סופר-סופ: 7 מרקים מיוחדים שבטח תרצו לטעום בפסטיבל דיסקו מרקים

תופעת "דיסקו מרקים" תנחת מחר ומחרתיים (31.1-30.1) בשרונה מרקט, וכל מה שנותר לכם לעשות הוא לבחור מרק מבין שלל הסירים המהבילים שיעמדו שם. בין הקובה של מנאל איסמעיל לנזיד הקצבים של מיטמן לגיוזה חמוסטה של רחל אלול - זה לא הולך להיות קל. וכן, יש גם ראמן. באנו לעזור
מרק זה תמיד רעיון טוב, במיוחד בעונה הקרירה הנוכחית כשאנחנו זקוקים לשאוב לקרבנו כל פיסת חום ונחמה. היופי במרקים, חוץ מהעובדה שהם חמימים ונעימים, הוא הוורסטיליות שלהם, עולם שלם ומגוון של טעמים, ניחוחות ומרכיבים והכל בתוך קערה אחת, לפעמים כמנת פתיחה ולעיתים כארוחה שלמה. בחרנו את שבעת המרקים המעניינים ביותר בפסטיבל דיסקו מרקים שנוחת מחר ומחרתיים (חמישי-שישי 31.1-30.1) בשרונה מרקט, לא סתם עוד פסטיבל אלא תופעה בינלאומית עם שפיץ אקטיביסטי. על כל מרק שתאכלו ייתרמו 2 ש"ח לארגון הצלת המזון לקט ישראל, שזאת הזדמנות גם לאכול כמה מרקים מיוחדים ביותר וגם לעשות טוב על הדרך (וזה עוד לפני המרקיה החברתית של ישראל אהרוני ואייל שני שכל הכנסותיה יוקדשו לארגון). בואו נאכל משהו.
>> חלאס בזבוזים: אהרוני ואייל שני מצטרפים לטרנד של דיסקו מרקים
>> מה זה דיסקו מרקים: כל הפרטים על פסטיבל המרק האקטיביסטי
מרק חומוס // הקוסם
אריאל רוזנטל, הלוא הוא הקוסם, באמת יודע לעשות קסמים עם חומוס. לכן מרק החומוס שיכין לפסטיבל ומורכב מגרגרי חומוס שבושלו בתבלינים חמים, בתוספת שמן זית פיקואל וחריף ירוק, הוא לא אחד שכדאי להחמיץ. מרק שחוגג את הקטנייה מספר אחת שלנו ועושה זאת במלאכת מחשבת של ממש, עם טייק-אוף נאה על מרק החרירה הקלאסי. ואם לא השתכנעתם אז אולי העובדה שהוא מגיע עם פיתה וכדורי פלאפל מבית הקוסם כבר יעשו את העבודה.
45 ש"ח (מתוכם 2 ש"ח לתרומה ללקט ישראל)

מרק קובה // מנאל איסמעיל
אין כמו האוכל המופלא בדוכן הקטן של מנאל איסמעיל, שמבשלת ביד מיומנת ובכישרון אוכל ערבי לפי מיטב המסורת, מתובל כהלכה ומחומרי גלם מקומיים ונאמנים למקור. לכבוד הפסטיבל היא תגיש מרק קובה דלעת שקשה לעמוד בפניו עם קובות שגלגלה בעצמה, וגם קובה סלק למי שמעדיף את הגוון הוורוד. אפשר את שניהם? בהחלט, אבל תשאירו מקום כי תגיש גם מרק עם כיסוני השישברק המפורסמים שלה, כך שכנראה נצטרך לבוא בשני ימי הפסטיבל כי הפומו כבר בעיצומו.
45 ש"ח (מתוכם 2 ש"ח לתרומה ללקט ישראל)

