אין דמוקרטיה? תאכלו עוגות: הקונדיטוריות הכי טובות בתל אביב
ההברקות הפריזאיות של אלון שבו, הקונדיטוריה של מגזינו (כן, תוותרו על העוגות פעם אחת, לא יקרה כלום), הקלאסיקות של רביבה וסיליה - וכן, הבייקרי, ברור שהבייקרי פה. אלה הן הקונדיטוריות הכי טובות בתל אביב
כל פודי תל אביבי שמכבד את עצמו (וגם כאלה שממחוץ לה) בוודאי ביקר אצל אלון שבו. הקונדיטור נותן לנו תחושה אמיתית של פריז, ומצטיין בבצקים, עוגות ומאפים מתוקים ומלוחים. שלא לדבר על האסתטיקה ועל הטעם, שנותר מעודן, מדויק ולא חוטא במתיקות יתרה. קום איל פו.
אלון שבו
אלכסנדר בולנז'רי
בעגה הצרפתית, בולנז'רי הוא מקום המוקדש ללחם, אבל רשימה שכזאת לא תהיה שלמה בלי המקום הזה. עוגות שלמות לא תמצאו אצל אלכסנדר ברמן, אבל עוגיות, קראפינס (הכלאה בין קרואסון למאפין) דיינישים ופחזניות דווקא כן. והכל טרי, מפתה וריחני.
לילינבלום 18
בייקרי
כשעורכים רשימה כזו השאלה היא יותר איזה סניף של הבייקרי להכניס ולא האם הם ראויים להיות בה. כמה מקומות אתם מכירים שיודעים לשמור על אותה הרמה בלי קשר לוותק או לסניף ולעשות את זה כל יום באותו האופן בדיוק? בגזרת העוגות הולכים ומשתכללים בבייקרי כל הזמן, ומלבד עוגת הגבינה האיקונית של הקופי בר תוכלו למצוא בה גם עוגות יום הולדת (ולא רק שוקולד עם סוכריות, אלא גם עוגת יום הולדת מסקרפונה דובדבן שאנא מכם הפכו אותה לברירת המחדל שלכם), עוגת סנט הונורה, עוגת גבינה טבעונית ועוגת שוקולד ולרונה. ועל המאפים, הלחמים, הכריכים, והאוכל המוכן אתם כבר יודעים.
ויצמן 67, דיזנגוף 260, צינה 6 (כיכר דיזינגוף)
בליקמח
אם עד עכשיו קצת ריחמנו על צליאקים ונמנעים מגלוטן, עכשיו אנחנו מקנאים בהם. במאפייה המתוקתקת ברמת החייל מחכים על מדפים מעוצבים מוצרים ללא אף טיפת גלוטן שנראים ומרגישים בדיוק כמו הדבר האמיתי: לחמים, קרואסונים, עוגיות, עוגות ויטרינה יפות כציור, פטיפורים וממתקים, מאפי בצק עלים ושמרים מתוקים ומלוחים.
בליקמח
דלאל
הקונדיטוריה/מסעדה בנווה צדק עושה הכל נכון: מהמיקום (שלא מושך טונות של תיירים למרות המרכזיות שלו), עד האיכות, ההקפדה על הפרטים, המחיר והאופציות. אולי אחת הקונדיטוריות הכי ורסטיליות ברשימה, במובן של אחת כזו שתקרוץ גם לחובבי קלאסיקות וגם לחובבי טרנדים. גם לפודיז וגם לסבים שלהם.
דלאל הקונדיטוריה
דנון
בכל שישי בבוקר פותחים תלמידי מגמת קונדיטוריה בבי"ס למצוינות קולינרית בנמל תל אביב את הדלת לעולם שכולו פחמימות מופלאות: קרואסונים ובריושים, קוגלהוף וטארטלטים, גועות אורז בחלב וקראפין מלבי ועוד מאפים שרק מלקרוא עליהם מקבלים חרמנת קשה. הסוד כבר גלוי אז הקדימו הגעתכם כי יש הרבה מכורים לפחמימות בעיר הזאת.
