הכי טובים

אין דמוקרטיה? תאכלו עוגות: הקונדיטוריות הכי טובות בתל אביב

מורן גיל (צילום מתוך עמוד האינסטגרם Moran Gil)
מורן גיל (צילום מתוך עמוד האינסטגרם Moran Gil)

ההברקות הפריזאיות של אלון שבו, הקונדיטוריה של מגזינו (כן, תוותרו על העוגות פעם אחת, לא יקרה כלום), הקלאסיקות של רביבה וסיליה - וכן, הבייקרי, ברור שהבייקרי פה. אלה הן הקונדיטוריות הכי טובות בתל אביב

אלון שבו

כל פודי תל אביבי שמכבד את עצמו (וגם כאלה שממחוץ לה) בוודאי ביקר אצל אלון שבו. הקונדיטור נותן לנו תחושה אמיתית של פריז, ומצטיין בבצקים, עוגות ומאפים מתוקים ומלוחים. שלא לדבר על האסתטיקה ועל הטעם, שנותר מעודן, מדויק ולא חוטא במתיקות יתרה. קום איל פו.
אלון שבו

כמה יפה ככה טעים. טארט סנט אונורה של אלון שבו. צילום: אלון שבו
כמה יפה ככה טעים. טארט סנט אונורה של אלון שבו. צילום: אלון שבו

אלכסנדר בולנז'רי

בעגה הצרפתית, בולנז'רי הוא מקום המוקדש ללחם, אבל רשימה שכזאת לא תהיה שלמה בלי המקום הזה. עוגות שלמות לא תמצאו אצל אלכסנדר ברמן, אבל עוגיות, קראפינס (הכלאה בין קרואסון למאפין) דיינישים ופחזניות דווקא כן. והכל טרי, מפתה וריחני.
לילינבלום 18

אחד מכל סוג בבקשה. אלכסנדר. צילום: אנטולי מיכאלו
אחד מכל סוג בבקשה. אלכסנדר. צילום: אנטולי מיכאלו

בייקרי

כשעורכים רשימה כזו השאלה היא יותר איזה סניף של הבייקרי להכניס ולא האם הם ראויים להיות בה. כמה מקומות אתם מכירים שיודעים לשמור על אותה הרמה בלי קשר לוותק או לסניף ולעשות את זה כל יום באותו האופן בדיוק? בגזרת העוגות הולכים ומשתכללים בבייקרי כל הזמן, ומלבד עוגת הגבינה האיקונית של הקופי בר תוכלו למצוא בה גם עוגות יום הולדת (ולא רק שוקולד עם סוכריות, אלא גם עוגת יום הולדת מסקרפונה דובדבן שאנא מכם הפכו אותה לברירת המחדל שלכם), עוגת סנט הונורה, עוגת גבינה טבעונית ועוגת שוקולד ולרונה. ועל המאפים, הלחמים, הכריכים, והאוכל המוכן אתם כבר יודעים.
ויצמן 67, דיזנגוף 260, צינה 6 (כיכר דיזינגוף)

גם היא בבייקרי. עוגת הגבינה של קופי בר. צילום: עידית בן עוליאל
גם היא בבייקרי. עוגת הגבינה של קופי בר. צילום: עידית בן עוליאל

בליקמח

אם עד עכשיו קצת ריחמנו על צליאקים ונמנעים מגלוטן, עכשיו אנחנו מקנאים בהם. במאפייה המתוקתקת ברמת החייל מחכים על מדפים מעוצבים מוצרים ללא אף טיפת גלוטן שנראים ומרגישים בדיוק כמו הדבר האמיתי: לחמים, קרואסונים, עוגיות, עוגות ויטרינה יפות כציור, פטיפורים וממתקים, מאפי בצק עלים ושמרים מתוקים ומלוחים.
בליקמח

מתוקתקים. המקרונים והממתקים של בליקמח. צילום: אפיק גבאי
מתוקתקים. המקרונים והממתקים של בליקמח. צילום: אפיק גבאי

