המקום שהגשים חלום והחנות שהיא השראה. העיר של שף דיוויד פרנקל

"העיר שלי", המדור שבו דמויות עירונית מוכרות בוחרות את המקומות האהובים עליהן בתל אביב; והפעם: השף של מסעדת פרונטו שלא מוותר על אימוני כושר, על חנות קונספט יפנית מסוימת וישמח אם יזכירו לו את שם היין הסלובני שרכש לא מזמן בחנות הטרנדית בגן החשמל
1. מכון כושר BOOST ברחוב הארבעה 18
זהו חדר כושר פונקציונלי שעובד בקבוצות ויש בו אלמנט קהילתי, קהילת מתאמנים שהם אנשים נעימים ונחמדים שיוצרים נטוורקינג מעניין. האימונים עצמם אפקטיביים – תמיד התאמנתי עם מאמן פרטי, ובאימון קבוצתי נוצרת תחרות בריאה.
2. קפה Way Cup במקווה ישראל
קודם כל בגלל שהוא הקפה השכונתי שלי, שאני פותח בו את הבוקר על קורטדו עם חלב שקדים. בנוסף יש שם הקפדה על איכות פולי קפה שמגיעים מאזורים ספציפיים בעולם. מדהים לראות את איכות בתי הקפה שהתפתחו בארץ בשנים האחרונות, מגמה עולמית של טריות והבנת חומר הגלם שמחלחלת גם לישראל. למרות מגמה גוברת בצריכת תוצרת מקומית, חשוב שנבין מהיכן כל דבר מגיע ונקנה בצורה כמה שיותר ישירה עם מינימום מתווכים בדרך.
Way cup, מקווה ישראל 17

3. היבינו
חנות כלים ועיצוב מיפן ברחוב יבנה פינת אחד העם שאני מכיר שנים רבות. לא יוצא לי הרבה לקנות שם, אבל פעמים רבות אני נכנס רק כדי לקבל השראה מהכלים והריהוט. מרגש אותי לראות עבודות יד מחומרים ייחודיים בסגנון מינימליסטי. אם היה לי המון כסף הייתי מרהט שם את כל הבית.
היבינו, יבנה 30, ראשון-חמישי בין השעות 10:00-22:00, ו' – 9:00-16:00

4. בוסר
חנות יין חדשה יחסית בגן החשמל שגיליתי לא מזמן. בקונספט נתקלתי לראשונה כשהתגוררתי בניו יורק ועכשיו הוא מגיע לארץ, חנות יין שאפשר לקנות בה בקבוק במחיר מדף, לפתוח אותו ולשתות במקום. ערך התמורה לכסף גבוה ויש בבוסר יינות מעניינים ומיוחדים, כתומים וטבעיים, בורדו ובורגון ומגוון רחב מאוד. קניתי שם יין לבן מסלובניה שאהבתי אבל אני לא מצליח להיזכר בשמו.
בוסר, החשמל 5, ראשון-חמישי בין 11:00-23:00, ו' – 10:00-18:00 וש' – 17:00-23:00

5. דוק
התלבטתי על אילו מסעדות להמליץ כדי לא לפגוע באף קולגה ולכן החלטתי לבחור באחת בלבד, דוק שנפתחה מחדש לאחרונה. ביני ובין השף אסף דוקטור יש חברות אישית רבת שנים ומרגש לראות את הדרך שהוא עשה. ניהלנו שיחות על מטבח מקומי כבר לפני 15 שנים, כשחזרתי לארץ, ופתאום דוק החדשה מרגישה כמו הגשמת החלום. המקום נראה טוב והאוכל משגע, וההרגשה הכללית היא כאילו אסף מגיע למיצוי של כל העבודה הקשה מהעשור האחרון.
דוק, אבן גבירול 27, 03-6098118, ראשון-שישי 18:00-חצות, שבת סגור
