עיר ובתוכה חור: 9 הבייגלים האמריקאים הכי טובים בתל אביב

חלומות ניו יורק. הבייגלים של סלין פרייטאג בשינקין (צילום אפרת בלוססקי)
חלומות ניו יורק. הבייגלים של סלין פרייטאג בשינקין (צילום אפרת בלוססקי)

הדודים שלנו מאמריקה אולי אוכלים אותו לארוחת בוקר, אבל היהודים כאן בישראל כמעט ולא ספרו את העיגול הבצקי עם החור. דווקא בחסות המלחמה, הפחמימה הדחוסה מאמריקה עשתה עלייה ולפתע השמנת נמרחת על הצד הנכון - זה עם החור. אלו 8 המקומות שיגישו לכם בייגל כמו שהדוד סם רוצה

11 במאי 2025

היו ימים בהם אמריקה נראתה רחוקה מתמיד, והאפשרות לנעוץ בייגל אמריקאי שמכבד את עצמו בארץ נראתה אפשרית רק בארץ האפשרויות הבלתי נגמרות ובסניפי טל בייגלס. ועם כל הכבוד שלנו לטל (אל תדאגו, עוד נדבר עליהם), לצדו צצים בשנה האחרונה עוד ועוד מאפיות בייגל. כיסופים לאמריקה? סתם הבנה שזה טעים רצח? השלמה עם כך שתיכף לא נוכל לצאת מהארץ? מה זה משנה, העיקר שיש במה לנגוס.

>> יופי יפו: 3 מקומות ותיקים על שדרות ירושלים שישמחו כל אוהב אוכל

גוד בייגלס

רכש החדש מרחוב גאולה שמביא לנו בייגלים חמימים ופריכים מכל הסוגים והמינים, ואנחנו בהחלט חותמים על התיאור "גוד". כמובן שלפי מיטב המסורת הניו יורקית, יש את בייגל ״הכל״ עם התבלין הידוע, אבל מעבר לו יש גם בייגל עם פרג, שומשום, חיטה מלאה, כוסמין ואף אחד ללא גלוטן, כי לכולם מגיע בייגל כהלכתו. אז זה מבחוץ, ועכשיו למבפנים – חביתה, צ׳דר וקרים צ׳יז עם עגבנייה וצלפים, או לקס מעושן וגבינת שמנת או בכלל אבוקדו עם ירקות לבחירה. אפשר גם להרכיב לבד לפי הטעם, ונותר רק לארוז ולקחת לחוף הסמוך.
בייגל שאהבנו במיוחד: בייגל הכל עם חביתה,ירקות וצ׳דר.
אלנבי 50

כשהבייגל טוב הכל טוב. גוד בייגלס. צילום: אליענה גולומב
כשהבייגל טוב הכל טוב. גוד בייגלס. צילום: אליענה גולומב

ד״ר בייגל

והנה ספוט בייגלים חדש נוסף,  כי איך אומרים אצלנו בעגה המקצועית – מקום אחד הוא תופעה, שניים הם טרנד ושלושה הם לא פחות ממגיפה. מגיפת בייגלס? סוף סוף אסון שאנחנו ערוכים להתמודד איתו. נמל תל אביב התחדש בספוט בייגלים (בייגלם? בייגלאים? בייגלום?!) שמקורו בראשון לציון, ומציע לקהל התל אביבי הרעב בייגלים טריים שנאפים במקום דוגמת בייגל דגנים, בייגל קלאסי וגם אחד ללא גלוטן עם מילויים מתבקשים גם הם: סלמון מעושן וגבינת שמנת, בייגל אבוקדו, ובגלל שאנחנו בישראל גם בייגל סביח, בייגל פיצה ועוד.
בייגל שאהבנו במיוחד: בייגל סביח, כי למה או או כשאפשר גם וגם?
יורדי הסירה 1

ד"ר בייגל. (צילום: מתוך אינסטגרם @dr.bagel_il)
ד"ר בייגל. (צילום: מתוך אינסטגרם @dr.bagel_il)

קפה פורטונה

הבטחנו שלושה, הבטחנו מגיפה – והנה אנחנו מקיימים. קפה פורטונה קיים אמנם בצפון דיזינגוף כבר חמש שנים, אך רק בשבועות האחרונים השיק ליין בייגלס חדש ומשובח שמוצע הן במקום, והן דרך הוולט. היופי כאן הוא יציאה משמעותית מגבולות הגזרה – לא רק בייגלס קרים צ'יז ולקס, חביתה ועגנבנייה או סלט טונה ואבוקדו, אלא (בנוסף להם) גם בייגל סליזי וטוב עם צ'דר, בייקון וביצת עין או אחד עם חמאה, גאודה, סוורלד וחסה וגם BLT, ואחד מפתה עם חביתה, מיונז, עגבנייה ובייקון. יאמי בייגל.
בייגל שאהבנו במיוחד: בייגל גאודה סוורלד.
דיזינגוף 280

בנדוד בייגלס

הסנונית הראשונה של מגמת הבייגלים ההולכת ומתחדשת – מקום פלורנטינאי שפתח לפני שנתיים וחצי, ומוקדש כולו לבייגלים בעבודת יד. את הניחוח של הבצק ניתן להריח מקילומטרים, וכל אלמנט בבייגל מושלם ומונח בדיוק במקום. יש בייגלים קלאסיים לצד ספיישלים, כאשר האהוב עלינו מכל הוא מה שנקרא בנדוד קומפלט – שכולל חביתה שמכינים במקום בתוספת גבינת צ'דר נמתחת, בסיס של גבינת שמנת עשירה, חסה ועגבנייה. בתכלס, זו התורה כולה. אבל גם אותה צריך לדעת היטב, ובנדוד יודע.
בייגל שאהבנו במיוחד: קומפלט, אל תטעו.
פלורנטין 50

