לאכול כמו האדם הקדמון: הדוכנים השווים בשוק החדש בהדר יוסף
שירי כץ מסמנת את חמשת הדוכנים שאסור לכם להחמיץ בשוק הפליאוליתי החדש שייפתח בסוף השבוע בהדר יוסף
"אבות אבותינו לא מצאו על העצים מזונות שומניים, לפחות לא רבים כאלה", קובע הרופא האמריקאי ד"ר ניל ברנרד, ובחיבור המתבסס על כ־150 מחקרים ומאמרים אקדמיים הוא מסביר למה צריכה מסיבית של שומנים מהחי – זו שמטיפים לה אנשי התזונה הפליאוליתית – גורמת לסוכרת ("לנצח את הסוכרת בדרך טבעית", בהוצאת פוקוס).
בגלל זה האריזה הבריאותנית של השוק הפליאוליתי החדש, שיתקיים אחת לחודש בהדר יוסף, מריחה קצת משרלטנות. אנחנו מתכוונים להגיע לשם, אבל לא בגלל הבריאות. נגיע כי יהיו כמה נקודות קולינריות מעניינות. מלבד שמני זית וקוקוס, שוקולד, ירקות ופירות, מעשנות ביתיות לפי הזמנה, סיידר ובירות בוטיק וכמובן בשרים טריים ומעושנים לקרניבורים – יציעו יצרנים קטנים מבחר מוצרים מיוחדים. ליקטנו עבורכם את חמשת הדוכנים שאסור לכם לפספס:
שלומק'ה
שלומית ביינגולד (שלומק'ה) אופה חטיפי בריאות, גרנולה ועוגיות על בסיס אגוזים ושקדים. המתוקים ממותקים בדבש או בסילאן ומכילים הרבה אגוזים, לא מכילים גלוטן ועשירים בקמח שקדים (35 ש"ח למארז חטיפים, 3 מארזים ב־100 ש"ח); עוגות עגולות של גזר, קוקוס שוקולד או פרג, המכילות קמח שקדים (45 ש"ח); הגרנולה נמכרת בצנצנות (35 ש"ח).
בשר מיובש
מילטון אנדין, עולה מדרום אפריקה, מכין בשיטה דרום אפריקאית מסורתית בשר מיובש. שיטת השימור המיוחדת הזאת כרוכה בתיבול הבשר ובייבוש שלו בטמפרטורה ולחות מבוקרת במשך שבעה עד שמונה ימים. התוצאה מגיעה בגוש אחד או בפרוסות דקיקות, בארבעה תיבולים שונים (40 ש"ח ל־200 גר').
שירת רועים
מיכל מור מלמד ממחלבת שירת רועים מייצרת את הגבינות המצוינות שלה בקיבוץ רשפים, ובסופי שבוע מוכרת אותן בחנות המפעל שבכפר קיש. זאת הזדמנות לפגוש אותה בתל אביב. בשוק היא תמכור גבינות צאן קשות שזיכו את המחלבה שלה במדליות בתחרויות בצרפת (23 ש"ח ל־100 גר' לכל הגבינות, פרט לגבינת כבשים חצי קשה עם כמהין שחורות מצרפת, שעולה 42 ש"ח ל־100 גר'). המבחר כולל גבינת כבשים קשה בסגנון פיקורינו, גבינת ענבר עם זרעי חרדל, גבינות צאן רכות כגון עבדת (גבינה בשלה בצורת פירמידה מחלב עזים) ובסגנון סנט מור, גבינת יובל בסגנון קמבבר, גבינת כנרת בסגנון גבינה כחולה.
המזווה
מזווה היא שותפות של יצרני בשרים ביתיים. הם יציעו ממבחר הבשרים הכבושים והמעושנים שלהם, בהם אסאדו בעישון חם, קורנביף, צלעות בקר, רוסטביף, כתף עגל מתובלת, הודו מעושן או מקורמל, קבנוס ביתי, סלמי ודגים כבושים (12־16 ש"ח ל־100 גר').
פיצה האנט
פיצה האנט הוא מאפה שהגתה ענת אבוטבול מבצק עשוי טפיוקה וקמח אבקת שקדים, ללא ביצים, שמרים או דגנים. אבוטבול מעידה שזה די דומה לפיצה רגילה רק בטעם אגוזי. הפיצה מכוסה עגבניות ומוצרלה בקר מקומית של משק עברי (50 ש"ח לפיצה זוגית עגולה קפואה להכנה ביתית. אפשר לרכוש גם בסיסים ללא טופינג ב־30 ש"ח).
הפסטיבל הפליאוליתי, צמוד לאצטדיון הדר יוסף, שישי (17.7) 9:00־14:00