טיים אאוט timeout

שם הוורד: 7 מקומות לאכול בהם מלבי מדהים בתל אביב

| מאת: יעל שטוקמן

הקלאסי, המתוחכם, הטבעוני או זה שבא על מקל? לא משנה איזה מלבי מדבר אליכם, אלה המקומות שאתם חייבים לטעום בהן את קינוח הפלא הטורקי

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/08/sizes/דלידה-קרדיט-אנטולי-מיכאלו_H_wo_680_382.jpg
המלבי של דלידה (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

הוא מרענן, שובב ומתוק. כבר כמה שנים שהמלבי מככב כמעט בכל תפריט ובכל פינה בעיר וצובר מעריצים רבים שהיו מסוגלים להרוג בשביל מלבי אחד טוב. המעדן שהגיע אלינו מטורקיה ונדמה במבט ראשוני כתמים ופשוט הוא ממתק ים תיכוני אמיתי, שכדי להכין אותו כהלכה יש להקפיד על מרקם ראוי שלא חוטא בצמיגיות יתרה, על סירופ מי ורדים במתיקות מעודנת ולא מכבידה וכמובן לטריות וטמפרטורה מדויקת. אז בעיצומו של אוגוסט הלוהט, חשקה נפשנו במלבי צונן וטוב ויצאנו לבדוק מיהם הטובים ביותר.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
השגנו את המתכון לכרובית התינוקת של איל שני
11 גלידות אמריקאיות שיעבירו לכם את הקיץ בכיף
הארוחות הכי שוות במסעדות בראש השנה 2018

הקוסם

המלבי הטבעוני של הקוסם עשוי מחלב קוקוס ומעוטר בשבבי קוקוס וסירופ מי ורדים מנצח. מרקם מושלם, קרמי ואוורירי, הסירופ במתיקות ראויה והקוקוס מענג. כבר למדנו שבקוסם עושים בעיקר קסמים, אבל לא יכולנו שלא להיות מופתעים מכך שהמלבי הנפלא הזה גם טבעוני וללא ספק הטוב ביותר בז'אנר הזה שטעמנו. מדויק, ערב לחיך וחף מכל טעם לוואי- אברה קדברה!

המלבי של הקוסם (צילום: ירון ברנר)

המלבי של הקוסם (צילום: ירון ברנר)

הקוסם, שלמה המלך 1, 13 ש״ח. 

מלבי דג'אני

על שלושה דורות של מלבי נכתבה התורה כולה והוא קלאסי, פשוט ומעולה. בלי תוספות יומרניות, עם מרקם קורנפלור-חלב מדויק וסירופ מי ורדים משובח, בדג'אני מפצחים כבר שבעים שנה את הנוסחה למלבי מנצח, ראוי, מהנה וטעים לאללה ללא דאווינים מיותרים. מיטיבי לכת ישמחו גם לטעום ממלבי השוקו המוצע במקום, שבטעמו מזכיר מעדן קרלו אהוב שיחזיר אתכם מיד לילדות.

מלבי דג'אני (צילום: שרית לוי)

מלבי דג'אני (צילום: שרית לוי)

מלבי דג׳אני. שדרות ירושלים 94, שלבים 16, יפו, 10 ש"ח

המלביה

אחד ההישגים הגדולים ביותר של המלביה היא הנגשת המלבי האהוב לחיך התל אביביים כולם, שנהנים כבר כמה שנים מבוטנים מסוכרים, מהעוגיות של אמא של עידו ומאווירה קלילה ומהנה. מלבי מצוין, במחיר שווה לכל נפש, עם מגוון תוספות וסירופים ייחודים. אהבנו במיוחד את סירופ קינמון הוניל והמקום מציע גם סירופ פופקורן, לימון והל ואחרים.

למעוניינים בתוספת אלכוהולית לצד המלבי (כולנו, בעצם) כדאי ושווה לנסות את בירה ורדה שהושקה על ידי המלביה, בירת לתת שעורה מצוינת בתוספת תמצית מי ורדים שיוצרים ארוחה ייחודית ומעניינת.

המלביה (צילום: רן עזרא)

המלביה (צילום: טליה שטיינברג)

אלנבי 60 פינת גדרה, פלורנטין 28, עמיעד 11- שוק הפשפשים, כצנלסון 65, גבעתיים, 10 ש"ח למלבי, 15 ש"ח לבירה ורדה

המלבי של יקיר

אין הנחתום מעיד על עיסתו אבל כשהגענו למלבי של יקיר (או בשמו המחודש "רגע מתוק") בשכונת התקווה, הבטיח לנו בביטחון בעל המקום שמלבי כזה טרם טעמנו. הבטיח ובהחלט קיים. מלבי בטעם של פעם, במרקם לא פחות מאלוהי, תוספת בוטנים מדוייקת וגולת הכותרת האמיתית נמצאת בסירופ שמרכיביו סודיים ושמורים במערכת. מי שרוצה לטעום מלבי אמיתי מהו, רוצו לשכונת התקווה, לא תתחרטו.

המלבי של יקיר שכונת התקווה (צילום: אושרי עזרא)

המלבי של יקיר שכונת התקווה (צילום: אושרי עזרא)

האצ״ל 53, 7 ש״ח

דלידה

בדלידה מגישים קינוח מצרי עתיק ששמו אום עלי – עוגת סולת מתוקה והיסטרית שמסביבה מלבי חם בתוספת פיסטוקים קלויים וצימוקים ריחניים. מדהים כמה שמלבי טעים ומנחם גם בגרסתו החמימה שמזכירה לנו מעדן ים תיכוני אחר, הלוא הוא הסחלב האהוב. קינוח חמים ואוריינטלי עם ארומה ייחודית של הל וקינמון, אהבה ותחושה אמיתית של בית.

המלבי של דלידה (צילום: אנטולי מיכאלו)

המלבי של דלידה (צילום: אנטולי מיכאלו)

דלידה, זבולון 7

צפון אברקסס

אייל שני הפליא במלבי גורמה משובח, המורכב מקרם מלבי ושמנת מלטף עם פירות העונה (כמו מנגו ואפרסק). אנחנו זכינו לטעום ממלבי התאנים שהפליא במיצוי מזוקק ונפלא של הפרי בשילוב עם ענבים משכרים. כל אלה יוצרים יוצרים מרקחת חלומית למדי, ועליהם מנצח קרמבל פיסטוקים קלויים נדיר באיכותו. קרנבל טעמים נבון ומתוחכם המצליח לשמור על נוסחת המלבי המוכר והאהוב וגם מיטיב איתו. התענגנו על כל ביס.

המלבי של צפון אברקסס (צילום: איתי דיכנו)

המלבי של צפון אברקסס (צילום: איתי דיכנו)

צפון אברקסס, לילנבלום 40, 42 ש״ח

מלבי על מקל

השלגונים של פאלאטס הם בשורה משמחת של ממש בקיץ התל אביבי הלוהט. הם קלילים, מהנים ונשנוש מושלם בכל עת. לשמחתנו, הפליאו פאלטאס גם ביצירת שלגון מלבי בגרסה טבעונית המבוססת על חלב קוקוס. בשלגון משולבים מי ורדים, מעט פירות יער ופיסטוקים קלויים, היוצרים טעם חד פעמי של מלבי קפוא ורענן. ממתק ים תיכוני קיצי אמיתי.

פאלטאס (צילום: נורית דן)

פאלטאס (צילום: נורית דן)

שלגוני פאלאטס במתחם האוכל שוק שרונה, משווקים בחנויות נוספות. 10-12 ש״ח

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: abf6601