התערוכה 3 תל אביב
לחם וחברים
בית-קפה קונדיטוריה עם סטייל צרפתי שממשיך עד לעוגות ולמאפים בוויטרינה. הבעלים ארי ואיזבל, עולים מצרפת, הצליחו להביא את פריז לתל אביב המהבילה ומייצרים עוגות וקינוחים מחמאה מיובאת, פירות טריים, שמרים וקרמים. השיק והטעם מרגישים ממש כמו בארץ המקור, במיוחד על רקע אוכלוסיה דוברת צרפתית שהתאהבה במקום מסיבות מובנות.
בוגרשוב 27 תל אביב 03-5256611
לחמים
אימפריית המאפים של אורי שפט חורגת כבר הרבה מעבר ללחמים, ודווקא ויטרינות המאפים הן שגורמות לנו להתעלף כל פעם מחדש: עוגות בחושות ושמרים, טארטים עם קרם פטיסייר ופירות טריים, רוגלעך, קרואסונים עם ובלי שקדים ושוקולד, אקלרים, טארטלטים, פטיפורים ועוגיות, ובחגים מאפים ייעודיים שתמיד מגיעים למקומות הראשונים ברשימות שלנו.
לחמים
מגזינו
טארט הלימון-פיסטוק והקראק פאי של מגזינו כבר הפכו לנכסי צאן ברזל בעירנו ולקינוחים הכי מוזמנים בוולט, אבל מה שלא רבים יודעים זה שאם מפסיקים לרגע לזלול ולבהות בעוגות שבויטרינה – בקונדיטוריה של מגזינו יש גם מאפים שחבל על הזמן, מתוקים ומלוחים, בגדלים נדיבים ובביצוע נפלא.
מגזינו
מספיק להציץ בויטרינה של אחד הסניפים מבית היוצר של האופה הצרפתי אריק קייזר, כדי להתחיל ולדמיין שאתם בפריז: מטארט אגס פרלינה, דרך אקלר קפה וכלה בפטיסייר פטל – בגדלים משתנים, צורות שונות והרבה שיק צרפתי.
מייזון קייזר
מילק בייקרי
המאפייה של עדי קיהן בכניסה לשוק הפשפשים היא ככל הנראה הדבר הכי פחות מזוייף בשוק הממוסחר לעייפה. אמנם לא מדובר על מאפייה יפואית אותנטית אלא יותר על שילוב אירופאי-אמריקאי-עדכני שלא תמיד מתכתב עם האופנות בארץ, ויותר משזה נכתב כביקורת, זה מראה על דרך. קלאסיקות, מאפי בוקר, ריבה, לחמים, עוגות, פחזניות, מעט התחכמויות והמון הקפדה.
מילק בייקרי
נורדיניו
נורדיניו מביאה לנו מכל טוב הארץ והעולם. תמצאו בה מאפים אמריקאיים מושחתים, מאפים צרפתיים קלאסיים, מאפים איטלקיים אייקונים והכל ערב לחיך, אסתטי ובעל חזות שובבית ומהנה – בדיוק כמו שקינוח טוב צריך להיות. הפייבוריט שלנו הוא כמו המאריטוצי הרומאי, שהוא אולי הכי קרוב שנוכל להגיע ללאכול ענן.
נורדיניו
סוויט בוקס
הקונדיטוריה ברחוב החלוצים המטונף היא סוג של אוקסימורון-אפייה: בית מאפה אמריקאי ומוקפד עם הבטחה לקלאסיקות אמריקאיות. בפועל מדובר במיני מפעל שנראה מצוחצח כמו מעבדה ומוציא קינוחים שטכנית נחשבים אמריקאיים, כמו עוגיות שוקולד צ׳יפס, דונאטס ופנקייק. אבל איפה גושי השומן והבצק המקוריים, ואיפה העדינות, ההקפדה והתעוזה של המקום.
החלוצים 6
עמיתה
הקונדיטוריה של מיכל בוטון (בסטה) ואנה שפירו (שף קונדיטורית טאיזו לשעבר) שחברו זו לזו. היא נמצאת בסלמה פינת פריז שריחה נידף עד סוף הרחוב והוויטרינה בה מלאה במאפים בטעם של פעם (סברינות ורולדות) יחד עם חידושים מרעננים לקלאסיקות. ועוד לא אמרנו מילה על עוגת יום ההולדת עם הסוכריות שהפכה למצרך בסיסי.
