בשר אדום כחול לבן: 17 קצביות הבוטיק הכי טובות בתל אביב

תאוות בשרים אמיתית. מיטמן (צילום אסף קרלה)
תאוות בשרים אמיתית. מיטמן (צילום אסף קרלה)

עונת המנגל נפתחה רשמית, ומחירי הבשר המזנקים מאיימים על תרבות הנפנף התוססת. הפתרון הנכון: להשקיע בבשר פרימיום בקצביות מובחרות, גם אם בכמות מצומצמת, ולחגוג כל ביס. ואנחנו מכירים את כל הקצבים הכי טובים. תגידו שאנחנו שלחנו אתכם

25 באפריל 2025

עונת העל האש בפתח, ויש סיבה להיות במתח. מחירי הבשר מרקיעים שחקים, באופן שבהחלט מאיים על תרבות המנגל התוססת ואף יותר מכך על תרבות הברביקיו המתפתחת, וגם השעון האקולוגי דופק ומבהיר שחגיגת הבשרים אינה בת קיימא ועומדת להסתיים. לנו הישראלים זה לא ממש מפריע: על פי הנתונים אנחנו צורכים יותר בשר מאי פעם, טרנד הטבעונות שסחף את תל אביב בדעיכה ברורה, והחל מפסח ועד סוכות לא נפסיק להדליק פחמים (או גז, אם אתם כאלה) כדי לצלות עליהם נתחים עסיסיים – יעלה כמה שיעלה. אבל לא חייבים לטרוף עדרים שלמים כדי להתענג על תאוות בשרים. הפתרון השפוי מבחינתנו הוא לרכוש בשר פרימיום מקצבים מובחרים, גם אם בכמות מצומצמת יותר, ולחגוג כל ביס. ואנחנו יודעות בדיוק איפה.

>> העיר שנזכרה בים שלה: 18 מסעדות הדגים הכי טובות בתל אביב
>> העיר שלא הכרתם: 9 מסעדות מיוחדות שתל אביבים אוהבים באמת

אומצה בשוק

זו לא סתם קצביה אלא בית ספר לבשר או אקדמיה לקרניבורים, אם תרצו. לאחר שצברו קילומטרז' משמעותי והפעילו פופ אפ על תקן בלון ניסוי, יצאו אנשי קרנבל של בשר לדרך עם אטליז שרואה את המקצוע בעיניים אחרות, בתשוקה עצומה לבשר ולידע ובשאיפה להפיץ את הבשורה. כדאי להיכנס ולקשקש קצת עם הבעלים, מקסימום תצאו עם נתח לתפארת והוראות הכנה למנה שומטת לסתות.
השומר 1

מיטמן

קרניבורים מנוסים יודעים להעריך את ההקפדה ותשומת הלב שמעניקים לבשר האחים יותם, עומר ואריאל למשפחת לגזיאל, נצר למשפחה שמזוהה כבר שנים עם קצבות עילית. בקצביה בשרונה מרקט תוכלו למצוא מדליוני שייטל ופריים ריב נברסקה – וזהו רק חלק קטן ממבחר אדיר של סטייקים, נקניקיות אסאדו וסושי קבב ועוד מוצרים מיוחדים מ-100 אחוז בשר בקר טרי, כולל קובות קפואות מעולות במילוי בשר שצריך רק לזרוק למרק. ליומיום הם מציעים בשר טחון ועוף וגם מארזים שעושים את החיים קלים – לפתוח, לזרוק למחבת ולזלול.
קלמן מגן 3 ובמשלוח

אחי. מיטמן (צילום אסף קרלה)
אחי. מיטמן (צילום אסף קרלה)

קצביה בשינקין

כשאהרוני חש צורך בקצביה ליד הבית הוא פשוט פתח אחת, ואחר כך עוד אחת ברמת אביב. בוויטרינה מוצגים נתחים שעושים חשק להתניע את הגריל ולצדם יין, תבלינים, שימורים וחמוצים ואפילו ספרי בישול של המאסטר. אם התמזל מזלכם ופגשתם אותו במקום, אל תהססו להתקיל בשאלות כי אהרוני הוא אחד האנשים הכי נחמדים בענף והתשובות שלו הן כל מה שאנחנו צריכים בחיים.
שינקין 56 תל אביב, אופנהיימר 11 רמת אביב

אבו חלווה

מאז השבעה באוקטובר מי זוכר בכלל את הקורונה, אבל אנחנו יכולים להעיד שלמשלוחים של אבו חלווה המגיפה עשתה נפלאות. מאז אותם ימים עליזים שישבנו בבית ורק בישלנו ואכלנו, מערך המשלוחים של אימפריית הבשר היפואית השתדרג פלאים. כבר אין צורך לבזבז זמן בעמידה בתור אחרי שצלחתם את הפקקים של יפו, אלא פשוט להיכנס לאתר ולהזמין נתחים מיושנים, בשר טחון טרי וקבבים מופלאים, שניצלים דקים ושיפודי פרגיות מתובלים. רטבים ומרינדות, תבלינים, שרימפס קפואים, שיפודי עץ ואפילו מנגל ופחמים זמינים גם כן, ובקיצור כל מה שצריך כדי לארגן מנגל דליקטס, בדרך כלל במחירים טובים יותר מאלה של קצביות העל במרכז ובצפון העיר בלי לוותר על האיכות.
יפת 142 יפו ובאתר

