רק בחודש פברואר: בראנצ'ים בפאסטל. וגם במרץ, אם תהיו טובים

מקומי, עונתי, ממושלן. פאסטל (צילום רן בירן)
מקומי, עונתי, ממושלן. פאסטל (צילום רן בירן)

פחות משנה אחרי שגל בן משה נכנס למטבח של פאסטל, הוא לא מפסיק לרענן את המקום: אחרי ששינה את כל אופי של המטבח, השתתף בכמה פסטיבלים קולינריים מפתיעים הוא יוצא עם תפריט בראנץ' אקסקלוסיבי במיוחד לארבעת השבועות הקרובים בלבד, אולי

31 בינואר 2023

יום שלישי הוא בדיוק הזמן הנכון לחשוב מה אוכלים בסופ"ש, ולנו יש תשובה מוכנה: בראנץ' חדש בפאסטל. שף גל בן משה – שמחזיק בכוכב מישלן במסעדת Prism בברלין, למקרה שמישהו שכח – שולח בלון ניסוי בדמות ארבעה סופי שבוע שבהם יוגש הבראנץ' החדש.

למרות שזה נראה כאילו מאז ומעולם היה שם, בן משה נכנס למטבח של מסעדת פאסטל לפני פחות משנה. מאז הוא הספיק לשנות את אופי המטבח כך שיתבסס על מטבחי אגן הים התיכון וטכניקות בישול קלאסיות, ליצור תפריט מיוחד שליווה את התערוכה של האמנית יאיוי קוסאמה, לארח את זלמניקו בפסטיבל המטבח הישראלי ולקבל את פני החורף בתפריט כמהין יוקרתי. כעת הוא משיק בראנץ' בסופי השבוע בחודש פברואר. "כמו בכל תפריט שאני יוצר גם כאן אני נשען על איחוד בין ניסיון וטכניקות, כאשר הפעם המטרה היא להכניס שדרוגים וטוויסטים למנות בראנץ' שאולי נחשבות 'קלאסיות'", הוא מסביר. "מנות הבראנץ', בדיוק כמו כל מה שאני עושה, מעמידות את המקומיות במרכז. השאיפה היא תמיד להאדיר את חומרי הגלם המקומיים".

גל בן משה, פאסטל (צילום חיים יוסף)
גל בן משה, פאסטל (צילום חיים יוסף)

התפריט מורכב ממנות פחמימות וביצים כמקובל לבין מנות שעושות שימוש בחומרי גלם מקומיים: עשבי בר עונתיים, ירקות מחברון, דגים מקומיים, יוגורט, פיסטוקים, דבש ותבלינים ממטבחי המזה"ת. לאחר קוקטייל פתיחה וסלסלת לחמים ומטבלים מוגשים הפתיחים: סלט עגבניות וגבינת המאירי; כרובית וסלק בטחינה שחורה וכמהין; פלפלים בגריל, אגוזים, לימונים וגבינת עזים; לביבת ירק עם גבינת לאבנה ועשבי תיבול; סלט עשבים, סלרי וטרגון ודובדבנים חמוצים; וסלט תפוחי אדמה בברביקיו אמריקאי. למנה עיקרית תוכלו לבחור בין פוקאצ'ה ורוסטביף עם בצל מקורמל, ביצת עין ועלי סלק; שקשוקה נקניקיות מרגז של יצרן הנקניקיות הארטיזנלי ערן ביק; בורקס בנדיקט עם מנגולד ולקרדה; מקושקשת בלחמניית חלב עם קימצ'י, מלפפון ובוטרגה; ואומלט שרימפס ועירית, שומר בגריל ואריסה. פנקייק עם ג'יבנה מבושלת, פירות, זעתר ודבש ענבים יוגש למרכז השולחן כקינוח. מחיר הארוחה הוא ברף הגבוה של הבראנצ'ים בעיר, שכבר נעשה סוג של נורמה: 148 ש"ח לאדם.

פתיחת סופ"ש בנימה פרחונית. פאסטל (צילום רן בירן)
פתיחת סופ"ש בנימה פרחונית. פאסטל (צילום רן בירן)

האם יש סיכוי שהבראנץ' יימשך גם לאחר מכן? "הבראנץ' היה חלק מהחזון שלי לפאסטל מיום שנכנסתי אליה לפני  תשעה חודשים. כשאני חושב על כך, יש בזה מן הסימבוליות כי אכן היה פה תהליך של הבשלה, גדילה ולמידה", אומר בן משה. "בפאסטל יש משהו מיוחד בחלל הפתוח והמואר, כל זה עם מרפסת חיצונית רחבה שמשקיפה לגן הפסלים של המוזיאון – כל אלה הם תפאורה מושלמת בעיני לחוויית בראנץ שלמה, כך שיותר מאשמח להמשיך עם הקונספט במידה והוא יצליח".
שאול המלך 27, שישי-שבת (3-4.2, 10-11.2, 17-18.2, 24-25.2), 10:00-12:30, 148 ש"ח לאדם, הזמנות באתר