אכלנו את כולן. אלה 24 הפיצות הטובות ביותר בתל אביב
הקרב על תואר הפיצה הטובה בעיר מעולם לא היה כה קשוח: איבדנו את סופר-פיצה ואת סנטה קתרינה, הרווחנו פיצה רומאית ופיצה סרטנים, וגם במשבר הקשה שעובר על הענף בתל אביב, נפתחות כאן יותר פיצריות ממה שנסגרות. ואיזה פיצריות הגיעו לטופ העירוני? בואו לקבל סלייס אוף דה אקשן // רשימה חדשה ומעודכנת
תל אביב, כידוע, נבנתה על החולות. מה שפחות ידוע זה שכיום היא בנויה על פיצות. אחרי פייט לא פשוט מול ההמבורגר בשנים האחרונות, בא יוקר המחייה והזינוק במחירי הבשר והפיצות החזירו לעצמן את כתר אוכל הרחוב ששולט בעיר. גם המשבר הקשוח בענף ההסעדה לא הצליח לרסן את ההתלהבות שלנו מפיצה, ועל אף הסגירות המבאסות של סופר פיצה הנהדרת, סנטה קתרינה העילאית, EZPZ השכונתית והפיצה-בר היפואי ונוס, קיבלנו בחודשים האחרונים שלל פיצריות חדשות ומקוריות (פיצה כנענית! פיצה סרטנים!) שמפצות על האובדן. הרשימה מחולקת לארבע קטגוריות: פיצריות חדשות שנבדקו והתגלו כטובות, פיצריות פחות חדשות שכבר נכנסו לרוטציה שלנו, פיצריות יותר ותיקות שטוענות לכתר וחמש פיצות שמתחרות ביניהן על הטופ העירוני. אין שום ברירה, נאלץ לאכול את כולן.
>> הכי טובות שיש: 27 מסעדות הפיין דיינינג הכי שוות בתל אביב
>> האפי האפי: 28 השעות השמחות הכי משתלמות בתל אביב
החדשות ברשימה
פיצה איקס
פיצה איקס הגיעה אלינו מהעיר מודיעין, והצליחה לעשות את הלא ייאמן. לא רק ערב פיצות ופסטה אכול כפי יכולתך ב-89 ש"ח, אלא גם שני סניפים תוך פחות מחצי שנה, האחד בדיזנגוף והשני בפריים לוקיישן בנחלת בנימין. ובאשר לפיצה עצמה – כיפית וסליזית, גדולת מימדים, ומתאפיינת בתוספות לא שגרתיות ובדמיון פרוע. כן, פיצת החזיר המטורלל, אנחנו מדברים אלייך.
דיזנגוף 70 // נחלת בנימין 52
אליעזר פיצה
פיצה אליעזר היא לא פיצה, היא לא ניו יורקית, ולא נפוליטנית. היא כנענית. מקומית בהחלט. הבצק אמנם לקוח ממתכון משפחתי איטלקי עתיק יומין, ומייצר סלייס דקיק וגמיש אבל הטופיגנז הם כולם מייד אין יזרעאל באווירת כחול לבן. למשל פסטו זוקיני ושום קונפי, שמנת ותרד, אנשובי ובצלים או פטריות ושמן כמהין. את כל אלו תוכלו לטבול במטבל עגבניות שרי צהובות שרופות או סלסת עגבניות חריפה, לאכול מול ההריסות ברחוב בן יהודה ולחלום על איטליה. או לפחות על בן יהודה בלי הריסות.
בן יהודה 126
פיצה 180
פיצה 180 פעלה בתחילת חודשי המלחמה כמטבח רפאים למשלוחים בלבד, ומאז ששבו רוב עובדיה משירות מילואים פעיל שינתה את פניה ב-180 מעלות (ראיתם מה עשינו כאן?). מדובר בפיצה נהדרת שמורכבת מבצק מחמצת המכיל לא פחות מחמישה סוגי קמחים שונים ומותפח 72 שעות, והוא עשיר, עז טעמים ופריך במיוחד. התוספות גם הן שוס אמיתי פה, משום שפיצה עם בשר סרטנים זה אחלה של הרגל, ולא פחות מכך פיצה עם שרימפס קצוצים, תירס וצ׳ילי.
