זמן אוויר: הבראנצ'ים הכי טובים שמחכים לכם בין הגפנים

יותר ויותר יקבים ברחבי הארץ מציעים בסופי שבוע בראנצ'ים בין כרמים ומטעים, עם אוכל טוב, יין מקומי והרבה אוויר. 9 בראנצ'ים ששווה לצאת בשבילם מתל אביב

יקב אסף
יקב אסף
23 בנובמבר 2017

יקב אסף | קדמת צבי

אסף קדם ומשפחתו בנו כפר יין בקדמת צבי שברמת הגולן שם הם מגדלים ענבים, מייצרים יין ומארחים. בית הקפה במקום מנוהל על ידי עדי, בתו הבכורה של אסף שלמדה בבית הספר לקולינריה FCI שבניו יורק; הכל מוכן ונאפה במקום.

מה אוכלים: טאפאסים (הודו מעושן עם איולי ביתי, צנונית ורוקט, גרבלקס, סרדינים בכבישה ביתית, פלמידה); סביח יווני – חצילים עם ציזיקי וביצה עלומה; ברוסקטת חלומי – עם ריבת תאנים, חלומי צלוי וסלטון קטן וחרפרף; מאפה תרד ופטה עם ביצת עין, סלט עגבניות חרפרף ושמנת חמוצה ועוד (מאפים: 14־16 ש"ח; טאפאסים: 28־32 ש"ח; כוס יין אסף: 25־30 ש"ח). אפשר גם לקחת סלסלת פיקניק ולצאת לטיול בטבע. כמו כן אפשר להתארח במקום, לחגוג אירוע ואפילו לעבוד בכרם (לרוב בתקופת הבציר, תחת הכותרת "עבודה עברית").

מתי: שני־שבת 10:00־17:00, שישי 10:00־16:00.

איפה: יקב אסף, קדמת צבי רמת הגולן. 3915552־054, assafwinery.com

יקב אסף
יקב אסף

עוד דברים טעימים שכדאי להכיר:
ארוחות הבוקר והבראנצ'ים הטובים בתל אביב
מסעדות מומלצות בצפון הארץ

המסעדות עם החצרות הכי יפות בתל אביב

כישור | קיבוץ כישור

יקב כישור נמצא בקיבוץ כישור שבגליל העליון באחד המקומות היפים בארץ. בקיבוץ נמצא כפר כישורית, בית לבוגרים עם צרכים מיוחדים המפעילים את ענפי המשק. במשק: מאפייה, דיר, גבנרייה, לול ביצי חופש וכמובן יקב. בזמן שיושבים ובוהים בכרם היפה ונושמים אוויר שיש רק שם, אפשר ליהנות מיין ומאוכל טוב באווירה קלילה ומשוחררת לגמרי – אין פה שולחנות שמורים, מה שמייצר הרבה פעמים מפגשים נעימים בין אנשים.

מה אוכלים: שקשוקה מהביצים שבלול החופש, לאבנה עזים מהמגבנה שמייצרת גבינות מהחלב של העדר של הכפר, סלטים שעושים מירקות מגן הירק האורגני, לחמים וקינוחים מהמאפייה, תה וקפה בשירות עצמי בפינת הקפה, ושוב הרבה הרבה יין (60 ש"ח לבראנץ').

מתי: שישי אחרון בכל חודש 10:30־14:30.

איפה: יקב כישור, קיבוץ כישור. בתיאום מראש: 04-9085198 kishor-winery.co.il

יקב כישור
יקב כישור

לוטם | מושב לוטם

יניב קמחי ויונתן קורן חושבים לעומק על חוויית היין בזמן עשייתו, כולל המוזיקה שמשמיעים לו. היינות אורגניים, חלקם מכרמים ביו דינמיים מהגליל העליון. ביקב מוזיקה שהיין אוהב לשמוע, ובחוץ מרפסת עם נוף גלילי משגע המבקשת לשבת עם כוס יין טוב ונשנוש משובח. המנות המוגשות לצד היין הם פרי יצירתו של יונתן ומשתנות עם מצב הרוח והעונות.

