החמארה החדשה בשדרות וושינגטון רוצה להחזיר את הכבוד לשיפוד

על השיפוד על האש. ג'ורג'. צילום: יעל שטוקמן
על השיפוד על האש. ג'ורג'. צילום: יעל שטוקמן

מסעדת "ג'ורג'" החדשה התמקמה במדרחוב הקטן של פלורנטין, ומציעה חוויית שיפודים יוצאת דופן - קלאמרי, שייטל, פטריות, פרגית, אנטריקוט או תמנון, והכל בטיפול יוצא דופן, ובליווי קטנות לפתיחת השולחן. תשכחו מהשיפודייה השכונתית שזכרתם

17 במאי 2024

פעמים רבות עברתי בשדרות וושינגטון שבפלורנטין, ואני חייבת להודות שמעולם לא קלטתי שהשם המלא הוא שדרות ג'ורג' וושינגטון. האם אני לבד בזה? כנראה שכן, כי עכשיו קמה ברחוב חמארה חדשה ושמחה שעונה לשם ג'ורג', שאמנם לקחה את שמו האמריקאי של הרחוב, אבל עוסקת בכלל בשיפודים מנצחים מהגריל – ומה יותר ישראלי מזה?

>> מאפיית לחמים ומרתה סטיוארט ישתפו פעולה לטובת בבקה אחת

איתמר בן זקן וגיא סלמון בחרו בשם ג'ורג' דווקא כדי לייצר תחושה של מקום שכונתי, קז'ואלי ושמח. אין מה להגיד, "אתה בא לג'ורג' הערב?" באמת מתגלגל טוב על הלשון. בן זקן וסלמן חברים שנים ארוכות. הם גדלו בירושלים, וצברו לאורך השנים ניסיון בתחום האלכוהול וכמה עסקים – גיא היה ממקימי ומבעלי בר ההייב ברוטשילד, ואיתמר הוא חלק מקבוצת הג'ספר המצליחה, ואם ביליתם באחרונה במועדון האומן, שתיתם מהאלכוהול שהוא בחר, שכן הוא האחראי על התחום במועדון. "עוד מהימים שהיינו יחד ברמנים במועדון בירושלים רצינו לפתוח משהו ביחד" מספר סלמן, "וכשצצה ההזדמנות החלטנו ללכת על זה".

פינה קטנה בוושינגטון. ג'ורג'. צילום: יעל שטוקמן
פינה קטנה בוושינגטון. ג'ורג'. צילום: יעל שטוקמן

ההזדמנות התעוררה בעקבות חלל שהתפנה בשדרות וושינגטון, שהיה בעברו הלא רחוק חדר האירועים של מסעדת "מטבח לילה". השניים שיפצו את המקום במו ידיהם, והפכו אותו לספוט רומנטי, רחב ידיים ונונשלנטי למדי. "אנחנו מאוד רוצים להתכתב עם פלורנטין, אולי השכונה הכי שכונתית בתל אביב" מסבין בן זקן. "הרעיון הוא לבוא לכאן, לפתוח שולחן בסבבה עם אוכל טעים מאוד, אבל לא מהוגן ולחוץ, אלא כזה שמאפשר לך לצאת בטוב ושבע, מבלי ששילמת סכום מופקע".

כנראה שהסטנדרט שלנו ושלהם למה נחשב סכום מופקע קצת שונה, כי השיפודים של ג'ורג' הם אולי שיפודי שף, אבל זה עדיין מאוד כואב לשלם 45 ש"ח לשיפוד פרגית אחד, וזה לא משנה אם הוא עשוי בלימון וטימין ומוגש עם שום, שאלוט ושרי קונפי. השיפודים מגיעים במחיר בסיס, ובמחיר משוכלל מעט יותר זול עבור צמד שיפודים (הפרגית, למשל, תעלה 80 ש"ח לצמד), מתוך כוונה ברורה לשאוב אתכם לטעימות של שיפודי המתכת. מעבר לתשלום, המנות עצמן נאות ומרשימות, מתוכם טעמתי את שיפוד הקלמרי, שהיה חרוך בגריל בדיוק במידה, מה שנתן לו טעם מעושן קלות, ואז הוגש ברוטב חריימה, חומוס וכוסברה למנה ערבה לחיך (55 ש"ח ליחידה, 100 ש"ח ל-2, הבנתם את הקטע).