איוו

הקצבייה בשוק הנמל, שלוחה של מוסד ירושלמי אייקוני באותו שם של הקצב האומן אבי בן דוד, היא לא פחות מאשר דיסנילנד קרניבורי. בספונטניות תוכלו להשיג כאן המבורגרים עסיסיים מנתחי סינטה ושייטל, קבב ממאה אחוז בשר טלה מקומי, סטייקים מיושנים, שיפודי פרגיות ועוד, וגם עוף בגריל לוהט ופריך וסנדוויצ'י בשר מצטיינים. כשאין לקוחות שצובאים על הדלפק (וזה מקרה נדיר), מותר ואף רצוי להתקיל את הבעלים השף-קצב ראם אזובל (יחד עם בן דוד) בשאלות ובקשות לנתחים מיוחדים.
להזמנות דרך שוק הנמל 077-5411393 שלוחה 3

איציק הגדול

המסעדה הוותיקה ביפו, שלאחרונה הפכה כשרה לצערנו, אוחזת באטליז שהוא סוג של רולס רויס: חלל מעוצב ומצוחצח שמציע את כל הנתחים שהתרגלנו לקבל על מגשי עץ גדולים – סטייקים, המבורגר ואוסובוקו מאנגוס משויש, וגם בשר טחון אם מתחשק לכם להכין לבד את הקבב המושלם. בדיזינגוף ובקניון רמת אביב נמצאות תחנות ממכר אוטומטיות (meat stations), במיוחד לאנשים שבשבת פתאום מתחשק להם דווקא את הבשר העסיסי מעדרי האנגוס של המסעדה.
דוד רזיאל 2 יפו, 03-7773337 ובאתר

 

אנגוסרי

משפחת דבאח מהגליל עוסקת בבשר כבר יותר מ-60 שנה. מה שהתחיל כאטליז קטן בכפר דיר אל אסד התפתח לאימפריית בשר בצפון הארץ עם שלוחת קצביה ומסעדה בתל אביב, שלפני מספר חודשים עברה מהפך והתחדשה בשם אומניה בראסרי. בזמן שמתלבטים אם להשקיע בצ'וריסוס עגל או ערכת המבורגר להכנה ביתית, מומלץ לקפוץ למסעדה ולנשנש סטייק עסיסי ומנות בשר בהשראת המטבח הערבי-גלילי.
הארבעה 20 ובאתר

חותמת איכות של דבאח. אנגוסרי (צילום גיל אבירם)
חותמת איכות של דבאח. אנגוסרי (צילום גיל אבירם)

בשרה – בשר יין אהבה

למה להרחיק עד נחלת יצחק לקנות בשר? סיבות לא חסר – תצוגה מושקעת של נתחים מיושנים, בשר מבקר ישראלי בתקן "חי בריא" (זה שאנחנו לא טבעונים לא אומר שאין לנו לב) וייעוץ של הראל הבעלים איך לצלות כל נתח כאילו הייתם גרילמן מקצועי. בחנות תמצאו סטייקים והמבורגרים מתוצרת בית, עופות ממשק מלמד, רטבים, תבלינים ואלכוהול וכל מה שצריך למנגל כהלכתו. מתבאסים לחצות את האיילון? הזמנה באתר וכל היופי מגיע אליכם עד הדלת.
עמק ברכה 35 ובאתר

בשארה חינאווי

אם אהבתם את ההמבורגרים של הולשטיין בשוק הכרמל ובאבן גבירול (איך אפשר שלא), למה לא לגשת ישר למקור? לא פיזית, אין צורך להגיע עד יפו (אם כי כיף להגיע ליפו), כי באתר יש הכול: קבב ונקניקיות בדואיות, בשר טחון, שפודי אנטריקוט, שוק טלה שלם, אוסובוקו, פרגיות ובשר טחון וכמובן ההמבורגר המהולל עצמו וגם סלטים ופירות ים קפואים, על כל מקרה שלא יבוא. מקצוען על מלא.
יפת 190 ובאתר 

דה בוצ'ר

במסגרת ההתחדשות זוכה שכונת יד אליהו במרכז מסחרי עם חנות שווה במיוחד, מהסוג שקודם הצריך נסיעה למרכז העיר. בנוסף לבשר כמשתמע מהשם תוכלו למצוא כאן גם סלטים, תבלינים, יינות, מוצרי מעדנייה ומזווה ועוד ועוד.
לה גווארדיה 66 ובאתר