דלאל

הקונדיטוריה/מסעדה בנווה צדק עושה הכל נכון: מהמיקום (שלא מושך טונות של תיירים למרות המרכזיות שלו), עד האיכות, ההקפדה על הפרטים, המחיר והאופציות. אולי אחת הקונדיטוריות הכי ורסטיליות ברשימה, במובן של אחת כזו שתקרוץ גם לחובבי קלאסיקות וגם לחובבי טרנדים. גם לפודיז וגם לסבים שלהם.
דלאל הקונדיטוריה

כשעושות את זה נכון. גלוסי או פום של דלאל. צילום: בועז לביא
כשעושות את זה נכון. גלוסי או פום של דלאל. צילום: בועז לביא

דנון

בכל שישי בבוקר פותחים תלמידי מגמת קונדיטוריה בבי"ס למצוינות קולינרית בנמל תל אביב את הדלת לעולם שכולו פחמימות מופלאות: קרואסונים ובריושים, קוגלהוף וטארטלטים, גועות אורז בחלב וקראפין מלבי ועוד מאפים שרק מלקרוא עליהם מקבלים חרמנת קשה. הסוד כבר גלוי אז הקדימו הגעתכם כי יש הרבה מכורים לפחמימות בעיר הזאת.
התערוכה 3 תל אביב

תגיעו מוקדם. הפטיסרי של דנון. צילום: דניה ויינר
תגיעו מוקדם. הפטיסרי של דנון. צילום: דניה ויינר

לחם וחברים

בית-קפה קונדיטוריה עם סטייל צרפתי שממשיך עד לעוגות ולמאפים בוויטרינה. הבעלים ארי ואיזבל, עולים מצרפת, הצליחו להביא את פריז לתל אביב המהבילה ומייצרים עוגות וקינוחים מחמאה מיובאת, פירות טריים, שמרים וקרמים. השיק והטעם מרגישים ממש כמו בארץ המקור, במיוחד על רקע אוכלוסיה דוברת צרפתית שהתאהבה במקום מסיבות מובנות.
בוגרשוב 27 תל אביב 03-5256611

עם פחזניות כאלה מי צריך חברים. לחם וחברים. צילום: אנטולי מיכאלו
עם פחזניות כאלה מי צריך חברים. לחם וחברים. צילום: אנטולי מיכאלו

לחמים

אימפריית המאפים של אורי שפט חורגת כבר הרבה מעבר ללחמים, ודווקא ויטרינות המאפים הן שגורמות לנו להתעלף כל פעם מחדש: עוגות בחושות ושמרים, טארטים עם קרם פטיסייר ופירות טריים, רוגלעך, קרואסונים עם ובלי שקדים ושוקולד, אקלרים, טארטלטים, פטיפורים ועוגיות, ובחגים מאפים ייעודיים שתמיד מגיעים למקומות הראשונים ברשימות שלנו.
לחמים

כל פעם מחדש. אקלר לב של לחמים. צילום: יח"צ
כל פעם מחדש. אקלר לב של לחמים. צילום: יח"צ

מגזינו

טארט הלימון-פיסטוק והקראק פאי של מגזינו כבר הפכו לנכסי צאן ברזל בעירנו ולקינוחים הכי מוזמנים בוולט, אבל מה שלא רבים יודעים זה שאם מפסיקים לרגע לזלול ולבהות בעוגות שבויטרינה – בקונדיטוריה של מגזינו יש גם מאפים שחבל על הזמן, מתוקים ומלוחים, בגדלים נדיבים ובביצוע נפלא.
מגזינו

לא רק לימון. טארט של תאנים ופיסטוק במגזינו. צילום: ברק כהן
לא רק לימון. טארט של תאנים ופיסטוק במגזינו. צילום: ברק כהן

מייזון קייזר

מספיק להציץ בויטרינה של אחד הסניפים מבית היוצר של האופה הצרפתי אריק קייזר, כדי להתחיל ולדמיין שאתם בפריז: מטארט אגס פרלינה, דרך אקלר קפה וכלה בפטיסייר פטל – בגדלים משתנים, צורות שונות והרבה שיק צרפתי.
מייזון קייזר 

או-לה-לה. מייזון קייזר. צילום: שי נייבורג
או-לה-לה. מייזון קייזר. צילום: שי נייבורג