מה אוכלים: פלטה של דגים כבושים (45 ש"ח), סלטים (עגבניות ספרדי, חציל קלוי בלאבנה, פלפלים קלויים וג'רגיר: 20 ש"ח למנה), סביצ'ה (55 ש"ח), פלטת גבינות ממחלבת שירת הרועים (השכנים הצמודים – 65 ש"ח) וכוס יין (20 ש"ח). אם תרצו לעשות סיור ביקב הכולל ארבע טעימות תוכלו לעשות זאת תמורת 35 ש"ח.

מתי: חמישי 18:00־אחרון הלקוחות, שישי 11:00־18:00, שבת 11:00־אחרון הלקוחות.

איפה: יקב לוטם, מושב לוטם. ניתן לתאם קבוצות במשך השבוע
054-7915868 lotemwinery.co.il

יקב לוטם
יקב לוטם

יקב דדה | כרם מהרל

בלב חוות מקורה, בין מטע האבוקדו לכרם זיתים, נמצא יקב דדה. היינן ובעלי היקב הוא ג'קי, איש מיוחד שכיף להכיר. לאחר שנים שהוא מקים ומתכנן יקבים בארץ חבריו הצליחו לשכנע אותו להקים יקב בעצמו – וזה מה שהוא עשה (את היקב הוא הקדיש לסבתו שהתפרנסה מעשיית יין במרוקו לפני 120 שנה). בימי שישי ג'קי מארח חברים, ומי שרוצה להיות חבר משלם 50 ש"ח עבור כוס יין ואז הוא מוזג חופשי. כשמתחשק לו – וזה קורה הרבה – ג'קי גם פותח יינות מתיישנים מיוחדים.

מה אוכלים: מה שהחברים/מבקרים מביאים – וכולם מכבדים את כולם. בשישי האחרון למשל, מישהי הביאה קיגל, חבר הביא דגים שמיד נכנסו לאש ואחר חצילים וסלטים. אין לדעת מי וכמה יהיו במפגשים האלו – יכולים להיות 8 ויכולים להיות 80 – אבל תמיד יהיה שמח.

מתי: שישי 12:00־שעה לפני כניסת השבת.

איפה: יקב דדה, כרם מהרל, dadah.co.il, מומלץ להודיע מראש

בן חיים | רמת השרון

יש יקב ברמת השרון! הענבים אמנם מהצפון אבל היין נמצא ממש פה. את איתי, היינן, לרוב רואים על ההארלי דיווידסון או עם סקסופון ביד. בימי שישי מגיעים חברים ליקב כדי להצהיר על כניסת סוף השבוע ולנסות לרכך את השבוע הבא. איתי מחכה שכולם יהיו קצת מבושמים מיין ואז הוא מוציא את הסקסופון, ועם האקוסטיקה ביקב זה נשמע נהדר.

מה אוכלים: שתיים־שלוש טעימות של יינות מתיישנים (45 ש"ח). ניתן להוסיף מגש גבינות משובחות (40/85 ש"ח). מ־14:00 ועד שעה לפני כניסת השבת יש מוזיקה חיה. הכניסה ללא תשלום אך יש להזמין מקומות מראש. משלמים על מה שמזמינים, למשל כוס יין ב־50 ש"ח ובקבוק יין החל מ־120 ש"ח.

מתי: שישי 11:00־שעה לפני כניסת השבת.

איפה: יקב בן חיים, השרף 6 רמת השרון, benhaim.co.il

כרם ברק | מושב בקוע

יום אחד יוסי אמר ליעל "אולי נקים יקב, נעשה יין, נאפה לחם, נגבן וניישן גבינות, נכין קישים ונחתוך סלטים". יעל אמרה אוקיי, וכך היה. השניים קנו חלקה במושב בקוע הפסטורלי, המבנה הישן הפך ליקב, בצמוד ניטע כרם קטן ולאורך השביל פרחי לוונדר וורדים. יוסי לא עושה יין בשביל לזכות בפרסים, הוא עושה מה שמעניין אותו בלי הגבלה: לבן, ורוד, אדום ואפילו כתום. פשוט כיף להריח את היינות ולדבר על החיים.

