ועוד, ולקינוח עוגת תפוחים ודבש עם קינמון, ציפורן וקרם וניל וגלידות מתוצרת בית.
להזמנות באתר, איסוף או משלוח
גרקו

Καλή χρονιά. גרקו (צילום: גל קלדרון)
Καλή χρονιά. גרקו (צילום: גל קלדרון)

פיטמאסטר

מי: טרנד הבשרים המעושנים אינו פוסח על ארוחת החג. מסעדת פיטמאסטר מפתח תקווה סוגרת את פינת הבישולים עם בשרים מעושנים, סלטים, רטבים, תבלינים ועוד, ושני סוגי מארזים ארוחות מובנות, משפחתית וקרניבורית.
מה: צוואר טלה שלם ממולא בשר, פריקי ורימונים; חזה אווז בגלייז דבש, תפוחים וחרדל שחור; עוף שלם רוטיסרי בוויסקי ועשבי תיבול מפרובאנס; תבשיל אוסובוקו עם שאלוט וארטישוק ירושלמי; ספייריבס טלה מעושן בגלייז ברביקיו רימונים.
להזמנות 073-2777777 ובאתר, דמי משלוח 30 ש"ח, מעל 900 ש"ח משלוח חינם

גם בשרים מעושנים. פיטמאסטר (צילום: אפיק גבאי)
גם בשרים מעושנים. פיטמאסטר (צילום: אפיק גבאי)

פליקס מטבח מעדנייה

מי: לקראת חגים או סתם סופ"ש תמיד אפשר להיעזר בשף פליקס רוזנטל לתגבור השולחן או להזמנת ארוחה מלאה, כי בשנה האחרונה בישלנו די והותר.
מה: מרק עוף וקרפלעך ממולאים עוף מפורק ובצל מקורמל, גפילטע פיש מוסר בציר דגים וחזרת ביתית, טרין כבדי עוף ומחית טרטופו, סלט מלפפונים וסנט מור, פרגית ממולאת עם אגסים ושומרים צלויים, עוגת עלי גפן טבעונית, פילה לברק צרוב בחמאת עגבניות ועוד.
להזמנות בטלפון ובווטזאפ 054-2186802 עד 29.8 בשעה 21.00

סנדר

מי: אלוף המסדר המזרח אירופי סנדר מכין מנות שמהמהמות שירים ביידיש.
מה: מרק עוף צח עם קרפעלך וקניידלעך, קציצות גפילטע פיש, ראש  דג ממולא, כבד קצוץ, סלט ביצים עם שמאלץ, חמוצים ביתיים משובחים, בשר כתף בקר ברוטב פטריות, צלי בקר בתנור, שוק אווז ברוטב תפוזים, לשון עגל ברוטב ועוד.
להזמנות 055-9536665, דמי משלוח בתוך תל אביב 50 ש"ח, ר”ג-גבעתיים 70 ש"ח
סנדר

קיטון

מי: במסעדת קיטון מכינים אוכל מזרח אירופי מוכן לחג מאז 1945, וזה אומר שהם צברו קצת ניסיון.
מה: כבד קצוץ, גפילטע פיש וחזרת אדומה, מרק עוף קלאסי קרפלעך, קניידלך, שוק אווז, לשון עגל, צימעס ועוד תבשילים מהמטבח היהודי.
להזמנות 03-5233679, משלוח 30 ש"ח בת"א, 50 ש"ח לר"ג, גבעתיים וצפון תל אביב.
קיטון

הגפילטע של קיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)
הגפילטע של קיטון (צילום: אנטולי קריניצקי)

חוות צוק

מי: המעדנייה שמסתמכת על חומרי גלם טריים מהחווה תכין לכם מנות מקומיות לצד קלאסיקות מזרח אירופיות, וכן נתחי בשר מוכנים ישר מהאטליז לתנור.
מה: צלעות טלה לצלייה בבית, קרעפלך במילוי בשר/תפו"א, כבד קצוץ, חזרת, רגל קרושה, קיגעל, מרק עוף, קציצות דגים ברוטב חריימה ועוד.
חוות צוק, בהזמנה באתר קופון למשלוח ראשון חינם (בקניה מעל 300 ש״ח).

אותנטבעי

מי: מותג האוכל של קהילת העבריים מדימונה מציע ארוחת ראש השנה משפחתית טבעונית שכוללת עיקריות, קינוחים ויין. לכם נותר רק לערוך את השולחן.
מה: קיש בצק פריך במילוי גזר, אפונה, תפוח אדמה בצל ותירס; מרק ירקות משפחתי עשיר; פשטידת טופו על בסיס שמנת ואטריות; תבשיל סייטן (חלבון חיטה) ברוטב חמוץ מתוק; נתחי סייטן וחיטה ברוטב ברביקיו; קציצות סייטן בסגנון מיטבולס ועוד, שני בקבוקי יין ביתיים מתוצרת חברי קהילת העבריים, גלידות על בסיס סויה ועוגת גבינה טבעונית עם סירופ אוכמניות.
הזמנות באתר

אותנטבעי (צילום: תמר אלמוג)
אותנטבעי (צילום: תמר אלמוג)

מרינדו

מי: רשת המעדניות־קצביות מהצפון מציעה לחג מארז מובנה לארוחה משפחתית וגם נתחים מיוחדים מוכנים לבישול, מקסימום תוצאה במינימום מאמץ (מינוס הידחקות במרכול עם כל עם ישראל, כי בכל זאת קורונה).
מה: כתף טלה ממולאת בבשר עגל קצוץ ופיסטוקים במרינדת שמן זית ועשבי תיבול, נתחי פרגית ממולאים כבד עוף וערמונים במרינדת שום ודבש, סינטה במרינדת חרדל סילאן, כתר צלעות טלה חשופות במרינדת שמן זית ועשבי תיבול ועוד.
להזמנות ומשלוח באתר

מארז לחג מרינדו (צילום: אנטולי מיכאלו)
מארז לחג מרינדו (צילום: אנטולי מיכאלו)

הו – מאמא

מי: מסעדת הו – מאמא משיקה לחג תפריט ספיישלים חדש שמייצג מטבחים שונים בעולם לשנה בינלאומית עם הרבה חופשות בחו"ל.
מה: בורקס עוף מפורק בסומק וזעתר; טנזיה בשר ראש ופירות יבשים; סופריטו בשר ותפוח אדמה בבישול ארוך; קובה ציידים בציר בקר וירקות שורש; מיני ביף וולינגטון ועוד.
הזמנות בטלפון 5129*

הו מאמא (צילום: אנטולי מיכאלו)
הו מאמא (צילום: אנטולי מיכאלו)