טיים אאוט timeout

מילה של לייזה: מלבי מושלם ועוגת שוקולד לליל הסדר

| מאת: מערכת טיים אאוט

מלבי עשיר וקטיפתי שאפשר להכין גם בגרסה טבעונית ועוגת סודוקו שוקולדית בלי קמח: הקינוחים של לייזה פאנלים שיחתמו לכם את ארוחת החג הכי מתוק שאפשר

  • https://static2.timeout.co.il/media/2018/03/sizes/MalabiTutim_H-1_wo_680_382.jpg
מלבי תותים של לייזה פאנלים. צילום: חגית ביליה וגיא בהר

מלבי תותים

החומרים (ל–8 מנות):

לתערובת התותים:

500 גרם תותים חתוכים לקוביות מדוגמות

2 כפות סוכר

קליפה מגוררת מלימון או תפוז אחד

1 כפית תמצית וניל או מי ורדים

למלבי:

4 כפות גדושות קורנפלור

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

1/23 כוסות (840 מ"ל) חלב

4 כפות סוכר

1 כפית מי ורדים

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

להגשה:

3 כפות קוקוס

אופן ההכנה:

  1. 1. נכין את תערובת התותים: נערבב בקערה את כל החומרים ונניח בצד.
  2. 2. נכין את המלבי: נערבב טוב–טוב את הקורנפלור עם המים ו–1/2 כוס חלב.
  3. 3. נבשל בסיר על אש בינונית את שאר החלב, הסוכר, מי הוורדים, השמנת המתוקה ואת תערובת הקורנפלור.
  4. 4. נעמוד ליד הסיר וכל הזמן נערבב טוב–טוב, כדי שהקורנפלור לא ישקע (7 דקות של ספורט ידיים, מה יש?). כמעט על סף רתיחה נרגיש את הסמיכות החמימה עוטפת את הסיר בדייסה הריחנית המתוקה הזו. פתאום, ממש ככה, נראה בעבוע געשי סמיך, נוריד מייד מהאש. עכשיו תטעמו רגע, תראו האם זה מתוק לכם, מבושם לכם מספיק, לי טעים בדיוק ככה.
  5. 5. נעביר את המלבי לכלי הגשה יפה או נחלק לכוסות הגשה ונצנן כשעה, ואז נוסיף את תערובת התותים ממעל. נצנן ונעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.

אפשר 1: להחליף לכל פרי עונתי אחר: שזיפים/משמשים/תאנים/ליצ'י/מנגו. נחתוך את היופי הזה ונוסיף לקרם המענג.
אפשר 2: להכין סורבה פרי כתחתית, אפשר לבשם עם קינמון ושקדים/פיסטוקים/שברי בוטנים או קוקוס.
אפשר 3: להוסיף מעל המלבי שהתקרר 1/2 כוס ג'לי תות שדה עם כפית מי ורדים.
אפשר 4: נגיש את המלבי נקי בלי פרי, ככה בנטורל, קלאסיקה.
ורסיה טבעונית: נמיר את החלב והשמנת המתוקה בפחית קרם קוקוס + 3 כוסות מים.

מלבי תותים של לייזה פאנלים. צילום: חגית ביליה וגיא בהר

מדובר בשלמות, מלבי תותים של לייזה פאנלים. צילום: חגית ביליה וגיא בהר

 

מתכוננים לחג:
המקומות שיצילו אתכם עם אוכל מוכן לליל הסדר
עוגת פרג אגסים ועוגיות קצף שוקולד צ'יפס של מיקי שמו 

עוגת סודוקו ללא קמח

החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

250 גרם שוקולד מריר

1 כף אבקת סוכר

50 גרם חמאה

1 כף ויסקי או ברנדי

6 ביצים גדולות מופרדות (או 7 קטנות)

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כפות מחוקות קמח מצה

2 כפות (40 גרם) אגוזי מלך טחונים

קורט מלח

לציפוי גנאש:

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה

50 גרם שוקולד מריר

1 כפית ברנדי

להגשה:

מעט אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
1. נחמם תנור ל–160 מעלות ונשמן את התבנית בחמאה.
2. בבאן מארי (בקערה מעל סיר עם מים רותחים) או במיקרוגל נמיס את השוקולד, אבקת הסוכר, החמאה והוויסקי (או הברנדי). נצנן מעט.
3. נקציף חלבונים במיקסר ונוסיף סוכר בזרזוף עד קבלת קצף לבן ויציב.
4. בקערה נוספת נטרוף חלמונים כ–3 דקות לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, ואז אט–אט נוסיף לשוקולד תוך כדי ערבוב עד איחוד.
5. בעדינות של בלרינה נזרזף את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים ונקפל בעדינות עד מיזוג הצבע לאחיד.
6. נשים בבלנדר קמח מצה ואגוזים עם קמצוץ מלח ונטחן קלות בבליצים קצרים (לא חובה, אבל יוצר מרקם עדין יותר). נוסיף לתערובת העוגה בתנועות קיפול עדינות עד איחוד.
7. נאפה בשלב האמצעי של התנור כחצי שעה. נראה שהעוגה עלתה יפה ויש מעטה של קרום קשה, אך בפנים היא עדיין נוזלית. נעזור לה ועם מזלג נחורר מעט את פני המעטה במרכז ומסביב ונמשיך לאפות עוד 1520 דקות עד שנראה את הסדקים נפערים באדמת השוקולד המתייבשת. נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתנור הסגור עוד חצי שעה. נצנן.
8. נכין את הגנאש: נרתיח את השמנת המתוקה בקלחת קטנה עד בעבוע קל. נכבה ונוסיף את השוקולד והברנדי. נערבב טוב–טוב ונקרר כרבע שעה במקפיא, שיסמיך מהר.
9. נמרח את הגנאש באמצע העוגה לתוך הסדקים. נעטר במעט אגוזי מלך. שומרים את העוגה במקרר אבל רצוי להגיש בטמפרטורת החדר.

עוגת סודוקו של לייזה פאנלים. צילום: חגית ביליה וגיא בהר

אבל מתי מגיעים לקינוח? עוגת סודוקו של לייזה פאנלים. צילום: חגית ביליה וגיא בהר

המתכונים מהספר לייזה פאנלים – יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה. לייזה פאנלים הוא שם הבלוג והאלטר אגו של חגית בלייה, מלכת מטבח השטיקים. המתכונים שלה כוללים תמיד רעיון פשוט וקל להכנה שהתוצאות שלו, שנבחנו על המבקרים הקשוחים ביותר – בני ביתה – מעולות. המוטו של הגברת מהפאנלים הוא שהמטבח חייב להיות קל קל קל כי החיים מספיק מסובכים. האמת? צודקת.

לייזה פאנלים. צילום עטיפה: דניאל לילה

החיים מספיק מסובכים. לייזה פאנלים. צילום עטיפה: דניאל לילה

לייזה פאנלים – יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן, 195 עמ', 98 ש"ח.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק, בטוויטר ובאינסטגרם. עדכונים יומיים על הכתבות הנבחרות בטיים אאוט ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

now Silence is Golden SRV:SRV2 on: 4865fe341de