הרבה נשים חזקות ושושנה דמארי אחת: דוקאביב 2021 יוצא לדרך
פסטיבל הסרטים התיעודיים יתקיים השנה (1-10 ביולי) במתכונת משולבת - באולמות ובאונליין. יוצגו בו מאות סרטים מהארץ ומהעולם ויחולקו פרסים על סך 336 אלף ש"ח
פסטיבל דוקאביב חושף הבוקר (ג') את רשימת הסרטים שיוצגו בפסטיבל השנתי שיערך בין ה-1 ל-10 ביולי. השנה יערך הפסטיבל במתכונת משולבת כשחלק מהסרטים יוקרנו באולמות ובאירועי חוצות ברחבי העיר, לפי ההנחיות, וכן אונליין (כפי שנעשה בשנה שעברה) באתר הפסטיבל.
השנה יתחרו 13 סרטים בתחרות הישראלית ויוצגו מעל ל-100 סרטים דוקומנטריים חדשים מהארץ ומהעולם. במסגרת הפסטיבל יחולקו גם פרסים בשווי כולל של כ-336 אלף שקל לסרטים וליוצרים. הסרטים מגוונים ונוגעים במנעד רחב שכולל פוליטיקה, חברה וכן, גם קורונה.
הסרטים שנבחרו לתחרות הישראלית הם: "כל העצים נושבים ברוח" של תומר הימן, על מסעו של ילד מאומץ עם אספרגר למציאת הוריו הביולוגיים בגואטמלה; "קופסה כחולה" של הבמאית מיכל וייץ, נינתו של יוסף ויץ, מראשי הקרן הקיימת לישראל, שיומניו חושפים היסטוריה כואבת מאחורי המלחמה על אדמות ארץ ישראל; "קלף מלוכלך", סרטו של דניאל סיון על השערורייה של אלוף העולם הישראלי שטלטלה את ענף הברידג'; "החלון הרביעי" של יאיר קדר על הטרגדיה הכפולה של הסופר עמוס עוז; "אהבה תלויה" של צבי לנזמן על עולם טיפולי ההמרה.
עוד ברשימה: "המלכה שושנה" של קובי פרג' ומוריס בן-מיור על סיפורה של הדיווה הישראלית הראשונה שושנה דמארי; "חורים" של שירלי ברקוביץ' על טרגדיה פתאומית המאלצת את הגיבור להתעמת עם עברו ועם הממסד; "לילות קיץ" של אוהד מילשטיין, מסע לילי אל תוך עולמו הפנימי של ילד בן-6; "ויראלי" של אודי ניר ושגיא בורנשטיין העוסק בתיעוד החיים של צעירים מרחבי העולם ביוטיוב בצל מגפת הקורונה; "הברכה של יאמנה" של אילנית סוויסה על הצדיקה מחוללת הניסים בת ה-82 משדרות; "איך אומרות שתיקה" של שיר ניומן סיפור על השתקה בין-דורית של שלוש נשים; "המלחמה האחרונה" של נלסון של אבי מאור מרזוק מבט אבסורדי על הסכסוך במזרח התיכון דרך קמ"ר אחד זרוע יצרים וגם "להיות ענת קם" בו מתלווה הבמאי שלומי אלדר אל גיבורת הסרט במסעה ברחבי ארה"ב.
כמו כן יוענק פרס ע"ש אילנה צור, מייסדת הפסטיבל שנפטרה לא מזמן, ומועמדים לו סרטים מקומיים וזרים שיוצריהם או גיבוריהם פועלים כדי להביא לשינוי חברתי. לפרס מועמדים הסרטים: "ענת גוב, על החיים ועל המוות" של תמר טל על אחת המחזאיות החשובות בתיאטרון הישראלי שהצליחה לדבר בחייה וביצירתה את החיים והמוות; "סיבה לחיות" של אריק אלון המצולם מנקודת מבטו הייחודית של פצוע מלחמה הכלוא בתוך גופו המשותק והמונשם; "שתי דקות לחצות" של האמנית יעל ברתנא הבוחן – "מה היה קורה לו שלטו נשים בעולם?".
בנוסף לאלה נבנתה תכניה ארוכה, איכותית ומגוונת ובה סרטים על דוד גרוסמן, על עלייתה ונפילתה של תנועת המתנדבים הזרים בקיבוצים (יואב בריל), מחזמר דוקומנטרי על שלמה בר, ועוד. כמו כן תיערך תחרות סרטים קצרים, תחרות סרטי סטודנטים, וכן תחרות לפרזנטציות קצרות של פרויקטים חדשים שמשתמשים בחומרים תיעודיים באופן מקורי ומרענן. כל הפרטים והתכניה המלאה יעלו בהמשך היום לאתר דוקאביב.