אחרי הפצצה: ביסטרו חדש רוצה להשלים לרמת אביב את מה שחסר

הפכתי לביסטרו, מאכיל האנשים. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)
הפכתי לביסטרו, מאכיל האנשים. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)

לא היינו קוראים לזה פצצת אטום על רמת אביב, אבל "ביסטרו אופנהיימר" החדש (שלגמרי נקרא על שם הרחוב ולא על שם המדען) בהחלט רוצה להוסיף לשכונה מקום עם אווירת פיין וחיבור לשכונה, כדי שהורים צעירים יוכלו להינות ממנות מכובדת מבלי הצורך להיכנס למרכז העיר

1 ביולי 2025

לפני כשלוש שבועות ביסטרו חדש נפתח להרצה ברמת אביב, אך אירע מזלו ו-3 ימים לאחר שנפתחו הדלתות, התקיפה על מתקני הגרעין באיראן התרחשה. שזה אירוני, כי שם הביסטרו הוא "אופנהיימר". אז בסדר, הוא נקרא על שם המרכז המסחרי בו נמצא, אבל מאבי הפצצה ועד לביסטרו ברמת אביב, כנראה שזה גלגל ההיסטוריה. השבוע נפתח "אופנהיימר" להרצה מחודשת, ולרגעים נדמה שהמקום, כמו המפעל טקסטיל בדרום, היו שם מאז ומתמיד.

>> הרעב מתעורר: 8 המסעדות, הברים ובתי הקפה שכולם ידברו עליהן ביולי

מאחורי ביסטרו אופנהיימר עומדים רעות לוק, טל גרין ואביעד ברוכי (ג'וי גארדן), שגרים באזור והרגישו שחסר להם מקום טוב ליד הבית. "כדי לאכול ולשתות כמו שצריך אנחנו צריכים להזיז את האוטו, ולצאת למרכז תל אביב", מסבירה לוק. "לפעמים יש בייביסיטר רק לשעה וקצת, ורוב הזמן הולך על נסיעה. רצינו לפתוח מקום פיין ליד הבית, וגם ראינו שהקהל ממש צמא לזה. אנחנו פה פחות משבוע, וכבר אנשים ניגשים ואומרים שזה בדיוק מה שהיה חסר״.

ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)
ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)

הדרך הטובה ביותר להגדיר את "ביסטרו אופנהיימר" היא בתור מקום שכונתי, אך רחוק מלהיות שכונה. ביסטרו נעים ומעוצב למשעי, אשר מאחוריו עומד שף צעיר עם יד טובה וניסיון מרשים – יוגב גורסוי, רק בן 27 וכבר היה הסו-שף של תומר טל בג'ורג' וג'ון, וגם עבד במטבח של מסעדת תריסר. שם ספג הייכרות עם טכניקות מסורתיות וחדשניות כאחד, וכל מה ששף צעיר צריך לדעת. "במסעדות האלה למדתי כמה חשוב לתת כבוד לעונתיות של חומרי הגלם", מספר השף, "וגם לא להיקבע על מנות בתפריט, אלא כל הזמן להחליף, לשנות ולגוון", מספר השף.

הכל זה חומרי הגלם. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)
הכל זה חומרי הגלם. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)

בהתאם, אולי כדי להשאיר מקום לשינויים, יצר גורסוי תפריט של מנות שכיף לחלוק, כאשר היקרה ביותר בתפריט עומדת על מחיר של 86 ש"ח – לא עניין של מה וכך בתחומי יוקר המחייה האזורי. לפתיחות תמצאו פטאטס ברוואס עם סלסה ועירית (38 ש"ח), פלפלי פדרון במלח ים אטלנטי (38 ש"ח), אך דווקא אגף הירקות מרשים לכל הדעות – שומר צלוי היטב עם לאבנה ביתית ורוטב תפוזים (48 ש״ח) או כרישה צלויה ברוטב בר בלאן, שמן צ׳ילי ופרמזן, שהיתה מנה מופתית שלא רצינו להפסיק לאכול ממנה (54 ש״ח), וגם שיפוד פטריות רעמת האריה ופורטובלו עם קציפת פורצ׳יני ופרמזן (58 ש״ח), סלט פריקי רענן עם שמנת חמוצה (56 ש״ח) או אספרגוס בג'וספר עם צ'ימיצ'ורי, קרם פרש וחלמון כבוש מעניק לכל ניחוח אוממי מסקרן (58 ש"ח).

אוסף ירקות נאה, מוזמן לשלי. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)
אוסף ירקות נאה, מוזמן לשלי. ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)

משם עוברים לאגפי הים, עם סשימי טונה אדומה טרי וריחני שמוגש על עלה סישו עם מלון ספרדי, מלפפון, צ'ילי, בצל ירוק ושמן זית פישולין של פתורה, שמאחורי כל הקשקשת הזו עומדת מנה נהדרת, שמצטיינת הן בטעמים והן במחיר (64 ש"ח), שביחס לגודל הנדיב מרגיש נוח. באגף תמצאו גם פילה לברק בחמאת זעתר וקרם תפוחי אדמה (84 ש"ח), או מוסר ים בתבשיל חומוס ומנגולד (86 ש"ח), שגם הן מצטיינות בנדיבות, בטעמים ובמחיר נוח ביחס לכל המתקבל.

ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)
ביסטרו אופנהיימר. (צילום: אורי לפידות)

לצד אלו תמצאו גם מנות באווירה קלאסית יותר, כמו ניוקי בחמאה חומה ותירס (68 ש"ח), קאצ'ו אה פפה שקשה לטעות איתו (62 ש"ח), המבורגר עם צ'יפס (84 ש"ח) והמנה הכי יקרה בתפריט, סטייק אנטריקוט ברוטב פלפלת (86 ש"ח). במקום תמצאו גם יינות בכוס (42-59 ש"ח) או בבקבוק (159-229 ש"ח), ובהמשך צפוי אופנהיימר להיפתח גם לארוחת צהריים, אבל בנתיים ערב קליל באופנהיימר נשמע כמו בדיוק המקום החביב לקפוץ אליו ליד הבית בצפון העיר.
מרכז מסחרי אופנהיימר (אופנהיימר 11). ראשון עד חמישי 19:00-23:00. שישי סגור. שבת- 19:00-23:30