כשתפוח פוגש מנטה: ארז קומרובסקי פותח מסעדה ישראלית בניו יורק
השפים הישראלים ממשיכים לפשוט על ניו יורק. בעקבות אייל שני, מאיר אדוני ואורי שפט פתח גם ארז קומרובסקי מסעדה ישראלית בלב העיר: "הפרויקט משך אותי כי הוא פאסט קז'ואל ופונה לקהל צעיר"
את ההתלהבות מהקולינריה הישראלית בניו יורק כבר אי אפשר להגדיר כקוריוז. מה שהחל כטפטוף רק מתעצם עם הצטרפותה לרשימה של Mint Kitchen, מסעדה חדשה שבראשה עומד ארז קומרובסקי. גורו האפייה והפארם טו טייבל מביא לניו יורק את הערכים שמאפיינים אותו בארץ – מטבח בריא-עונתי ומאפים שאי אפשר לעמוד בפניהם. המסעדה המעוצבת, שממוקמת סמוך ליוניון סקוור, היא יוזמה של זאב שרון ואסף חרל"פ, ישראלים לשעבר. הם זיהו חוסר באוכל מהיר בריא, וחיפשו שף ישראלי מוכר שיוציא את הרעיון מהכוח אל הפועל. "ידענו שאנחנו מחפשים לגייס שף מהשורה הראשונה של השפים פורצי הדרך במטבח הישראלי. ראיינו ונפגשנו עם כל השפים המובילים, והחיבור המקצועי והאישי עם ארז היה חזק מהרגע הראשון. הוא פורץ דרך, גאון קולינרי ותמיד מחפש אתגרים חדשים", הם מסבירים.
קומרובסקי, שמנותק מסצנת המסעדנות מאז שעבר למתת ועוסק בעיקר בקייטרינג, דווקא התלהב. "הפרויקט משך אותי כי הוא פאסט קז'ואל ופונה לקהל צעיר. האמריקאים כל הזמן מתעסקים בהגדרה מהו בישול יהודי, והבנתי שבארץ השאלה הזו בכלל לא אישיו. בישול ישראלי הוא מטבח דרוזי, צ'רקסי, נוצרי, מוסלמי ואתיופי, ושל כל מי שגר במדינת ישראל. איתגר אותי לפצח מהו בישול ישראלי ואיך לייצא את הדי.אן.איי של הבישול שלי", הוא אומר.
עוד כתבות מעניינות:
חדשות הפחמימה: מתוקים חדשים שחובה לנסות
המסעדות החדשות ששווה לצאת בשבילן מהעיר
פסטיבל האוכל השחור מגיע לתל אביב
מינט קיצ'ן מכוונת בעיקר לארוחות צהריים מהירות ובריאות. בלב המטבח ניצב טאבון אבל הקונספט הוא לחלוטין לא פיתה. "רוב המסעדות הישראליות בניו יורק הן פיין דיינינג. הקז'ואל קורה בעיקר בפיתה, ואני החלטתי ללכת בכיוון אחר. יש אמנם פיתה כוסמין אבל היא בעצם מנקיש זעתר שמוגש עם מסבחה מקטנית צ'אנדאל הודית". עוד בתפריט: פלאפל לבנוני בצורת פירמידה ("יש המון דברים שאני מועך באצבעות לתלולית") אפוי בטאבון, שמוגש עם טחינה וסלט קיבוץ; מרק עוף וקניידלעך מצנוברים; וכרובית אפויה עם קוסקוס, חלפיניו וסילאן. "עשיתי התאמות מעניינות כדי לייצר משהו שהוא באמת חדש אבל עדיין אני. בסלט מתת שמתי עלי אפונה שמשתמשים בהם למרק בצ'יינה טאון, אחד המקומות האהובים עליי בניו יורק. צירפתי תפוח פוג'י צלוי ושקדים קלויים שהם הכי מתת בעיניי. זה ממש הבישול שלי שם".
בשר כמעט שאין בתפריט, למעט סטייק שמוגש עם תפוחי אדמה מדורה וטחינת עמבה. חלבונים מופיעים בעיקר בגרסתם הבריאה כחזה עוף או סלמון. מטעמי בריאות, רוב המנות מבוססות על ירקות וקטניות, וגם מתוך מחשבה על פלח אוכלוסיה הולך וגדל של טבעונים ונמנעים מגלוטן. קומרובסקי מספר שכבר יצר קשר עם מגדלים ויצרני בוטיק מקומיים "כדי למצוא את מה שאזורי, מקומי וקטן". למרות הארטיזנליות, המחירים סבירים: טחינה וחומוס לפתיחה בפחות מ-5 דולרים, סלט ב-11 דולר בממוצע, 12-17 דולר למנה עיקרית ו-4.50 דולר לקינוח היחיד, טראפלס שוקולד-טחינה טבעוני. התקשורת המקומית אוהדת, ומגזין Eater מתאר את קומרובסקי כמי שהשיק את סצנת האפייה הארטיזנלית בישראל. הפירגון אכן מחמיא, אבל כששואלים אותו אם זהו צעד גישוש לקראת פתיחת מסעדה בארץ, התשובה היא "לא" נחרץ. "זו מסעדנות מסוג אחר, מקום לא פורמלי צעיר ונחמד. בארץ אין סיכוי שאני חוזר למסעדנות". כנראה שכדי לטעום את הבישולים שלו אין ברירה אלא לגהץ את האשראי ולעלות על מטוס למנהטן.
Mint Kitchen, 83 University Pl., New York, www.mintkitch.com