מילק בייקרי

המאפייה של עדי קיהן בכניסה לשוק הפשפשים היא ככל הנראה הדבר הכי פחות מזוייף בשוק הממוסחר לעייפה. אמנם לא מדובר על מאפייה יפואית אותנטית אלא יותר על שילוב אירופאי-אמריקאי-עדכני שלא תמיד מתכתב עם האופנות בארץ, ויותר משזה נכתב כביקורת, זה מראה על דרך. קלאסיקות, מאפי בוקר, ריבה, לחמים, עוגות, פחזניות, מעט התחכמויות והמון הקפדה.
מילק בייקרי

סכנת התמכרות קשה. הפחזניות של המילק בייקרי. צילום: עדי קיהן
סכנת התמכרות קשה. הפחזניות של המילק בייקרי. צילום: עדי קיהן

נורדיניו

נורדיניו מביאה לנו מכל טוב הארץ והעולם. תמצאו בה מאפים אמריקאיים מושחתים, מאפים צרפתיים קלאסיים, מאפים איטלקיים אייקונים והכל ערב לחיך, אסתטי ובעל חזות שובבית ומהנה – בדיוק כמו שקינוח טוב צריך להיות. הפייבוריט שלנו הוא כמו המאריטוצי הרומאי, שהוא אולי הכי קרוב שנוכל להגיע ללאכול ענן.
נורדיניו

עוד פייבוריטית. עוגת גבינה באסקית של נורדיניו. צילום: דניאל לילהערן שוורצברד
עוד פייבוריטית. עוגת גבינה באסקית של נורדיניו. צילום: דניאל לילהערן שוורצברד

סוויט בוקס

הקונדיטוריה ברחוב החלוצים המטונף היא סוג של אוקסימורון-אפייה: בית מאפה אמריקאי ומוקפד עם הבטחה לקלאסיקות אמריקאיות. בפועל מדובר במיני מפעל שנראה מצוחצח כמו מעבדה ומוציא קינוחים שטכנית נחשבים אמריקאיים, כמו עוגיות שוקולד צ׳יפס, דונאטס ופנקייק. אבל איפה גושי השומן והבצק המקוריים, ואיפה העדינות, ההקפדה והתעוזה של המקום.
החלוצים 6 

עדינות, הקפדה ותעוזה. סינמון רול בסוויט בוקס. צילום: אנטולי מיכאלו
עדינות, הקפדה ותעוזה. סינמון רול בסוויט בוקס. צילום: אנטולי מיכאלו

עמיתה

הקונדיטוריה של מיכל בוטון (בסטה) ואנה שפירו (שף קונדיטורית טאיזו לשעבר) שחברו זו לזו. היא נמצאת בסלמה פינת פריז שריחה נידף עד סוף הרחוב והוויטרינה בה מלאה במאפים בטעם של פעם (סברינות ורולדות) יחד עם חידושים מרעננים לקלאסיקות. ועוד לא אמרנו מילה על עוגת יום ההולדת עם הסוכריות שהפכה למצרך בסיסי.
דרך סלמה 10

קלאסיקות עכשוויות. בוש דה נואל בעמיתה. צילום: עמיתה
קלאסיקות עכשוויות. בוש דה נואל בעמיתה. צילום: עמיתה

ערן שוורצברד

הקאמבק המיוחל של השף-קונדיטור ערן שוורצברד, מבכירי האופים בארץ, במתחם שרונה מרקט. אפשר למצוא שם קינוחים יפים יפים יפים וטעימים לא פחות, כמו (רק כדי לסבר את האוזן): דניש קרם מלבי וג'לי ורדים, מיני קוגלהוף תפוזים מסוכרים ושקדים קלויים, שוסון קרם שקדים ותאנים וקראנץ שוקולד ומרשמלו וניל.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3

