טיים אאוט timeout

ביי ביי באן מי: מסעדת אסיה תיסגר בסוף החודש

| מאת: שרון בן-דוד

המסעדה האסייתית משוק הפשפשים שנפתחה בסוף 2016 תסגור את הדלתות בסוף החודש. הבעלים: "הפסקנו להתעסק ביצירה ורק רצנו אחרי הזנב של עצמנו"

  • https://static2.timeout.co.il/media/2017/01/sizes/DSC1007_H_wo_680_382.jpg
אסיה. צילום: אנטולי מיכאלו

מסעדת אסיה בשוק הפשפשים מקפלת את הכיסאות ונסגרת. "זה לא מה שרצינו שיהיה", אומרת שירי אסא מקבוצת הבעלים (יחד עם שאר אנשי השאפה שירה פטל, שירי אסא, יניב אשכנזי ואורי גוטליב). "רצינו לעשות מסעדה מוקפדת, טעימה ואיכותית במחירים שפויים וזה לא הולך. תפעול מסעדה בארץ עם התמהיל הזה לא הולך מבחינה כלכלית. השכירויות גבוהות וגם עלויות כוח האדם. הפסיק להיות לנו כיף. הפסקנו להתעסק ביצירה ורק רצנו אחרי הזנב של עצמנו".  

אסיה. נתגעגע. צילום: אוהד קב

אסיה. נתגעגע. צילום: אוהד קב

כריכי הבאן מי של אסיה: כך תכינו אותם בבית 

הבודהה בולס של ק-פה האנוי

אסיה נפתחה בדצמבר 2016 וקיבלה חיבוק חם מהקהל ומהתקשורת. את המטבח הובילו השפים עומרי זקהיים ולילך רווה, שעבדה עם מאיר אדוני בכתית והתמחתה אצל דייויד תומפסון בנאם בבנגקוק. רווה הביאה איתה השכלה קולינרית שרכשה במזרח – לימודי בישול בתאילנד וסיורים קולינריים בסין, וייטנאם והונג קונג, כולל לימודים אצל הנומאן אספלר (לשעבר רופא מבילינסון שנסע לתאילנד והפך למאסטר של בישול תאילנדי מסורתי). אסיה משכה לקוחות שחיפשו את המטבח האסייתי האותנטי, והגישה להם אותו בתפאורת רחוב. "גם זה אחד הדברים שעמד לנו לרועץ. אנשים ישבו על כיסאות בלי משענת ולמרות זאת עלויות התפעול היו גבוהות", אומרת אסא. המסעדה נהנתה מביקושים גבוהים אך אט אט החלה לדעוך. לפני מספר חודשים רווה הודיעה על פרישה, מהלך שכנראה העיד על העתיק לקרות. באסיה ניסו לשדר שהעסקים כרגיל ואף פתחו בחודש ינואר השנה דוכן כריכי באן מי. הדוכן, שהחל כפופ אפ צהריים וסיפק כריכים במחיר של כ-40 ש"ח, עשה באזז ומשך לקוחות, אך לא הצליח להציל את המסעדה כולה.

הבאן מי. לא הצליח להציל את המצב. צילום: אוהד קב

הבאן מי. לא הצליח להציל את המצב. צילום: אוהד קב

אסיה תיסגר ב-1 ביוני. "אתם מוזמנים לבוא ליהנות מביקור אחרון בקפסולה היפה הזאת, שבמשך שנה וחצי נעשו בה מלאכות מוקפדות באהבה רבה. בואו לעוף על כנפי הפניקס, להתעורר בלילות בהו צ׳ין מין, לתת ביס בבאן מי מפוצץ בטעמים וללכת לאיבוד בענן מס׳ 9", נכתב בפוסט פרידה בדף הפייסבוק של המסעדה. השותפים ימשיכו להפעיל את השאפה, מוסד ותיק שכנראה מתאים יותר לרוח שוק הפשפשים.

אסיה

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 9994d30a2261f1