הקראק פאי האגדי של M25

שיבולת שועל ותועפות של חמאה יוצרים את העוגה הכי ממכרת בעיר

הקראק פאי של מיטמרקט. צילום: יח"צ
הקראק פאי של מיטמרקט. צילום: יח"צ

את הקראק פאי הנפלא הזה מגיש יהונתן בורוביץ' עוד מימיו בקפה 48, והיום במזללת הבשרים M25

עוד כתבות מעניינות:
מתחם אוכל תרבות חדש בטשרניחובסקי
לא שמים קשים: המיזם הסביבתי מגיע לתל אביב
קבוצת האימפריאל בדרך לעוד שתי פתיחות

שלב א': מכינים עוגיית שיבולת שועל

חומרים:

340 גרם חמאה רכה

210 גרם (כוס וכף) סוכר חום בהיר

100 גרם (חצי כוס) סוכר לבן

3 ביצים

⅓1 כוס קמח

חצי כפית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח דק

300 גרם (3 כוסות) שיבולת שועל (לא אינסטנט)

אופן ההכנה:

במיקסר – מקציפים את החמאה הרכה במשך שתי דקות ומוסיפים את הסוכרים. מוסיפים את הביצים בהדרגה וממשיכים להקציף. מוסיפים בהדרגה את תערובת היבשים, ולאחר מכן את שיבולת השועל.

משטחים את התערובת על תבנית שטוחה עם נייר אפייה ואופים ב־180 מעלות. בודקים אחרי 10 דקות ואחר כך כל 5 דקות את העוגייה – היא אמורה להיות שחומה מבחוץ, אך לא שרופה.

מוציאים ומצננים.

 

שלב ב': מכינים את בסיס העוגה

חומרים:

עוגיית שיבולת שועל (מהמתכון לעיל)

55 גרם חמאה

רבע כפית מלח דק

50 גרם (רבע כוס) סוכר חום

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומערבלים עד ליצירת מרקם חולי ושומני במקצת. מרפדים תבנית פאי בפירורי הבסיס, תוך הצמדה והידוק בעזרת האצבעות.

 

שלב ג': המילוי והרכבת העוגה

חומרים:

230 גרם (כוס ו־3 כפות) סוכר

200 גרם (כוס) סוכר חום בהיר

רבע כפית מלח

220 גרם חמאה מומסת

8 חלמונים

190 גרם (¾ כוס) שמנת מתוקה

מקל וניל חצוי ומגורד (או כפית וחצי תמצית וניל איכותית)

עוד מנת מאנץ' מושלמת: כך תכינו טוסט גבינה והאם כמו במנזר 

קראק פאי ממכר של יהונתן בורוביץ. צילום: ירון ברנר
קראק פאי ממכר של יהונתן בורוביץ. צילום: ירון ברנר

אופן ההכנה:

הכנה: מערבבים את כל חומרי המילוי בזהירות (ביד) כדי לא להכניס אוויר לתערובת. מוזגים את המילוי על בסיס הפאי עד לשני שלישים מגובה התבנית.

אופים ב־160 מעלות במשך 40-30 דקות. המילוי אמור להיות יציב ולא נוזלי. מוציאים ומצננים.

גיוון: ניתן להוסיף למסת הקרם כוס פירות עונתיים ורכים כמו תותים, אפרסקים, שזיפים, או פירות יער טריים. לאמיצים – כוס רוברב מבושל בסירופ סוכר (ביחס של 1:1) במשך 20 דקות. חולי קראק אמתיים יכולים להוסיף גם חצי כוס שוקולד מריר מומס ליצירת קינוח חולני, במובן הטוב של המילה.

[interaction id="59b1562f0f70c80001c27078"]