עצוב: באן מי נונג נסגרה. בתל אביב לא מספיק להיות מסעדה נהדרת

איך הלכת מאיתנו. באן מי נונג (צילום: חיים יוסף)
איך הלכת מאיתנו. באן מי נונג (צילום: חיים יוסף)

הוי איזו באסה: מסעדת אוכל הרחוב הווייטנאמית באן מי נונג, שנפתחה כשת"פ מעורר תיאבון של לילך רווה וגיא רובננקו, נסגרת אחרי שלל גלגולים שאת כולם אהבנו. היום יהיה היום האחרון לפעילותו של המקום, ובבאן מי נונג מבטיחים שמדובר בהפסקה זמנית לקראת הגלגול הבא

30 בינואר 2025

איך אומרים בווייטנאמית "נפלה עטרת ראשנו"? על רקע השמחה על חזרת החטופים, אנו מצטערים לבאס ולהודיע שמסעדת באן מי נונג נסגרת. האסיאתית האהובה שהתחילה בקטן כמזללת באן מי וצמחה למותק של מקום – מרימה ידיים וזורקת את המגבת במפתיע, ללא הודעה מוקדמת. בסטורי שפורסם אמש נכתב ש"יום חמישי יהיה היום האחרון לבאן מי נונג לפני הפסקה זמנית. נחזור בהמשך ונעדכן אתכם כשנפתח מחדש". בכך תם פרק שנמשך שנתיים, מעט מדי למסעדה בועטת, חריפה ונהדרת בנוף.

>> נשמה של ברבור: הרחוב הכי חם בתל אביב – חם עכשיו עוד יותר
>> רומנו מהפכה: פחות אייל שני קלאסי – יותר קלאסיקה בהשראתו

עם פתיחתה צפינו לבאן מי נונג עתיד מזהיר. את המטבח איישו אז גיא רובננקו ולילך רווה, שפים עם ותק וקבלות (אקסטרה־ברוט מקונג ומסעדת אסיה בשוק הפשפשים בהתאמה) שגם הקימו יחד מסעדה אסיאתית בשוק הנמל, שנסגרה בעקבות הקורונה. הברמנים יובל סופר ודן קרייצר (ג'ין קלאב סופרים, גסט רום, AKA44) השלימו את צלעות המרובע המקצועי. "יובל סופר עשה את הבר באסיה ואנו גם שכנים. עשינו כמה פופ אפים יחד וראינו כי טוב. ברמה האישית והמקצועית אנחנו רואים עין בעין, בעיקר בכל הנוגע לקנאות למרכיבים", אמרה לנו אז רווה.

נתגעגע לבראנץ' הזה. באן מי נונג (צילום שרון בן־דוד)
נתגעגע לבראנץ' הזה. באן מי נונג (צילום שרון בן־דוד)

המקום נפתח כמעין דוכן אוכל רחוב, קונספט שהלם את הכריכים עזי הטעם והקערות הצבעוניות שרובננקו ורווה הרכיבו מול עיני האורחים. השמועה על הספוט האותנטי התפשטה בעיר ואפילו שגריר וייטנאם בא והחמיא. הוואן, בר הלייט נייט של סופר וקרייצר, הזרים לקוחות ועתידו של המקום נראה מבטיח. עם זאת, בחלוף שנה השותפות בין השפים פורקה. בעקבות חילוקי דעות מקצועיים רובננקו פרש, והבאן מי נונג עבר דירה. את החור בקיר החליף חלל מרווח עם בונוס של רחבה משופצת לא הרחק משם, מול בית המכס. רווה שינסה מותניים ונכנסה למטבח חדורת מטרה להרחיב את התפריט ולממש את חופש היצירה. שיתוף הפעולה עם סופר וקרייצר הוכיח את עצמו גם בבר היין הצמוד "פטיט", והעתיד נראה – שוב – מבטיח. נראה, אנו מדגישים.

באן מי ויין. פטיט (צילום: נדב אוחנה)
באן מי ויין. פטיט (צילום: נדב אוחנה)

לפני כשלושה חודשים חל פיתול נוסף בעלילה: רווה עזבה ורובננקו חזר חלקית, כדי להגיש בכל שבת בראנץ' אסיאתי בהשראת תאילנד, סין והפיליפינים, ווייטנאם כמובן. הביקורות שיבחו – מה יש לא לשבח כשפותחים את בוקר שבת עם בטן חזיר פריכה על וופל בצל ירוק וביצה חצי רכה – אבל גם המהלך הזה לא הוכיח את עצמו ועכשיו באן מי נונג נסגר סופית. "זו תקופה קשה לתחזק עסק של אוכל", אומר סופר ומגלה שהוא וקרייצר חושבים עכשיו איזה תוכן ליצוק לחלל שהתפנה. המלצה שלנו: לא ראמניה ולא בר יין, משניהם יש לנו כרגע מספיק.