מרק אפונה // פיורי
מרקי אפונה משום מה מעולם לא זכו להערכה הראויה להם, וחבל, כי הם ראויים בהחלט. ראשית הגוון הירקרק והמזמין, שנית המרקם הקרמי והקטיפתי ולסיום והכי חשוב: הטעם הענוג והעדין שהופך אותו לנעים וקליל שאינו מכביד מדי על הבטן (אלא אם נתקלתם בטעות בוורסיה ההולנדית, שמועשרת בנקניקים מעושנים ותפודים ומתפקדת כארוחה שלמה פלוס פלוס). היופי במרק האפונה מבית פיורי, היא שאפשר לפתוח איתו את הפסטיבל כמו שצריך, לא להתמלא מדי ולהמשיך להתנסות בעוד ועוד סירים. אבל אל תטעו, ממש לא כדאי לוותר עליו.
24 ש"ח (מתוכם 2 ש"ח לתרומה ללקט ישראל)

מרק חמוסטה עם גיוזות חמוסטה // שפכטל
בשפכטל, מבית סנדוויצ'אית העל רחל אלול, מצאנו כנראה את המרק שאנחנו צופים שיעמיד את התור הכי ארוך בפסטיבל. הוא יצירתי, מסקרן ושעטנז מבורך של כל העולמות האהובים עלינו. מצד אחד מרק חמוסטה כורדי מסורתי שניחן בחמצמות מובחנת וערבה לחיך, ומצד שני תוספת מקורית ומפתיעה של גיוזות חמוסטה (כתחליף מעניין לקובה) שמכינה רחל בעבודת יד והן ממולאות בבשר רך ועסיסי. מרק, גיוזה. תכלס, מה כבר יכול להשתבש? כן, בבקשה, נעמוד כמה שצריך בתור.
45 ש"ח (מתוכם 2 ש"ח לתרומה ללקט ישראל)

נזיד קצבים // מיטמן
הפופ אפ של קצביית מיטמן לא ישאיר אותנו רעבים, ויגיש נזיד קצבים עם ציר עז ועמוק שבושל לא פחות מחמישה ימים (!) לכדי מיצוי הטעמים האולטימטיבי. הנזיד מורכב מבשר מפורק במרקם רך ונמס כמעט, ירקות שורש במתיקותם הטבעית ותוספת נחוצה של שעועית לבנה ורכה שמנצחת על הכל והופכת את המרק לחורפי, מנחם, מלטף ומפנק וכל הדברים שהייתן רוצות מבן זוג או ממרק.
45 ש"ח (מתוכם 2 ש"ח לתרומה ללקט ישראל)

ראמן // קיוטו
אי אפשר לחגוג פסטיבל מרקים מבלי לציין את המרק מספר אחת של העת הזאת, הלוא הוא הראמן היפני כמובן. נכון שהוא בכל פינה בעיר עכשיו, אבל אנחנו ממש לא מתכוונים להתלונן כי מבחינתנו אין דבר כזה יותר מדי ראמן. בפסטיבל הנוכחי יעמיד הדוכן של קיוטו סיר ראמן כהלכתו, על בסיס ציר עוף בטעם אוממי מובהק, ביצה קשה-רכה בנוסח ראמן שאין טעימה כמותה וותוספת של פטריות שימאג'י להשלמת הטעם האוממי המתבקש.
45 ש"ח (2 ש"ח תרומה ללקט ישראל)
מרק קאו סוי // טייגר לילי
בטייגר לילי יגישו מרק תאילנדי מסורתי שעונה לשם קאו סוי או בשמו התאילנדי, מרק אטריות צפוני שמגיע מאיזור צ'אנג מאי בצפון תאילנד. הוא מבוסס על קארי צהוב, עוף ואטריות חיטה קריספיות מטוגנות. המרקם של האטריות פציח ומהנה, השילוב עם הקארי מנצח ועשבי התיבול התאילנדיים ריחניים וארומטיים ומעניקים למרקחת ניחוח מפתה ומשכר.
45 ש"ח (מתוכם 2 ש"ח תרומה לארגון לקט ישראל)
