הצפון חוזר: בר יין שהוא גם מסעדה שכונתית? גם לרמת אביב מגיע
האנשים שמאחורי קפה-פיצה גרונימן הנהדר ברמת אביב פתחו בר יין רגע לפני המלחמה, הסבו אותו למסעדת בישולים שכונתית עם תחילתה, ועכשיו הם מוכנים לשלב את הטוב משני העולמות עם "המטבח של גרוני" לטובת השכונה כולה. הייתם מתים שיהיה לכם מקום כזה ליד הבית
תושבי רמת אביב תתחדשו, קיבלתם בר יין. הטרנד ששוטף את העיר חוצה את הירקון ומתמקם במרחק הליכה מהדליקטסן והקצבייה של אהרוני, שכבר גילו את הפוטנציאל. "המטבח של גרוני" התחיל כבר יין, הפך למטבח שכונתי וחזר להיות בר יין, סגירת מעגל שארכה יותר משנה.
>> מציאות נושכת: הפיצה מ"משחקי השף" יצאה מהמסך ואבדה במשלוח
>> איך ALALI: במקום בו עמדה טופולופומפו נפתח ארמון מדובאי
"נכנסנו לנכס בספטמבר במטרה לפתוח בר יין. בצפון תל אביב יש הרבה אוכלוסייה ומעט מאוד מקומות בילוי, ועוד פחות מכך מקומות איכותיים. ואז פרצה המלחמה", משחזרים הבעלים בר סומברג, ליאל מדמון, יהונתן לק ושף אהרון לוי את ימיו הראשונים של המקום. כשירות לשכונה הם הסבו את החלל למטבח מבשל והציעו שניצלים ועוף בתנור, מג'דרה, קוסקוס ואוכל ביתי. ברמת אביב קיבלו באהבה את השחרור מהבישול בבית, אבל עם התמשכות שגרת החירום החליטו השותפים לחזור לתכנית המקורית. הם הפעילו מחדש, או ליתר דיוק לראשונה, את בר היין, וכדי להמשיך ולספק את השירות לשכונה צמצמו את המעדנייה לסופ"ש.
"חזרנו לבר יין, והאוכל הביתי הוא סוג של אהבה. עכשיו הוא עוד יותר טוב כי אנחנו ממוקדים ביום אחד. לפני כן היה לנו קשה לעשות גם וגם. התמודדנו עם שני העולמות ועם חוסר בעובדים שמגויסים למילואים והגענו לשחיקה". המטבח של גרוני הוא בדיוק הבר השכונתי שהיינו שמחים שיהיה מתחת לבית: שולחנות פרושים ברחבה חמודה בשולי מרכז מסחרי, שמיכות לכל דורש ולגיטימציה להגיע בטרנינג. התפריט כולל מנות קטנות־בינוניות כמקובל בז'אנר, למשל אמפנדס בשר פריכים וצ'ימיצ'ורי חמוץ עדין, סביצ'ה ברוטב סלרי ותפוח וטרטר בקר שייטל וביצת שליו – שום דבר שלא פגשנו קודם, אך ניכר שלמישהו במטבח אכפת שהסלט יהיה רענן והפוקאצ'ה פריכה ולוהטת.
המחירים נשארים בגבולות הבר השכונתי, 24-84 ש"ח, כשרוב המנות מתומחרות בפחות מ-50 ש"ח. ברשימת היינות מופיעים בעיקר יקבים ישראליים וגם כאן המחירים סבירים, מ-36 ש"ח לכוס יין ומ-132 ש"ח לבקבוק. התמחור הנוח נובע מתוך רצון כן ללכת לקראת תושבי השכונה, עיקרון שהוא חלק מהותי בדי.אן.איי של הקבוצה. בעסק הרמת אביבי הוותיק יותר שבבעלות השותפים, גרונימן בחורשה, מתקיימות סדנאות ופעילויות לטובת הקהילה, שמופצות בשתי קבוצות ווטסאפ שבכל אחת כאלף איש. הקהילתיות לא נעצרת ברמת הפרט והיא מגיעה עד לעסקים שבשכונה: בהתחשבות יפה החליטו השותפים לא להכניס לתפריט את הפיצה מפיצה גרונימן, עוד מקום שבבעלותם, כדי לא לפגוע בפיצריה שכבר פועלת במרכז המסחרי.
כרגע בר היין פועל רק באמצע השבוע, כדי לאפשר לצוות להתרכז במשימה אחת בכל פעם. אם יצליחו להשיג עוד ידיים עובדות יפתחו השותפים את המטבח של גרוני גם במוצ"ש. החיבור בין מעדניית אוכל ביתי לבר שכונתי הוא win-win situation לטובת האורחים ולטובת הקבוצה, שמנצלת את נתוני הפתיחה עד למקסימום. אין כמו לשבת בערב חורפי על כוס יין ומשהו טעים, ולדעת שבקצה השבוע יחכו לכם כאן סיר חמין מהביל וערימת שניצלים פריכים שמישהו אחר הכין באהבה.
לויטן יצחק 1, ראשון-חמישי 18:00-חצות, שישי ושבת סגור