קובה פירות ים של גדרה 26

זה רק נשמע הזוי: קובה פירות ים עם גבינת עיזים וציר סרטנים שעדיין עולה לנו בחלומות

קובה פירות ים, גדרה 26. צילום: קרן רצבי
קובה פירות ים, גדרה 26. צילום: קרן רצבי
7 בספטמבר 2017

עם סבתא עיראקית מצד אחד וסבתא שבדית מן הצד השני רקח אמיר קרונברג את המנה שהפכה להיות המזוהה ביותר עם מסעדת גדרה 26 המנוחה.

המנות האיקוניות של תל אביב שעדיין מוגשות בעיר 

הקראק פאי האגדי של M25

החומרים (ל-5 מנות): 

לבצק:

1 כוס סולת

1 כוס בורגול דק מושרה בכוס מים קרים

1 כפית מלח

 

למילוי:

1 גליל גבינת עזים

½ כוס בשר סרטנים מפורק (טרי או קפוא)

½ כוס שרימפס קצוצים דק

2 כפות עירית קצוצה

1 כף שמן זית

מלח

 

למרק:

1 בצל לבן

1 גזר

2 גבעולי סלרי

1 פקעת שומר

1 יחידה כרישה

2 כפות תימין קצוץ

¼ כוס ברנדי

1 כף רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה

2 ליטר ציר דגים או סרטנים

½ כוס שמנת מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

2 כפות שמן זית

 

אופן ההכנה: 

לשים את כל חומרי הבצק יחד ומוסיפים מעט מים (במידה והבצק יבש מדי). הבצק צריך להיות אלסטי ודביק, מניחים במקרר לחצי שעה.

מערבבים את חומרי המילוי יחד, לתערובת אחידה בקערה.

מכינים את הקובה:

מרטיבים את היד במעט מים, יוצרים כדור בגודל כדור פינג פונג, משטחים על היד, לוקחים ככף המילוי ומניחים במרכז הבצק.
עוטפים את הבצק סביב המילוי ומגלגלים לצורת כדור מושלם.

מכינים את המרק:

קוצצים את כל הירקות לז'וליינים, מאדים את הירקות בשמן הזית

מוסיפים את הרסק, הברנדי והפפריקה ומבשלים כדקה.

מוסיפים את הציר והטימין, מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את השמנת והקובות ומבשלים כ־10 דקות נוספות ומגישים.