יום בייגל שמח, אבל ממש שמח. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)
יום בייגל שמח, אבל ממש שמח. בנדוד בייגל (צילום: יעל שטוקמן)

סלין פרייטאג

המקום המתוק והצנוע של דבורה פרישברג, לשעבר בעלת הבית של הפיצריה "פיצרון", יצא לדרך עם הבייגל לקס-קרים-צ'יז המסורתי הכי טוב בעיר ומאז התפתח ככוך אהוב במיוחד בשכונה המתעוררת, הרבה לפני שחזרה להיות טרנדית (והרבה לפני שהבייגלים עשו קאמבק). אנחנו אוהבות מקומות שבהם עושים דבר אחד ועושים אותו מעולה, וזה אחד הנהדרים שבהם.
שינקין 16

חלומות ניו יורק. סלין פרייטאג (צילום אפרת בלוססקי)
חלומות ניו יורק. סלין פרייטאג (צילום אפרת בלוססקי)

נולה

כבר מעל עשור שנולה מביאה אלינו את מיטב המטעמים האמריקאיים: מפנקייק שמנמן ועד קאפקייק מזוגג, מגריל צ'יז טוסט ועד בייגלים מלאכים בכל טוב. הבייגלים של נולה לא מתהדרים בדוואינים מיותרים. הם בייגלים בוהקים וחלקים שאופים במקום מקמח לבן, והם הכי טעים והכי אמריקה. המילויים מגוונים ובנוסח דלי מובהק כגון: קרים צ'יז וסלמון מעושן, קורנביף עם מיונז, חרדל וסלט קולסלאו, הרינג עם חמאה, BLT וגם חמאת בוטנים וריבת תות ביתית שבא לנו תמיד.
בייגל שאהבנו במיוחד: קורנביף כמו בכץ דלי.
דיזינגוף 197

גאווה יהודית. בייגל Deli. צילום: מתוך עמוד הוולט של נולה
גאווה יהודית. בייגל Deli. צילום: מתוך עמוד הוולט של נולה

דלאל קפה

בית הקפה של דלאל מציע ארוחות בוקר נפלאות, כאשר בתפריט יש גם שני בייגלים נהדרים. האחד קלאסי למדי בדמותו של סלמון מעושן, גבינת שמנת, עירית ומלפפון, בעוד לשני אנחנו שומרים חסד נעורים כבר שנים, ובתמורה הוא תמיד מתנהג אלינו יפה – בייגל מבצק קרואסון העונה לשם בלקן ביט בייגל, והוא ממולא בתבשיל תרד חמים ונעים, ביצה קשה, בצל מתקתק ותערובת גבינות. אולי במעדניות השמרניות בניו יורק לא היו מקבלים אותו יפה, אבל אנחנו בלבנט אוהבים אותו מאוד.
בייגל שאהבנו במיוחד: בלקן ביט בייגל, שהרוויח את הזכות גם בטעם, וגם בשם.
ז'בוטינסקי 108

בלקן ביט בייגל. דלאל (צילום: kiss and tell)
בלקן ביט בייגל. דלאל (צילום: kiss and tell)

קפה זוהו

גם קפה זוהו הוא בית קפה אמריקאי לתפארת שקיים כבר חמש עשרה שנה – כנראה שהזמן עובר מהר שאוכלים מלא בייגלים, עוגיות שוקולד צ'יפס שמנמנות ופנקייקים תפוחים – וכבר מהיום הראשון של בית הקפה, שלאחרונה התעדכן בכתובת ועבר לבן יהודה (אך נשאר באותו אזור), היה אפשר למצוא בו בייגלים נהדרים כהלכתם. יש שלושה סוגים, כי לא צריך ללכת סחור סחור אלא לשמור על הקלאסה: בייגל סלמון מעושן, צלפים, בצל סגול וקרים צ'יז, בייגל קלוי עם ביצת עין הפוכה, גבינת שמנת, ריבת בצל ועגבנייה או אחד עם גבינת שמנת, ירקות ובצל סגול.
בייגל שאהבנו במיוחד: בייגל ביצת עין, אל תשברו את הראש.
בן יהודה 73

טל בייגלס

איפה שהכל התחיל, וגם איפה שהכל יסתיים: המוסד האלמותי שנדמה שהיה כאן תמיד ואנחנו מקווים שיהיה כאן תמיד. תגידו מה שתגידו על טל בייגלס, אבל בייגל הם יודעים לעשות כבר שלושים שנה. המאפה העגול טרי ונאפה במקום, ואתם בוחרים מה לשים בפנים לגמרי בעצמכם: סלמון, סלמי, פסטרמי, קורנביף, סלט ביצים, סלט טונה, כבד קצוץ יו ניים איט. אם בא לכם לשים את זה בבייגל, כנראה שתמצאו את זה בטל בייגלס.
בייגל שאהבנו במיוחד: חמאה, סלמי, עגבנייה.
קרליבך 41

בייגל סלמון בטל בייגלס. צילום: אנטולי מיכאלו
בייגל סלמון בטל בייגלס. צילום: אנטולי מיכאלו