הבשרים של זלמן

בשר קונים ממקצוענים, והמותג היפואי "הבשרים של זלמן" מתהדר ביותר מ-60 שנות התמקצעות קרניבורית. אנטריקוט וסינטה על העצם, פילה, צלעות טלה, נתחי וואגיו וגם עופות ומוצרי מעדנייה סוגרים את פינת הנפנוף במינימום מאמץ ומקסימום תוצאות (על כסף לא נדבר הפעם כי בשר הוא תמיד מותר יקר). וכן, הם שולחים גם בוולט.
נסים אלוני 10, שדרות ירושלים 20, להזמנות 

סלומי בשרים

לקוחות קבועים קוראים לו הקבב של סלומי, וכבר מהשם אפשר להבין לאן לכוון. בעסק המשפחתי הוותיק בשוק התקווה תמצאו בשר טחון, עופות וכל מה שאפשר לבקש, אבל הקבבים הם העיקר: עסיסיים, קפיציים, מתובלים כהלכה ועשירים בפטרוזיליה. גם אם אין לכם מנגל או גריל פחמים, מחבת לגמרי תעשה את העבודה.
נוריאל 1 תל אביב, 03-6879052

סלומי בשרים (צילום מהפייסבוק/הקבב של סלומי)
סלומי בשרים (צילום מהפייסבוק/הקבב של סלומי)

בוצ'ר שופ

אם אהבתם את הבוצ'ר בפיתה, ואיך אפשר שלא, למה לא ללכת ישר למקור: בוצ'ר שופ, קצביית הבוטיק שהחלה את דרכה בשוק הכרמל ונטעה יתד בגבעתיים (חיסכון אדיר בפקקים לתושבי שכונות מזרח העיר). תוכלו לסמוך על הצוות שיידע להתאים לכם בשר לעל האש ויצוד עבורכם מתוך מקררי ענק את הנתחים הטובים ביותר, אנטריקוט, טי-בון וואגיו ונתח קצבים, קבב טורקי עסיסי ומתובל כהלכה וגם נתחי כבש, טלה, עופות, חלקי פנים ונקניקיות.
יום טוב 15 (שוק הכרמל), ויצמן 45 גבעתיים ובאתר 

חינאווי Wine & More

עוד חינאווי אבל קצת אחרת, כי רשת הקצביות־מעדניות־חנויות יין שייכת לענף אחר של המשפחה. על אטליז הבוטיק אמון ג'ורג' חינאווי, מאסטר בתחומו, והבשר המיושן נמכר בסניף ובמשלוח עד הבית, לצד עופות, תבלינים ואלכוהול במחירים מוזלים, יתרון מעצם היות הרשת יבואנית אלכוהול. את זמן ההמתנה כדאי לנצל לטעימות מדוכן הגריל שנמצא בתוך החנות.
חינאווי Wine & More 

חינאווי Wine & More (צילום: אביב פרסום)
חינאווי Wine & More (צילום: אביב פרסום)

ידע הבשרים

מעטים האנשים שיודעים על בשר יותר מאשר רפי אהרונוביץ'. כפרופסור לבשר ומומחה להכנתו, הוא ינדב בשמחה טיפים לנתחים מיוחדים ושיטות צליה, וגם בכל הקשור לתזונה קטוגנית. מקדש בשרים קטן ומצטיין בתחומו, שמצדיק עלייה לרגל לרמת אביב.
טאגור 38 רמת אביב, 03-6427395

מיטמרקט

באטליז המעולה של השפים ירון קסטנבוים ויהונתן בורוביץ' נמכרים אותם נתחי פרימיום שמוגשים במסעדת M25 האהובה: אנטריקוט, סינטה ופילה טריים, ביסטקה בטעם בשרי עשיר שמתאים לקרפצ'יו ולצלייה, ניו יורק ופורטראהוס ועוד. וכן, אפשר גם במשלוח. רק שילמדו אותנו איך עושים את הסטייק לשון על האש והסתדרנו בחיים.
הזמנות באתר 

מרינדו

אחרונים חביבים מאד ברשימה שלנו הם החבר'ה ממרינדו, הרשת הצפונית שהיא גו טו בכל חג שאוכלים בו בשר, שאלה בערך כל החגים. את המומחיות תשאירו להם, והם כבר יהנדסו לכם ארוחת בשרים פר אקסלנס, ובמינימום מאמץ.  בעצמאות הקרוב מתמקדים כאן בשת"פ עם מסעדות הבשרים המובילות בארץ, למשל סטייק אסאדו בתערובת תבלינים ים תיכונית של שף עידו פיינר (עמק בראסרי, רוברטה וינצ'י), שורט ריב בתערובת בטעמי אוממי של "המעשנה" והמבורגר טלה של הסינטה בר – רק לעקוב אחר הוראות ההכנה ולקצור מחמאות.  בחנויות ודרך האתר ובוולט תמצאו גם קבב, שיפודים, בייבי בורגר ועוד במחירי מבצע לחג.
מרינדו

אסאדו סטייק של עמק בראסרי, מרינדו (צילום אלעד ברמי)
אסאדו סטייק של עמק בראסרי, מרינדו (צילום אלעד ברמי)