Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הניחו את הטאלי בצד: מסעדה הודית חדשה פיצחה את ההתמכרות הבאה

ארוחה מלאה במחיר ידידותי: הכירו את הדוסה בר שמצטרף לטרנד ההודי בתל אביב

הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
19 במאי 2016

הטפטוף ההודי ששוטף את תל אביב הופך למונסון קולינרי. בזמן שאתם זוללים במה פאוובקפטן קארי, נוסף לעיר דוסה בר של מיקי סלע ומאיה אלוני (מהמעדנייה־מסעדה טבעונית המוצלחתאלגריה), בכיכובה של השפית האנרגטית חן ויינשטיין, שאת ההשכלה הקולינרית שלה רכשה בהודו. לפני כשנתיים היא התבקשה להקים דוכן להפנינג טבעוני, ומכיוון שמישהו הקדים אותה והכין טאלי, היא החליטה לפצח את מתכוני הדוסות: מעין קרפים עשויים מבלילה על בסיס קמח אורז ומש שחור מקולף שתוססים ואחר כך נאפים על מחבת בסיוע מעט שמן קוקוס וצ׳אטני, ברמת חריפות משתנה.

הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)
הדוסה בר (צילום: אנטולי מיכאלו)

הדוסות (שאינן מכילות גלוטן!) מגיעות בשני צבעים: כתומות, שמכילות תערובת תבלינים של דרום הודו; וירוקות, שמכילות זרעי אג׳ואן שמזכיר טעמי אורגנו. הן ממולאות בבטטה, גזר, בצל ותבלינים ומוגשות עם צ׳אטני קוקוס (40 ש״ח); עם מנגולד, דלורית, בצל ותבלינים עם צ׳אטני סלק (44 ש״ח) ועוד.

הצירוף של צ׳ייסר אוזו (14 ש״ח) ובירה בלו מון בארומת הדרים (20 ש״ח) יוצר בילוי שאנטי למהדרין. העובדה שכל המנות הן למעשה ארוחה מלאה ומתומחרות בצורה ידידותית היא חלק מהגישה של סלע המנסה לפתות סועדים להתנסות בארוחה בריאה, אקולוגית – וטעימה.

דוסה בר

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!