לא שציפינו למחירי שוק, אבל בכל זאת. ג'ורג'. צילום: עמרי דוד בן אבי
לא שציפינו למחירי שוק, אבל בכל זאת. ג'ורג'. צילום: עמרי דוד בן אבי

חוץ משני אלו, תוכלו להזמין שיפוד אנטריקוט ברוטב נאם ג'ים בנוסח תאילנד (64/120 ש"ח), שיפוד תמנון עם גלייז הדרים ומרווה, וסלטון עלים (72/135 ש"ח), שיפוד שייטל בגלייז ציר טלה וענבים שחורים (58/105 ש"ח) או שיפוד צמחוני מפטריות יער, חמאת טופי סויה ותדר שגררה שבחים נלהבים מהשולחן לידנו (42/80 ש"ח). השיפודים מוצעים גם במסגרת דילים – 140 ש"ח עבור שני שיפודים (או 160 ש"ח אם בא לכם אנטריקוט או תמנון), לצד צמד מנות פתיחה, לחם הבית ומנת ביניים לבחירה.

הביקור שלנו בג'ורג' הכיר לנו חמארה שכונתית שוקקת חיים. השף עמית אללי, שעבד שנים ארוכות במסעדותיו של אייל שני ובמסעדות ברחבי העולם, הרכיב תפריט נהדר עם מנות טעימות שמבטאות שילוב טעמים נבונים, יחד עם שמירה על קו חופשי ומשוחרר – כיאה לאווירה במקום. גם הפתיחים מציגים את האופי הזה – סלט שומר עם מלפפונים, בזיליקום ואורפה (21 ש"ח), פריקי עם בטטה, כרובית, פטרוזיליה, בצל ירוק ושמן זית (22 ש"ח), פלפל ירוק ופלפל שושקה קלויים עם תוספת נחוצה של שום ושמן זית. במנות הביניים תמצאו בייבי קישואים נפלאים ורעננים שמוגשים על מצע צזיקי ביתי, עם אורגנו טרי, שמן בזיל ולואיזה (39 ש"ח) וקרעי תפוחי אדמה עם שום, פטרוזיליה, גרידת לימון, איולי, שום ושמנת חמוצה (32 ש"ח).

פותחים בטוב. ג'ורג'. צילום: עמרי דוד בן אבי
פותחים בטוב. ג'ורג'. צילום: עמרי דוד בן אבי

בגזרת היין איתרנו כמה בקבוקי יין במחירים נוחים, בתוך תפריט שכולל בעיקר בקבוקים שנעים בין 88 ל-160 ש"ח: בלבנים תמצאו ורמנטינו טימו מסאן מרזאנו (99 ש"ח לבקבוק), שנין בלאן מדאגלס גרין (88 ש"ח לבקבוק), בזירת הרוזה תיהנו רוזה מקומי של יקב נטע (150 ש"ח לבקבוק), ובאדומים תוכלו ללגום סנגרה דה טורו מטורס (95 ש"ח לבקבוק) פרימיאו איל פומו (90 ש"ח) ועוד. ולקינוח – כי ברור שחייבים – ישנו טארט לימון עם מרנג שרוף וגלידת פיסטוק, או עוגת גבינה באסקית כהלכתה (שניהם עומדים על 46 ש"ח). יאללה, אתם באים לג'ורג' לדפוק שיפוד? סליחה, זה נשמע קצת המוני מדי. אתם באים לג'ורג' לאכול בנימוס עם סכין ומזלג שיפוד?
שדרות וושינגטון 25, שעות הרצה 18:00-לקוח אחרון. להזמנת מקום