הרבה יותר ממסעדה: בלאק-אאוט במרכז נא לגעת נפתחת עם הפתעה

המסעדה שמעסיקה אוכלוסייה עם מוגבלויות (שבה סועדים בחושך) נפתחת שוב וזו בשורה נהדרת לעובדים ולנו. בקרוב צפוי שיתוף פעולה מסקרן עם השף יוגב ירוס

מסעדת בלאק-אאוט. צילום: דוברות נא לגעת
מסעדת בלאק-אאוט. צילום: דוברות נא לגעת

לאחר חודשי הדממה ארוכים, מסעדת בלאקאאוט במרכז נא לגעת ביפו נפתחת מחדש. בתקופה שבה מסעדות חוזרות לפעילות לכאורה אין בכך ניוז, אך כמקום שמופעל על ידי עיוורים ולקויי ראייה מדובר ביותר מאשר חזרה לעבודה. "אנחנו מאוד נרגשים מהפתיחה המחודשת ומהפגישה עם הלקוחות. אם חלק מאתנו יכלו למצוא עבודות אחרות במהלך הקורונה כדי להתפרנס, אנשים שעובדים בבלאקאאוט תלויים במקום הזה גם רגשית וגם כלכלית. הם רואים את המקום כבית ורבים מהם עובדים בה תקופה ארוכה. לחיבור לקהל וליכולת לספר את הסיפור שלהם יש עבורם משמעות רבה", אומרת דורית טריואקס מנהלת המסעדה. "בחוץ עיוורים ולקויי ראייה הם אוכלוסייה מוחלשת ופה המצב הפוך. הם מעוררי השראה, מחוזקים ואפילו מחזקים".

לפני שהחושך יורד. בלאקאאוט (צילום: שי בן אפרים)
לפני שהחושך יורד. בלאקאאוט (צילום: שי בן אפרים)

לקראת הפתיחה המחודשת עברה המסעדה מתיחת פנים. תפריט מעודכן נכתב על ידי השף משה חג'ג' ("הוא עובד אתנו הרבה שנים ויודע איך להתאים את המנות לאנשים שמגיעים לאכול בחושך"), והוא כולל מנות ראשונות שאפשר למצוא במסעדות רבות כגון סביצ'ה מוסר, קוביות פטה בציפוי פולנטה, קבב דג ים וגיוזה במילוי פטריות ובטטה. במחלקת העיקריות מופיעים פיש אנד צ'יפס, המבורגר דג, ניוקי פטריות וערמונים ועוד, ובקינוחים עוגת גבינה ניו יורק, מלבי, מוס שוקולד בלגי, פנקוטה וקדאיף.

בכל אחת מהקטגוריות יש מנת הפתעה שמוסיפה עוד ממד לחוויה יוצאת הדופן של אכילה בחושך מוחלט. המסעדה פועלת כרגע בימים שלישי וחמישי, כשבכל ארוחה משתתפים 20 אורחים לכל היותר. בסבב הראשון (18:30) מוגש תפריט קלאסי הכולל מנה עיקרית, לחם הבית וקינוח, ובסבב השני (21:00) מוגש תפריט פרימיום –  מנה ראשונה, עיקרית, לחם הבית וקינוח. המחיר נע מ־130 ש"ח לארוחה צמחונית בסבב א' ועד 190 ש"ח לארוחת דגים ברוח נמל יפו בסבב ב'.

איך מרגיש ריזוטו? (צילום: דוברות נא לגעת)
איך מרגיש ריזוטו? (צילום: דוברות נא לגעת)

במסגרת אירועי יום העיוור הבינלאומי (6.6) יתארח במסעדה השף יוגב ירוס, לשעבר מ"מל ומישל" וכיום מפופ אפ הכריכים האיטלקי־אמריקני בשרונה מרקט. "החיבור הגיע דווקא ממקום של חוסר חיבור. אף פעם לא יצא לי לבשל ארוחה כזו ולא לחוות חוויית ארוחה בעלטה", הוא מסביר. "זה נראה לי מרתק ומעניין ורלוונטי במיוחד כיום, בתקופת האינסטגרם שכולנו נשענים עליה. להוציא את הוויז'ואל מחוץ למשוואה ולהתמקד בריח, במרקם ובטעם".

הארוחה תתקיים בשני סבבים ותכלול ארבע מנות. "אני עדיין לא יודע מה אבשל אבל הקונספט יהיה כנראה מהעולם האיטלקי שמשיק לעונתיות ולשווקים בארץ, למשל שילובי פירות קיץ ומוצרלה שאני מאוד אוהב ופסטה טרייה ממולאת בירק עונתי. מאוד מרגש ומעניין עבורי ליצור חוויה כזו ולחוות אותה".
להזמנות