מה אוכלים: בופה חלבי עם לחמים, גבינות מיושנות ומלוחות ויינות מסקרנים (80 ש"ח). והכל טעים ונעים בטירוף.

מתי: שישי 10:00־15:00.

איפה: כרם ברק, מושב בקוע, 052-6288591, kerembarak.com

כרם ברק
כרם ברק

יקב כהנוב | גדרה

יקב משפחתי הממוקם בלבם של כרמי המשפחה בגדרה. חלקות הגפנים האיכותיות נושקות לחצר היקב ומעניקות לו אווירה ציורית ופסטורלית. הביקורים מתקיימים כל יום שישי וכוללים סיורים ביקב, טעימות מודרכות ולעתים פעילות לילדים או למבוגרים.

מה אוכלים: טעימות היין מלוות במזנון סלטים חלבי ובחורף יש מרק. כשמתחשק מכינים פה גם שקשוקה, ואז יש גם לחמים ושתייה חמה (30 ש"ח לאדם).

מתי: שישי 10:00־14:00.

איפה: יקב כהנוב, לב הכרמים בגדרה, 2523721־052 / 3936999־052, kahanov.com

יקב כהנוב
יקב כהנוב

לה טרה פרומסה | קיבוץ גת

סנדרו האיטלקי ואירית הקוצ'ינית (שמעולם לא הייתה בהודו) הקימו בקיבוץ גת יקב בוטיק משפחתי קטן והוא חוגג השנה את הבציר ה־20 שלו. ביקב מסעדה עם מטבח איטלקי וקוצ'יני אותנטי לפי מתכונים שעוברים במשפחות הזוג, אם כי הורידו את מידת החריפות באוכל הקוצ'יני כדי שלא תפגע ביין. היינות שהזוג עושה מושלמים לאוכל שהוא מתובל אבל במידה ועושה שמח בפה. בצניעות וכישרון רב הצליחו השניים לייצר חוויה שאין שנייה לה.

מה אוכלים: טריו סלטים קוצ'יניים (35 ש"ח), קרפצ'ו דלעת (35 ש"ח), איספטי – תבשיל בקר קוצ'יני מסורתי (84 ש"ח), לשון ברוטב ציידים (89 ש"ח), קנלוני תרד וריקוטה (65 ש"ח) או וטיצ'יזה – דג ברוטב עגבניות פיקנטי (89 ש"ח).

מתי: חמישי 19:00־22:00, שישי 12:00־16:00 ו־19:00־22:00, שבת 12:00־17:00.

איפה: לה טרה פרומסה, קיבוץ גת, 5684775־050, tpwinery.com

יקב לה טרה פרומסה
יקב לה טרה פרומסה

צפרירים | מושב צפרירים

במושב צפרירים שבהרי יהודה, בין הבית לכרם, נמצא יקב צפרירים. תחת סככת היקב יושבים ונהנים מיין ושומעים סיפורים מפי לורי הייננית ובן זוגה שייקה. לעשיית יין הגיעה לורי דרך ארכיאולוגיה ואמנות וכמה חברים טובים. את השילוב אפשר לראות על בקבוק היין ובטעמו. לורי מייצרת בסך הכל 7,000 בקבוקים בשנה וכל אחד נושא סגנון אישי וייחודי. לא לוותר על טעימה מהזינפנדל.

מה אוכלים: פלטת גבינות (בעיקר מצאן), מלווה בלחם, זיתים ולבנה (65 ש"ח – מתאים לזוג). בחורף יש גם מרקים (25 ש"ח). טעימת ארבעה יינות תעלה 35 ש"ח (ברכישת בקבוק יין תזוכו על הטעימות). בהזמנה מראש, לקבוצות, אפשר לקבל ארוחות חלביות בסגנון בופה כולל טעימות יין.

מתי: שישי־שבת 11:00־16:00.

איפה: יקב צפרירים, מושב צפרירים, 4493042־052 / 4284329־052, zafririmwinery.com