דרך סלמה 10
ערן שוורצברד
הקאמבק המיוחל של השף-קונדיטור ערן שוורצברד, מבכירי האופים בארץ, במתחם שרונה מרקט. אפשר למצוא שם קינוחים יפים יפים יפים וטעימים לא פחות, כמו (רק כדי לסבר את האוזן): דניש קרם מלבי וג'לי ורדים, מיני קוגלהוף תפוזים מסוכרים ושקדים קלויים, שוסון קרם שקדים ותאנים וקראנץ שוקולד ומרשמלו וניל.
שרונה מרקט, קלמן מגן 3
View this post on Instagram
פיקה
הקונדיטוריה השוודית הייתה תעלומה עד שמייקל רוטשילד פרץ בסערה לחיינו. בהתחלה היה צריך להתאמץ ולהידחף בשוק האיכרים בנמל כדי להגיע לדוכן הקטנטן, אבל כיום מספיק להושיט יד לוויטרינה באחת מארבע החנויות ולהצביע על המאפה שהכי עושה לכם את זה (וכולם סקסיים להחריד). העוגות מגיעות בפרוסות, פסים וכאלה שלמות וחגיגיות – כמו עוגת הנסיכה השוודית עם פטל, קרם פטיסייר וקצפת מצופה במרציפן.
תושיה 6; דרך סלמה 43; ירמיהו 27; י.ל. גורדון 36
רביבה וסיליה
רביבה אפל ז"ל, המלכה האם של הקונדיטוריות בישראל, התחילה מבית קפה קטן ברמת השרון והפכה לדבר הכי קרוב שאפשר בביצה הזו למותג. לאחר פטירתה קצת חששנו לגורל הבולנז'רי פטיסרי האהוב, אך הבן עמוס אפל והצוות הנאמן ממשיכים את המורשת ואף מקדמים אותה הלאה.
רביבה וסיליה
שואורום בייקהאוס
וולקאם טו דה קרייזיייסט בייקרי אין טאון. המאפים – מלוחים ומתוקים – והדונאטים שמכינים כאן הם חלומו של כל מכור לפחמימות וסוכר בצורתם הצבעונית והמטורללת ביותר. סטורי באינסטוש מתבקש, ויפה שעה אחת קודם.
5 סניפים בתל אביב, אחד בגבעתיים ואחד ברמת השרון. והיד עוד נטויה
Cakery
הקונדיטור מורן גיל הפך קנה את תהילתו בתקופת הקורונה כשהחל להעלות לחשבון האינסטגרם שלו את הטארטים המחולקים היפים שהוא אופה. המקום שפתח ברחוב אלנבי לא אכזב, והטארטים התגלו כנהדרים גם מחוץ למסך. תוכלו למצוא שם קראק פאי קלאסי, טארט פיסטוק ושוקולד חלב, טארט פירות יער ושוקולד לבן, טארט פקאן ואוכמניות טריות, טארט וניל ותפוחים מקורמלים. מלבד הטארטים תמצאו קנלה צרפתי, עוגת אגוזי לוז בזיגוג מפתה, בראוניז וגודיז נוספים.
אלנבי 31
The Pastry Box
קונדיטוריה תושבת יד חרוצים של נורית צ'יטיאת, השמשלבת בין קלאסיקות פטיסרי צרפתיות לטעמים והאסתטיקה של ארץ ילדותה של צ׳יטיאת, יפן. בתוך הוויטרינות המהודקות תמצאו את מיטב הפסיטרי והקונפיסרי, קינוחים מרהיבים שעשויים מחומרי גלם יפניים ומובחרים וניחנים בדיוק ובאסתטיקה יפנית מעוררת השתאות עם אלגנטיות שטרם נראתה כמותה בתל אביב. מלבד הלחם המנומר, אליו לא תוכלו להישאר אדישים, יש גם לחמניות מלון פאו יפניות במעטפת של בצק פריך מסוכר, לחמניית חלב יפנית בצורת חד קרן ומילוי קרם מוסלין, שוקולד ומאצ׳ה שהיא ללקק את האצבעות. ליטרלי.
The Pastry Box