התו הכתום: שני ספוטים חדשים ומבטיחים לכנאפה נפתחו השבוע
גל ראשון הולך וגל שני בא - ורק הכנאפה לא הולכת לשום מקום. מתקפת העוגה האהובה עלינו ממשיכה עם עוד שתי פתיחות חדשות ושוות במיוחד

ממתקי אלמהדי
בנצרת ואיזור הצפון אין מי שלא מכיר את הכנאפה והבקלוואה של השף מהדי ארסלאן. כנאפה שהולכת שלושה דורות אחורה, אל לב לבה של נצרת העתיקה שם ניצב עסק משפחתי קטן שבו מיוצרים ומוגשים לא פחות מ-48 סוגי ממתקים ותופינים לפי מיטב המסורת הערבית, כולם עשויים בעבודת יד ומחומרים טבעיים בלבד. המנות צבעוניות והייחודיות נרקחות לעיניי הלקוחות במקום ומגשי הכנאפה הלוהטים יוצאים היישר מהתנור ומתרוקנים במהירות. כעת, הישר מנצרת, מגיע אלמהדי אל שוק הפשפשים ביפו עם סניף חדש ומבטיח שבו הוא מציע את מיטב הקינוחים הנצרתיים עם קולקצייה שלמה של כנאפה – כנאפה במילוי גבינת עיזים ברינזה, כנאפה נבולסייה מסורתית, כנאפה אינסטנבול עם קשיו ואגוזי מלך, כנאפה נצרת שמוגשת עם פיסטוקים טחונים וגם כנאפה טבענית – על בסיס גבינת טופו נהדרת (20-25 ש"ח). כמובן שלכולן כדאי להוסיף תוספת של גלידה טורקית על בסיס חלב עיזים, ואם אתם נשארים רעבים תמיד תוכלו לקנח בצלחת בקלאוות.
רבי נחמן 4 יפו, ראשון-שבת 09:00 עד אחרון הלקוחות, 054-5385210

ממתקי חג' בק
ממתקי חג' בק הוא מוסד יפואי מוכר לכל יודעי דבר. גולת הכותרת במקום היא הכנאפה שמוגשת עם גלידה טורקית צוננת (25 ש"ח)- ולה עדת מעריצים נאמנה שתדבר שבחים בעד גודל המנה הראוי, גבינת הג'יבנה המשובחת, שיערות הקדאיף השזופות והחמאה המזוקקת הנחוצה כל כך. במקום גם שאר מגדניות נפלאות שזוכות גם הן למידת הערצה ראויה, ונמכרות במשקל כמו בקלוואת פיסטוק או קשיו, קטאייף, בורמה ועוד דברי מתיקה רבים. כעת מוזמנים גם תושבי גבעתיים להתחיל ולהנות ממגוון מגדניות מתוקות בעבודת יד בשלוחה החדשה ברחוב כצנלסון שם נפתח סניף דנדש ורחב ידיים כשבויטרינה ובבר ממתינים כל הממתקים האהובים, ובמגש הכנאפה המפורסמת.
כצנלסון 35 גבעתיים, ראשון-חמישי 23:00-11:30, שישי 10:00 עד כניסת השבת, מוצ"ש עד 23:30
