מזרח יותר רחוק: 3 המלצות על אסייתיות קטנות שעושות הכל אחרת

עם הצפת המסעדות האסייתיות שתל אביב חווה בחורף הזה, קל לשכוח שאוכל אסייתי זה לא רק סושי וראמן, אלא עולם שלם של טעמים שבקושי הספקתם להכיר לעומק, אז חיפשנו את עצמנו במזרח וחזרנו עם תיאבון לשלושת המקומות האלו, שמכינים אוכל אסייתי קצת שונה
במהלך השבוע האחרון וכמעט מבלי ששמתם לב, תל אביב הוצפה באוכל אסייתי. סושיות יוקרתיות בהשקעה של מיליונים, פינות טרנדיות שממלאות את רחובות פלורנטין בתורים, וכל כך הרבה פאקינג ראמן שתוכלו להאכיל את כל סין. ולפני שזה ירגיש כמו לופ הולך וחוזר עם אותן המנות שאנחנו כבר מכירים – סושי, ראמן, נודלס, ביי – החלטנו שיהיה נחמד להזכיר שלא כל תל אביב שכפולים של אותו טרנד, ושיש כמה ספוטים אסייתים קטנים ויחודיים, שמציעים משהו אחר לגמרי. היום מחפשים את עצמנו במזרח, ומצאים ארוחה חדשה. ואם לא מוצאים, תמיד אפשר ביום אחר.
>> מכירים כל חור: 3 המלצות על בייגלים שבטח תרצו לאכול היום
>> קחו מספר: 3 מקומות מומלצים שכל תל אביב עומדת בהם בתור
חטיף אצות יפני // אוניגירי-יה
למה כדאי: כי מאז שנחתו בלב המדרחוב החדש על רחוב פלורנטין, הספוט הקטנטן הזה מחפש לחדש לנו את ההיכרות עם החיך היפני, דווקא דרך אוכל הרחוב הכי פופולרי ביפן. ולא, זה שאכלתם בסבן-אילבן לא נחשב, כי אנחנו מדברים על אוניגירי טרי בעבודת יד, וההבדל דומה להבדל בין לראות מנגה ללבקר ביפן – עולם ומלואו.
מה טעים: כאילו, האוניגירי הוא כוכב המקום, אבל ישנו תפריט נאה של מנות ממלאות יותר, וביניהן מתחבאת מנת קארי עוף יפנית, שמוגשת עם אורז וסלט תפוחי אדמה יפני למהדרין. תודו שלא טעמתם.
אווירה: שיבויה פינת פלורנטין
פלורנטין 34

בר יין יפני // 2SR
למה כדאי: בין גל ברי היין שהציף את העיר בשנה האחרונה, הטיפה הייחודית שהיא 2SR בולטת דווקא בשל הדיוק שלה – מנות קטנות וטעימות ששוברות את הרגל פלטת הגבינות והנקניקים של הרוב – במקום זה תנשנשו ליד היין דאמפלינגס בעבודת יד עם מילויים מפתיעים, באנים מתוקתקים, ראמן ייחודי ועוד נשנושים בניחוח אסייתי.
מה טעים: טוב, קשה מאוד להתחרות בדאמפלינג המיוחדים של דוד עתי, שעשו לעצמם שם עוד כשטייל בין פופ-אפ אחד לאחר. יש במילוי קלאסי של חזיר, אבל יש גם במילוי סלט פפאיה, תערובת ערמונים ושום, ועוד אתגרים לחיך האסייתי, והנאה מובטחת לשלנו.
אווירה: מסעדת שוק קלילה אך מדויקת
רמב"ם 16

כריך וויאטנמי // באן מי 13
למה כדאי: בואו נגיד את זה ככה – הכריך המבריק הזה, שכבר קיבל את הרגע שלו לזרוח בתל אביב, לא נהיה פחות טעים. לא מתחכמים יותר מדי בדוכן הכריכים הוויאטנמים הזה, ומציעים כריך שבו זמנית מרגיש הכי רחוק מהמזרח, וגם הכי בתוכו.
מה טעים: הכל, אבל אל תפספסו את הבאן מי בקר. בגט טרי ופריך עם מילוי מופתי מערבב בין פטה ופרוסות בקר, סדרה של חמוצים יחודיים, עלי תיבול, ושלושה רטבים קסומים עם קיק חריף. פינוק מהעולם הבא.
אווירה: אם תתקדמו לחצר האחורית – מציאה אירופאית קטנה בין הבניינים
נחלת בנימין 107