קינג ג׳ורג׳ 85
פיצה 25
פיצה 25 הצטרפה למתחם גרינברג של צביקי עשת בחודש אפריל האחרון, והיא בהחלט תוספת ראויה לרשימה הזאת. בצק שהותפח במשך 48 שעות, בעל ניחוח מחמצתי עדין ושוליים פציחים ומזמינים, עם שלל תוספות מרגשות שמוכנות כולן במקום, מרוטב העגבניות ועד הפסטו. דוגמה לפיצה שחיבבנו במיוחד היא הראגו טלה בבישול ארוך שאין מנחמת כמותה, או הפיצה הלבנה עם קרם התירס והפרמזן שמוגשת עם שלוש גבינות ביניהן ריקוטה כמהין מוקצפת. כן בבקשה.
גרינברג 25
טברנה רומאנה
הטברנה הרומאית של בנצי ארבל היא מהמקומות הבודדים ברשימה שאינם קודם-כל-פיצריה, אבל הפיצות שהוא מגיש שם שוות את החריגה בפורמט. מדובר בפיצות רומאיות לפי הספר, שלמעשה נקראות טונדה רומאנה ומאופיינות בבצק דקיק ושטוח, כמעט בלי שוליים, כך שמה במרכז הוא שקובע. והמרכז? עמוס גבינה ותוספות אותנטיות דוגמת מוצרלה פיורי דה לאטה ופרושוטו קוטו. מאנג'ארה!
קפלן 8
קצת פחות חדשות ברשימה
שניט פיצה בר
זה מרגיש כאילו היא הייתה שם תמיד, בכיכר הנאה והמשתפצת על שדרות ירושלים ביפו, אבל היא נפתחה ממש רגע לפני המלחמה כשלוחה מצוינת של אימפריית הקראפט-בירה מרחוב הארבעה. כתוצאה מכך, לצד פיצות נאפוליטניות נהדרות יש כאן גם בירות אדירות וייחודיות שמתבשלות להן במרתפים התל אביבים של אנשי השניט-לאוטר-פורטר-אנד-סאנס. כבר אמרנו: אימפריה.
דרך בן צבי 1
שלחמך
יש לנו סימפתיה לעסקים קטנים ומקומיים ושלחמך הוא בדיוק כזה: פיצרייה שכונתית קטנה ומתוקה עם שם שמדיף ניחוח עברי נוסטלגי וחדר חלוקת דואר, זכר לסניף שעמד פעם באותו מקום. הפיצה ישראלית, דקה ואוורירית עם שוליים עבים ופריכים, והיא נמכרת גם בסלייסים, לשמחת לב הורים וילדים שסוגרים כך את פינת ארוחת מנחה.
בראלי 18
Pizza 4 the PPL
עוד פיצרייה שכונתית, ותיקה אמנם, שממשיכה לעבור שדרוגים: רותם וקנין, איש הנקניקיות הסוטות משוק הכרמל, עזב, ואת מקומו תפס שף דור דטנר, שף קבוצת TGV (הגפן, הנסיך, סופלייר, מגדלור, הכוסית), שמכין פיצות פריכות ולוהטות עם תירס טרי וצ'ילי, פולנטה פטריות ועירית ושאר שיגועים טעימים. אם נותר מקום בבטן שימו עין על הטירמיסו פיסטוק ותודו לנו אחר כך.
עולי ציון 26
PIZZAPIZZAPIZZA
הסנונית הראשונה בקומפלקס כולי עלמא המתוכנן מדברת ישר לבטן במגשי פיצה וסלייסים סקסיים. פיצאיולו מאיטליה יצר את הבצק וחוזר מדי פעם לביקור בארץ כדי לתת לו ניעור, והטופינגז כבר לגמרי תל אביב 2024 – גורגונזולה, בצל ובייקון; קממבר, פרי העונה, אגוזים ודבש ועוד צירופים מעוררי תיאבון, במיוחד בשעות הקטנות של הלילה.
