פותחים שולחן: 3 מנות פתיחה שרק עבורן שווה לצאת מהבית

גרגר הזהב דיזי. קרדיט צילום: עדי ברדה (lo_frayerim)
גרגר הזהב דיזי. קרדיט צילום: עדי ברדה (lo_frayerim)

הסוד הכי גלוי בכל הנוגע למסעדות זה שהדברים הכי טעימים נמצאים בכלל בתחילת הארוחה, עם מנות פתיחה קטנות שבועטות בחוש הטעם להתעורר. היום נמליץ על 3 מנות פתיחה שיתניעו את הארוחה כמו שצריך, וישארו לכם בראש גם אחרי הקינוח

יש דברים שלוקח זמן להבין – שאין חכם כבעל ניסיון, מי האנשים שבאמת דואגים לך, איך פותחים בקבוק בירה עם השיניים – אבל רק כשבאמת מתבגרים אפשר להביט בכנות במראה, ולהודות באמת: שמנות פתיחה לרוב יהיו יותר טעימות מהעיקרית. מי שכבר הבין את הסוד לאושר יודע להזמין בעיקר ראשונות, והחכמים ביותר מגיעים למסעדה במיוחד עבור דרינק ומנה ראשונה, ומדלגים ישר לקינוח. היום אנחנו ממליצים על 3 מנות פתיחה נהדרות מהתקופה האחרונה, אבל אם זה לא משביע אפשר לחפש אותנו ביום אחר.

>> צוואר בקבוק: 21 ברי היין הכי טובים בתל אביב
>> קזו'אל סקסי: 29 מסעדות הקז'ואל הטובות ביותר בתל אביב

המבריקה // מיני טומאטו בסאקא בה

למה כדאי: כי בניגוד לתורים טרנדיים ותופעות טיקטוק, האיזקאייה החדשה של אסף מנחם (הבעלים של מנטנטן) עושה רושם של מקום שלוקח את עצמו, ואת האוכל שלו, מאוד ברצינות – אבל אחרי כמה כוסות סאקה זה משתחרר.
מה טעים: חמיצות עדינה, כל עוד הלכת על המיני טומאטו (34 ש"ח) – הברקה בדמות קערית קטנה עם עגבניות שרי מוחמצות במשרה סאקה ומירין. גם בין 25 (!) מנות הפתיחה שכאן, הצלוחית הצנועה והיפה הזו הצליחה לבלוט.
אווירה: חיי הלילה התוססים של אוסקה, מינוס הקריוקי הגרוע.
סאקא בה, זבולון 8

אייל שני, מאחוריך. סאקא בה (צילום אמיר מנחם)
אייל שני, מאחוריך. סאקא בה (צילום אמיר מנחם)

המיתולוגית // סיגרים בפרדס

למה כדאי: מסעדת היוקרה של ברק אהרוני במלון דה ג'ורג' הציבה רף אחר לעד כמה מסעדה יכולה להיות יפה מאז שנפתחה בקיץ, ולא נראה שהיא מתכוונת להתכער בקרוב. אבל עם כל הכבוד ליופי, אנחנו באנו בשביל האופי שלה – ועכשיו כשנפתחה לארוחות צהריים, היא יותר נעימה ופחות מעונבת בערב.
מה טעים: מכל מנות הפתיחה, דווקא זו היא קלאסיקה של מסעדה אחרת  – עלה סיגר דקיק ממולא בתערובת לבבות, כבדי עוף ושומן בקר, בדיוק כפי שלמד השף אהרוני מרפי כהן בימי רפאל.
אווירה: טוב, עדיין קצת מהודר פה, אז גם לצהריים עדיף להגיע בלי כפכפים, אבל גם לא להרגיש נבוכים כשהטחינה נוטפת מהסיגר.
פרדס, טל ישראל 5

הסיגרים המיתולוגיים של רפאל בפרדס (צילום נועם פריסמן)
הסיגרים המיתולוגיים של רפאל בפרדס (צילום נועם פריסמן)

השכונתית // גרגר דיזי

למה כדאי: הליך ההגירה המזורז של החומוסייה מפלורנטין ללב הסחונייה של דיזנגוף הוכרז כהצלחה, לפחות מבחינת התוספות – כי בשעות הערב החומוס תופס מקום צדדי ליד מנות קטנות וטעימות שהופכות את המקום לבסיס נהדר עבור דרינק ונשנוש באווירה שכונתית, גם אם מטר ליד זה יש ברים דיזנגופים רועשים.
מה טעים: לחם עם חריפים (24 ש"ח). כבר מאסנו בתוספת לחם בתשלום, אבל זו אשכרה שווה את מחירה, כי היא מורכבת ממגוון לחמים שאנחנו באמת רוצים לקבל, ולא איזה לחם אגוזים משעממם. פה זו חמוסיה, אז לצד חריפים מעולים תקבלו לחוח ופיתות מטוגנות, שזה פשוט טאצ' נפלא.
אווירה: כמו שלוחה פלורנטינאית בלב דיזנגוף, אז עם עננת עשן וקצת גרעפסים של חומוס
גרגר הזהב, דיזנגוף 93

גרגר הזהב דיזי. קרדיט צילום: עדי ברדה (lo_frayerim)
גרגר הזהב דיזי. קרדיט צילום: עדי ברדה (lo_frayerim)