חמש על חמש: עוגיות קוקוס זריזות וטעימות לפסח

חמישה מצרכים, חמש דקות הכנה, 9 דקות אפייה ויש לכם המוני עוגיות טריות ורכות. השנה אין שום תירוץ לקנות עוגיות קוקוס. מתכון נהדר של אפרת ליכטנשטט מבלוג האוכל "אז מה את עושה כל היום"

עוגיות קוקוס של אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגיות קוקוס של אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט

עוגיות קוקוס עם תחתית שוקולד של אפרת ליכטנשטט

25-20 עוגיות 

החומרים:

חלבונים

½ כוס סוכר

2 כפות אבקת סוכר

150 גרם קוקוס טחון (2 כוסות) 

3 כפיות תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר (לא חובה)

עוגיות קוקוס של אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט
עוגיות קוקוס של אפרת ליכטנשטט. צילום: אפרת ליכטנשטט

המתוקים הטבעוניים לפסח של אורי שביט 

חמישה מתכונים קלים ומושלמים לפסח של איתן ונונו מהחלוצים 3

ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.

בקערת מיקסר נקייה מתחילים להקציף את 2 החלבונים. כאשר מתחיל להיווצר קצף לבנבן מוסיפים את הסוכר בהדרגה. מקציפים עוד שבע דקות עד שנוצר קצף יציב ומוצק. מורידים מהמיקסר ומוסיפים את אבקת הסוכר, הווניל ושליש מכמות הקוקוס. מקפלים בעדינות בעזרת מרית. מוסיפים עוד שליש מהקוקוס, מערבבים בעדינות ולבסוף מוסיפים את השליש האחרון ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מעבירים את התערובת לשק זילוף בעל צנתר משונן ומזלפים כוכבים קטנים בקוטר 4 ס״מ במרחק של 2 ס״מ אחד מהשני.

אופים 8-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. העוגיות נותרות מעט רכות בעלות מרקם ״צ׳ואי״.

מצננים את העוגיות ובינתיים מכינים את השוקולד:

קוצצים את השוקולד דק ושמים אותו בקערית קטנה וחסינת חום. ממיסים אותו במיקרוגל בפולסים קצרים תוך ערבוב בין הפעלה להפעלה.

טובלים את התחתית של כל עוגיה בשוקולד, מנערים מעודפי השוקולד ומניחים הפוך על רשת צינון או נייר אפייה. מקררים כמה דקות במקרר כדי שהשוקולד יתקשה ומעבירים לקופסא אטומה עם ניירות אפייה בין שכבה לשכבה.

* העוגיות טעימות מאוד גם בלי שוקולד.

המתכון באדיבות אפרת ליכטנשטט