מקווה ישראל 10
לא חדשות אבל טוענות לכתר
פיצה בייקרי צינה
הקורונה הפכה את כיכר דיזינגוף לפריים לוקיישן, והאמת היא שלשבת בכיכר ולאכול פיצה זה בילוי מוצלח בכל מצב. סניף הבייקרי שעונה לשם "בייקרי צינה", מציע פיצות משובחות מבצק מחמצת בסגנון נפוליטני, מה שמותיר אותן דקיקות ונגיסות במיוחד. לפיצות מוצעות תוספות קלאסיות כמו פפרוני, פטריות, זיתי קלמטה, פרושטו או זוקיני. בנוסף, הפעם לא קיפחו את הטבעונים כלל וכלל, עם גבינות הטבעוניות כה מופלאות שקשה להבחין שמדובר בתחליף. יש שתי אופציות של גבינות של חברת תמיז והן מבוססות על אחוז גבוה של שקדים, ללא חומרים משמרים ובמרקם מדויק.
כיכר צינה דיזנגוף 6
בבקה פיצה
סניף מיקדו הצפוני של רשת בבקה מספק פיצות בסגנון נפוליטני המבוססות על רוטב עגבניות טרי, מוצרלה פרסקה ופרמזן מגורד. הבצק חמים ונעים ובעובי מדויק, והתוספות מהנות ומפתיעות. נמליץ במיוחד על פיצת הבצלצלים עם בצלי שאלוט, בצל ירוק ובצל סגול וריבת בצל מתקתקה מעל, או על הפיצה החריפה למיטבי לכת עם צ'ילי חריף טרי וגבינת מנצ'גו.
אהרון בקר 8
הפיצה
מוותיקות הפיצריות של העידן החדש, מקום עם נוכחות דרמטית בבוגרשוב שהפך במידה רבה למוסד אייקוני, עם כת מעריצים שטוענת שזו הפיצה הטובה בעיר ותילחם בחירוף נפש במי שיעז לטעון אחרת. ואכן, מדובר בפיצה ייחודית ודקת בצק, לא ממש נאפוליטנית קלאסית אבל בטח לא ניו יורקית, פשוט מין היבריד תל אביבי מוצלח ומוקפד באווירת פיצריה שכונתית קלאסית (בהנחה שהשכונה היא במנהטן או ברומא) שמצליחה לשמור כבר שנים ארוכות על רמה גבוהה ביציבות לא אופיינית לעיר.
בוגרשוב 51
ברוקלין
בעוד שבפיצה בבוגרשוב תמצאו את יריב הדרו מפגין את כוחו באותנטיות, בברוקלין פיצה אותו הדרו ממציא את הגלגל עם פיצות ענקיות בגודלן, שנאפות בהשראת האדפטציה הניו יורקית למאפה האיטלקי. תמצאו פיצת הוואי עם מוצרלה, פרמזן, אננס, האם ובייקון, או פיצה שנקראת פטריות הזייה שבעצם מכילה שמפיניון מציאותיות מאוד, ואפילו פיצת קורנדביף עם בקר מעושן וקורנישון.
דיזנגוף 276 / יהודה הלוי 45
ג'מה
ג'מה היא כבר מזמן לא הסוד הקטן של שכונת נגה: מסעדה איטלקית שכונתית ומתוקה בעורף של יפו, הכל טעים אבל אנחנו באנו בשביל הפיצות: נהדרות, בצק דק יחסית ושוליים פריכים, כשחלק מהתוספות נאפות יחד עם הפיצה וחלק מפוזרות ברגע ההגשה, כמו עלי רוקט טריים וקילופים דקיקים של פרמז'ן. אהבנו במיוחד את הפיצה הירוקה עם קרם מסקרפונה ותרד, בייבי זוקיני, זיתי קלמאטה, שרי צלויות, גבינת עיזים, פרמז'ן וארוגולה, ומעולות לפחות כמותה היו פיצת קרבונרה ופיצת טרטופו. נחזור, בטח שנחזור.
