הכינו את המזלגות: כל מה שאתם חייבים לטעום בפסטיבל תל אביב EAT
יריד האוכל הענק ייפתח היום (שני), ולמשך ארבעה ימים יתמלא פארק צ'ארלס קלור ברעשי לעיסה וניחוחות מפתים, ולנו יש את ההמלצות הכי טובות למה כדאי לאכול: שובם של לחמניות החלב הבלתי נשכחות, דוכן המתוקים מהדרום של פיינליסטית "הקינוח האחרון" ועוד המלצות טעימות
הכינו את המזלגות – פסטיבל תל אביב Eat מתחיל. יריד האוכל הענק בהפקת עיריית ת״א-יפו ייפתח היום (שני), ולמשך ארבעה ימים יתמלא פארק צ'ארלס קלור ברעשי לעיסה וניחוחות מפתים, ממש כמו פעם. לצד השמות הקבועים משתתפים השנה עסקי אוכל מרמת הגולן, שנפגעו עקב המלחמה וזקוקים לעידוד כלכלי ורגשי. אספנו עבורכם את הדוכנים שנוגעים בבטן וגם בלב, כאלה שיש בהם אוכל מרגש וסיור מרגש לא פחות. בואו לאכול ולחבק.
>> טקס פרסי האמי: שני מנחים, שיא של נבלים ויותר מדי ריבים על "הדוב"
1. יפו תל אביב
"שאולי גרינגליק ז"ל עבד איתנו הרבה שנים בפסטיבלי האוכל. כל העובדים ילבשו חולצה עם הכיתוב 'נרקומן של אושר' מתוך השיר 'עטלף עיוור' של חנן בן ארי, ששאולי שר באודישן לכוכב הבא, ויהיו גם מדבקות שלו, מחווה קטנה לאסון גדול", אומר שף חיים כהן, שמקדיש את הדוכן שלו לצעיר המוכשר שנפל בקרב בצפון הרצועה. בתפריט תמצאו את הגירוס של יפו תל אביב מפרגית קצוצה, עשבי תיבול, בצל, צנונית וטחינה; המעורב של חיים – גרסת השף למעורב ירושלמי, ואת הכנאפה של יפו תל אביב.
2. מתחם רמת הגולן
כאות הזדהות עם הצפון שנמצא כבר הרבה יותר מדי ימים במלחמה הוקם השנה בפסטיבל מתחם רמת הגולן ובו 13 בתי עסק שראויים לתמיכה מוראלית וכלכלית. בבר היין שבמתחם יציגו יקב סקוריה שפועל במתכונת מצומצמת, יקב רמת הגולן הוותיק, יקב טרה נובה ממושב כנף, יקב מאור המוערך ויקב גבריאל מאלוני הבשן, שנקרא על שם גבריאל חוטר, בנו של בעלי הכרם, שנרצח בפיגוע טרור. את האוכל ליד היין יכינו שישה פוד טראקים מהאזור: קונפאפא מקיבוץ מרום גולן (המבורגרים ונקניקיות מוגזמים), ווינהוס – פודטראק ישראלי ארגנטינאי כשר (ג'בטה, אמפנדס ופיצה בשריים), מיט טראק מקיבוץ גשור (בשרים מעושנים), מושבוצ שאין צורך להציג (המבורגר קלאסי, כריך סלופי ג'ו וסלט מנגו מזן שלי), לפיצהלה – פיצת שף איטלקית מקיבוץ מרום גולן, וגלילטו – גלידה איטלקית שמיוצרת בשדה נחמיה שבגליל. בדוכן של מגבנת מינאס ממושב קדמת צבי ימכרו גבינות קשות וטריות, ובארט טראק תעביר תושבת בני יהודה מהגולן פעילות יצירה לכל גיל.
3. NUNUNU
הלחמניות המשוגעות של שף גיא גמזו חוזרות להופעה חד פעמית בפסטיבל תל אביב EATS. "תקופה ארוכה שהמוצר כבר אינו קיים ואנשים לא מפסיקים לשלוח לי הודעות. עכשיו תהיה להם הזדמנות לטעום ולהרגיע את הגעגוע", צוחק שף גיא גמזו, שחתום על ההמצאה הגאונית. בדוכן שמייצג גם את הלנה ושה ויוי, העסקים הנוכחיים שלו, יוגשו לחמניית בקר מפורק, פופקורן שרימפס ומק אנד צי'ז וקינוח מוגזם לא פחות של טירמיסו קלאסי, בלחמנייה כמובן.
4. אור שוקרון
פיינליסטית הריאליטי "הקינוח המושלם" ותושבת קיבוץ ארז, מפונה שהתגייסה עם תחילת המלחמה לשירות מילואים ארוך. שוקרון תביא ליריד קינוחים ושוקולדים שהוגשו בבית הקפה שלה בקיבוץ, שעדיין סגור עד שתושביו יחזרו, ובקונדיטוריה בשדרות ששבה לפעול. מגיעה לה כל תמיכה אפשרית, גם אם נשלם על כך בקלוריות מיותרות.
5. קפה עוטף
תל אביב כבר קיבלה בחיבוק חם את קפה עוטף, רשת שהוקמה כדי לסייע לתושבים שפונו מביתם לעמוד על הרגליים באמצעות הקמת ותפעול בית קפה על ידי הקהילה ולמענה. הסניף הראשון, שהוקם בשרונה מרקט ומופעל על ידי מפוני נתיב העשרה, מגיע לפסטיבל עם קפה משובח ומוצרים מיישובי העוטף – ממרחים, ריבות ועוד דברים טובים. בואו לתת להם חיבוק ותצאו מחוזקים.