ראובן לדיאנסקי, המשנה לראש העיר תל אביב-יפו, הכריז כי סיעתו תחרים את הבחירות לתפקיד הרב הראשי של תל אביב-יפו וגינה את שיתוף הפעולה של מרצ ויש עתיד עם סיעת "מאמינים": "אין לנו החילונים שום עניין במוסד הרבנות בתל אביב. חייבים להוביל קו ברור ואקטיביסטי בנושא ולא להסתפק בדיבורים"
הפרדת הדת מהמדינה מתחילה עכשיו – בהפרדת הדת מהעיר. כעיר ליברלית עצמאית ופורצת דרך, יש לתל אביב-יפואפשרות לעשות כעת צעד נחוש ולא לקחת חלק בפסטיבל הבחירות לרב אורתודוקסי ראשי לעיר.אין לנו החילונים שום עניין במוסד הרבנות בתל אביב ובבחירת רב ראשי אורתודוקסי לעיר. מדובר בתפקיד מיותר וחסר כל השפעה על סוגיות מוניציפליות ועל ציביונה של תל אביב.
>>היום שאחרי נתניהו: מחנה שלם פיתח בו תלות. ולא המחנה שחשבתם
>>מאחורי החנוכיה של חב"ד מסתתרים איתמר בן גביר ועוצמה יהודית
כנראה שגם מרבית הציבור הדתי בעיר חושב כמוני. בשמונה השנים האחרונות, מאז סיים הרב ישראל מאיר לאו את תפקידו כרב ראשי של תל אביב, איש לא התמנה לתפקיד. אם זה היה חשוב לציבור הדתי בעיר הם ודאי היו מקימים קול צעקה ויוצאים למחות על החלל ההלכתי שנוצר.
אסור למפלגות ונבחרי ציבור מקומיים שמגדירים עצמם כ"ליברלים", לתת יד להשרשת ההלכה בעיר ולהיות כלי בידי הממסד האורתודוקסי. אנחנו צריכים להיות פורצי דרך בכל הקשור להפרדת הדת מהמדינה
מה שכן, מדובר באחלה ג'וב. שכר גבוה, תנאים מצוינים, עוזרים, מעמד בכיר ועוד. לא פלא שיש כל כך הרבה מתמודדים. מבחינת המפלגות הדתיות הן כבר מזמן הפכו את התפקיד לפוליטי כדי לחזק אותן בקרב המצביעים שלהן בעיר.

צריך להבין: תל אביב-יפו אינה דומה לשום עיר אחרת במדינה. לא להוד השרון, לא לקצרין ולא לגדרה.כל מה שקורה בעירנו בעניינים הקשורים ליחסים שבין זכויות אזרחיות וליברליות לענייני דת, וכל קונפליקט שמערער לשיטתו של הממסד האורתודוקסי את ה"סטטוס קוו", הופך לכותרות מרכזיות באמצעי התקשורת הארציים. רבנים חשובים יוצאים במתקפות חריפות כנגד התל אביבים. חברי כנסת חרדים מתחרים ביניהם מי יהיה יותר בוטה כלפי הציבור החילוני ונבחריו.
שיתוף הפעולה של יש עתיד ומרצ בתל אביב עם סיעת "מאמינים" מבית מפלגת "הציונות הדתית", סביב העתירה לבג"צ בענייני הבחירות לתפקיד רב ראשי לעיר, היא בעיניי טעות. אסור למפלגות ונבחרי ציבור מקומיים שמגדירים עצמם כ"ליברלים", לתת יד להשרשת ההלכה בעיר ולהיות כלי בידי הממסד האורתודוקסי.

אנחנו צריכים להיות פורצי דרך בכל הקשור להפרדת הדת מהמדינה. נכון שזו משימה קשה, ובימים אלו קשה הרבה יותר, אבל חייבים להוביל קו ברור ואקטיביסטי בנושא ולא להסתפק בדיבורים. כעת, יש הזדמנות אמיתית לפעול כדי להפריד את הדת מהעיר. זה הזמן לעשות מעשה נחוש ולא לקחת חלק בבחירת רב אורתודוקסי לעיר.
לכן, אברהם פורז ואנוכי, חברי סיעת "חילונים ירוקים" במועצת העיר תל אביב-יפו, החלטנו להחרים את הבחירות לתפקיד הרב הראשי של העיר. אסור לתת לממסד האורתודוקסי לגיטימציה להמשיך לשלוט על אורח חיי הציבור החופשי באמצעות כפיית ההלכה על סוגיות אזרחיות.
>> ראובן לדיאנסקי הוא המשנה לראש העיר תל אביב-יפו ויו"ר סיעת "חילונים ירוקים" בעיריית תל אביב-יפו