תרצה 14
פיצה הר סיני
הפיצה הזאת לא מקבלת מספיק קרדיט כשמדברים על הפיצות הכי טובות בעיר, אבל היא ללא ספק בטופ של הטופ של הפיצות שאפשר להשיג בעיר בשעות הלילה המאוחרות, עם לוקיישן מושלם בלב האקשן האלגנטי-מרופט של נחלת בנימין. שווה לעלות אליה לרגל לא רק בלילה, כדי לטעום את הפיצות הנפוליטניות המעולות והדקיקות שמכינים פה מבצק מחמצת טבעית "בת 25 שנה" כך לפי הנטען. התוספות מינימליות, והמיקוד פה הוא בפיצה. כמו שצריך. לאחרונה התבשרנו שממש בקרוב נקבל סניף של פיצה הר סיני במרכז ביג גלילות החדש שאו-טו-טו נפתח.
נחלת בנימין 55
ג׳וספה
ג׳וספה, הפיצה שכולכם מכירים כפיצה של יוסי הצב (או הזקן), היא נכס צאן ברזל במחוזות פלורנטין, גם מאז שיוסי קצת פחות נוכח במקום. היא רחוקה מלהיות טרנדית, לא מאופיינת בבצק נפוליטני או ניו יורקי, אבל משהו בה פשוט עובד, ויעידו הלקוחות שנשבעים בה כבר שנים. הבצק דק יחסית, כמות מדודה של רוטב עגבניות, תערובת גבינות ותוספות שפעם נראו לנו חדשניות, אבל הן עדיין לגמרי עובדות (ברוקולי גבינת עיזים לנצח!). מהפיצריות היחידות בתל אביב שרוטב שום עדיין לגיטימי בהן.
ויטל 1
ג׳אפה פיצה קיטשן
פיצרייה שכונתית לכאורה, מקום נעים ומהנה לשבת בו שמציע גם פיצות לילדים וגם למבוגרים. אבל וואו איזו פיצה: בצק נפוליטני אוורירי ופריך, הנאפה בטאבון עצים שמקנה לשולי הבצק בועיות שחומות וטעם חרוך קלות ויוצר ביס מנצח. המוצרלה טרייה וערבה לחיך ולא מכבידה על הפיצה, כשהתוספות קלאסיות אך מדויקות – ועוד לא דיברנו על הטירמיסו. כי זו רשימת פיצות. אז תדברו אתם על הטירמיסו.
חבר הלאומים 1
פיצה יואב
בכנות, הפיצה הזו מפלגת בין חברים, בני משפחה וקולגות וקרעה גם את מערכת טיים אאוט לאויבים ואוהבים. חלק נשבעים בשמה, וטוענים שהיא הטובה ביותר במשלוח, השאר לא מבינים על מה ההייפ, ותמיד כולם מגיעים למסקנה שיש טובות ממנה, אבל אין טובה כמוהה. הבצק עבה, הגבינה עבה ונדיבה, בעצם הכול עבה וקצת לא מעודן – אבל זה חלק מהקסם. פיצה של ילדים, במובן הטוב של המילה. היא לא יומרנית, לא מורכבת מקמח מחמצת מחוכם ואולי כל זה גורם לה לעבור בגדול את מבחן המשלוח, שפיצות אחרות נכשלות בה.
שינקין 51 / ויטל 10 / משה סנה 54
גלוטריה
מאוכזבי פיצות לל"ג (ומאפים באופן כללי), יותר מאשר יבואו על סיפוקם בגלוטריה. שף ערן זינו מצליח לייצר פיצה פריכה ולוהטת שעומדת בכל כללי הטעם בלי אף טיפת גלוטן, ומבלי לגרום לנמנעי לל"ג להרגיש מקופחים כפי שקורה בדרך כלל. המינוס היחיד – המקום נמצא בצפון הרחוק של העיר וטווח המשלוחים מוגבל.
אריה דיסנצ'יק 5
לא חדשות אבל בטופ
לה טיגרה
"הרבה יותר מסתם עוד מועמדת חדשה לתואר הפיצה הטובה בעיר", הכריז המבקר שלנו לאחר שנגס בקראסט המנומר של הפיצרייה בפלורנטין. לה טיגרה נבתנה מראש כמוסד נפוליטני, בפיקוח איגוד הפיצות הנפוליטני ובעזרת מחזיק גביע העולם בפיצות. מבחינת עיצוב, המקום הוא לחלוטין פלורנטין, מטאבון המנומר דרך קירות שמספרים את סיפור המבנה ועד למרפסת שמשקיפה לרחוב.
