אין מקום: ענת שבי סוגרת את "גלבי" אחרי 15 שנים בכרם התימנים

"העולם שייך לצעירים והשוק הפך להיות מלא בשפים צעירים שפותחים פה מסעדות טרנדיות. יש פחות מקומות כמו שלי עם אוכל טוב של פעם. צריך גם לדעת מתי לסיים, וזה הזמן שלי עכשיו לטייל בעולם, להסתובב ולהיות בפנסיה" // פרידה ממסעדת הבישול הביתי המיתולוגית בכרם התימנים
אין אדם בשכונת כרם התימנים ובסביבות שוק הכרמל שלא מכיר את ״גלבי״, הידוע גם בתור "המקום של ענת", על שם הבעלים הכל יכולה ענת שבי. כבר חמש עשרה שנה ששבי מבשלת בפינה הקטנה שבכרם אוכל ביתי מוקפד – מחומוס בדרך אל הים, ועד קוסקוס, תבשילים, מרקים, ממולאים והכל מה שישכיב אתכם לישון ואין יותר ללכת לים. המקום של ענת היתה במשך שנים אחת ממסעדות הפועלים האהובות עלינו, ולא רק כי ענת נהגה להזמין את הצועדים של מצעד הגאווה לזלול אצלה בסוף, ולא רק כי היא יודעת לענות יפה מאוד למי שמתלונן על הורדת תעודת הכשרות שלה. למרות שזה בהחלט עזר. אבל למרבה הצער, כל זה עומד להסתיים.
>> קצף בנמל: שוק בירה קראפט כחול לבן יערך בבית המכולות שבנמל יפו
ביום שבת האחרון פרסמה ענת שבי בחשבון הפייסבוק הפרטי שלה הודעה כואבת: "חברים יקרים, אחרי 15 שנות פעילות, בלב שלם החלטתי לצאת לחופשי", כתבה ועדכנה על סיום דרכה של מסעדת גלבי, "היה כיף לבשל לכם". בהתאם, בעוד כשבועיים (30.5) תסגור גלבי שבסמטת הכרמל את שעריה. השלט ״להשכרה״ כבר עומד על החלון, אבל עד שיגיע הרגע לעזוב הקהל מוזמן לבוא, לאכול ולהתנחם. "האמת שמיציתי", הסבירה שבי את ההחלטה לעזוב את המטבח.

"תמיד אמרתי לעצמי שבגיל 60 אצא לחופשי, והגיע הרגע. עברתי כאן הרבה, אני בשוק מאז סוף שנות התשעים ובגלבי מ-2010, וכשאני מסתכלת לאחור באמת נהניתי מכל רגע. רצים איתי כבר שנים לקוחות שהפכו למשפחה, וחלק אפילו קוראים לי אמא. אבל צריך גם לדעת מתי לסיים, וזה הזמן שלי עכשיו לטייל בעולם, להסתובב ולהיות בפנסיה״.
זה קשור בין היתר למלחמה ולתקופה?
״לא באופן ישיר' אבל הכל קשור אחד לשני במדינה הזו. זה הבית שלי ואני תמיד אחזור לארץ, אבל קשה פה מאוד עכשיו ואני צריכה קצת אוויר לפני שאשתגע. חוץ מזה' הזמנים משתנים והיום מה שהולך יותר בסצנה הקולינרית זה פיוז׳ן, מנות שרינג וביסים קטנים. אני לא מתכוונת להתחדש ולהתעדכן בטרנדים – העולם שייך לצעירים והשוק הפך להיות מלא בשפים צעירים שפותחים פה מסעדות טרנדיות/ יש פחות מקומות כמו שלי עם אוכל טוב של פעם. חוץ מזה אני רוצה לhהנות ולטייל בעולם, להסתובב ולאכול, ולא רק לבשל לאחרים״.

איך הגיבו הלקוחות?
"היו עצובים מאוד, אפילו ניסו לשכנע אותי לא לסגור ומשכתי עוד כמה שבועות בגללם. יש אנשים שמגיעים קבוע כבר שנים וזה באמת כואב בלב, אבל אני צריכה לחיות ולצאת לחופשי. אני גם אם חד הורית, כבר שנים שהכל היה עליי. עכשיו כשהבן שלי ברשות עצמו, זה הזמן שלי והוא מפרגן. אומר לי אמא, קדימה, סעי".
למה הכי תתגעגעי?
"ללקוחות, הם באמת הפכו למשפחה. אבל אני אגיד לך למה אני לא אתגעגע לרגע: למס הכנסה, לביטוח לאומי ולמע״מ שעשקו אותנו וחנקו אותנו כל השנים האלה".
אז מה התכניות?
״קודם כל טסה בכיוון אחד לאירופה. הכישרון שלי הולך איתי לכל מקום, אז אולי אני אבשל. היו כל מיני הצעות אבל נראה, זה לא סוף פסוק והמטבח תמיד איתי. אבל זה הסוף של גלבי, וכמו שכתבתי בפוסט – נתראה כשנתראה״..
גלבי תיסגר ב-30.5. עד אז היא תהיה פתוחה בימי ב'-ו', 8:00-17:00. סמטת הכרמל 30, בואו להיפרד