פיקה

הקונדיטוריה השוודית הייתה תעלומה עד שמייקל רוטשילד פרץ בסערה לחיינו. בהתחלה היה צריך להתאמץ ולהידחף בשוק האיכרים בנמל כדי להגיע לדוכן הקטנטן, אבל כיום מספיק להושיט יד לוויטרינה באחת מארבע החנויות ולהצביע על המאפה שהכי עושה לכם את זה (וכולם סקסיים להחריד). העוגות מגיעות בפרוסות, פסים וכאלה שלמות וחגיגיות – כמו עוגת הנסיכה השוודית עם פטל, קרם פטיסייר וקצפת מצופה במרציפן.
תושיה 6; דרך סלמה 43; ירמיהו 27; י.ל. גורדון 36

איך אומרים פחזניות בשוודית? פיקה. צילום: יח״צ
איך אומרים פחזניות בשוודית? פיקה. צילום: יח״צ

רביבה וסיליה

רביבה אפל ז"ל, המלכה האם של הקונדיטוריות בישראל, התחילה מבית קפה קטן ברמת השרון והפכה לדבר הכי קרוב שאפשר בביצה הזו למותג. לאחר פטירתה קצת חששנו לגורל הבולנז'רי פטיסרי האהוב, אך הבן עמוס אפל והצוות הנאמן ממשיכים את המורשת ואף מקדמים אותה הלאה.
רביבה וסיליה

מותג, מוסד, מורשת. רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו
מותג, מוסד, מורשת. רביבה וסיליה. צילום: אנטולי מיכאלו

שואורום בייקהאוס

וולקאם טו דה קרייזיייסט בייקרי אין טאון. המאפים – מלוחים ומתוקים – והדונאטים שמכינים כאן הם חלומו של כל מכור לפחמימות וסוכר בצורתם הצבעונית והמטורללת ביותר. סטורי באינסטוש מתבקש, ויפה שעה אחת קודם.
5 סניפים בתל אביב, אחד בגבעתיים ואחד ברמת השרון. והיד עוד נטויה

עוגיה זו עוגה קטנה. שואורום. צילום: סיגל סבן
עוגיה זו עוגה קטנה. שואורום. צילום: סיגל סבן

Cakery

הקונדיטור מורן גיל הפך קנה את תהילתו בתקופת הקורונה כשהחל להעלות לחשבון האינסטגרם שלו את הטארטים המחולקים היפים שהוא אופה. המקום שפתח ברחוב אלנבי לא אכזב, והטארטים התגלו כנהדרים גם מחוץ למסך. תוכלו למצוא שם קראק פאי קלאסי, טארט פיסטוק ושוקולד חלב, טארט פירות יער ושוקולד לבן, טארט פקאן ואוכמניות טריות, טארט וניל ותפוחים מקורמלים. מלבד הטארטים תמצאו קנלה צרפתי, עוגת אגוזי לוז בזיגוג מפתה, בראוניז וגודיז נוספים.
אלנבי 31

פי ארבע יותר טעים. טארט מחולק של מורן גיל. צילום: מורן גיל
פי ארבע יותר טעים. טארט מחולק של מורן גיל. צילום: מורן גיל

The Pastry Box

קונדיטוריה תושבת יד חרוצים של נורית צ'יטיאת, השמשלבת בין קלאסיקות פטיסרי צרפתיות לטעמים והאסתטיקה של ארץ ילדותה של צ׳יטיאת, יפן. בתוך הוויטרינות המהודקות תמצאו את מיטב הפסיטרי והקונפיסרי, קינוחים מרהיבים שעשויים מחומרי גלם יפניים ומובחרים וניחנים בדיוק ובאסתטיקה יפנית מעוררת השתאות עם אלגנטיות שטרם נראתה כמותה בתל אביב. מלבד הלחם המנומר, אליו לא תוכלו להישאר אדישים, יש גם לחמניות מלון פאו יפניות במעטפת של בצק פריך מסוכר, לחמניית חלב יפנית בצורת חד קרן ומילוי קרם מוסלין, שוקולד ומאצ׳ה שהיא ללקק את האצבעות. ליטרלי.
The Pastry Box

אנחנו יודעים שזה לחם ולא עוגה, אבל לא יכולנו להתאפק. The Pastry Box. צילום: דניאל לילה
אנחנו יודעים שזה לחם ולא עוגה, אבל לא יכולנו להתאפק. The Pastry Box. צילום: דניאל לילה