ידידיה פרנקל 9
ג׳ונז X מלגו ומלבר
הפיצות מבית היוצר של מוטי טיטמן הפכו לשם דבר בעיר אי שם בין הסגר השני לשלישי: בצק שניחן בקראסט אוורירי שמתפצח היטב, שחלקו המרכזי משוח ברוטב עגבניות פיקנטי מעט ומגיע עם מגוון תוספות קלאסיות יותר ופחות. בזירה הקלאסית תוכלו למצוא פיצה עם אנשובי אורטיז מצוינת, או פיצה בתוספת פטריות ובצל ירוק. בזירה השגרתית פחות נמליץ על פיצת תירס לבנה עם רוטב בשמל קטיפתי, תירס טרי, חלפינו וכוסברה.
זבולון 13
ארציאלי
המחקר והסטאז' הארוך שערך השף חואן מסל בפיצרייה באיטליה – והעובדה שהבצק שלו תופח עם אחוזי מים גבוהים במשך 48 שעות – הניבו בצק פיצה מטורף, מעט עבה מהמקובל בעיר, עם מלא בועות אוויר שמעניקות לו מרקם וטעם נפלאים. הפיצה האובאלית מקבלת תוספות שונות (שמתחלפות מדי יום), נאפית ישירות על אבן התנור ונשלפת ממנו באמצעות משוט עץ – ואז היא נחתכת מול עיני הלקוח לגודל הרצוי. אנחנו טעמנו מרגריטה שבאה עם בזיליקום, פיצה תרד וזעתר, פיצה בורטה ופלפלים קלויים ופיצה פפרוני – כולן היו מוצלחות וחוסלו במהירות שיא, תוך סכנת התמכרות ממשית.
מלכי ישראל 7
התדר
הפיצה המופלאה הזאת התחילה, כמו כל דבר אצל המאסטר אייל שני, בחיזיון ויזואלי שגרר תחקיר וניסיונות שארכו כמה חודשים. השף המהולל ראה בדמיונו כוכבים שמתנפצים על מים ויצא לתרגם את הדימוי למשהו אכיל. הכוכבים המתנפצים הפכו לגבינת מוצרלה מותכת והים הפך לרוטב עגבניות סמיך ונפלא, שמרוח על הבצק הכי טוב בעיר (יש בו מרקמים שונים ודרגות אפייה שונות לאורכו, כולל גבעות פריכות, בועות שרופות ומישורים רכים). המרגריטה נאפית בטאבון (כבוד לטבחית מילנה בלקין שאמונה על המלאכה) ובאה בגודל אימתני ולא סטנדרטי, לצד סחוג וזעתר (מה שהופך אותה מאיטלקית לישראלית), רוטב חריף ושקית נייר עם עגבניות מצוינות, זיתים וחריף.
דרך יפו 9
פיצה לילה
השותפים ארד אפפל, שהיה מנהל בטוני ווספה, ורן בלפר המוכשר, שעבד במטבחים של מפעלות השף אייל שני (רומנו ופורט סעיד) פתחו בעשור שעבר את הפיצריה הכי גרובית בעיר. הפיצות בגודל אחיד, מה שנקרא פה פיצה אישית, אבל יכול להתאים בהחלט לזוג בתנאי שאתם לא מתבגרים. הבצק בעובי בינוני, עם שוליים מעט שמנמנים יחסית. הפיצות נאפות בהתחלה על רשת ואז משלימות אפיה ישירות על אבני התנור. הרטבים והתוספות על גבי הפיצות נערמים בחלקם לפני האפייה ובחלקם אחריה. כך למשל תמצאו פיצה של בשר בכבישה ביתית במקום, ועלי רוקט ופרמז'ן, או פיצה של ארטישוק, קייל, בצל ירוק ופטה. הפיצה הטובה בעיר? לגמרי יש מצב.
מרחביה 4