חמשת הראמנים הכי טובים בתל אביב (ועוד אחד ברמת גן)

ארוחת חורף אולטימטיבית. פיפי'ז (צילום דן פרץ)
ארוחת חורף אולטימטיבית. פיפי'ז (צילום דן פרץ)

הלהיט של מנטנטן, הראמן האפור (אל תיבהלו מהצבע, הוא נפלא) של יובל בן נריה וגם הקערה המושלמת של פיפי'ז, עם המחיר השערורייתי: הגיע החורף וכל מה שאנחנו רוצים זה להטביע את הפרצוף בציר ראמני סמיך, עכשיו רק נשאר לבחור איזה

2 בינואר 2023

1. טונגארה/קארה ראמן | מנטנטן

כשמדברים על אוכל יפני בכלל ועל ראמן בפרט, מנטנטן הוא השם הראשון שעולה לראש. על רקע אווירת שינג'וקו ועיצוב יפני עכשווי עד לרמת ספרי המנגה שעל הדלפק תוכלו לבחור מתוך סוגי ראמן שונים, למשל טונגארה ראמן קלאסי – ציר בשר חזיר בבישול ארוך, אטריות, נבטי במבוק, צ'אשו (בשר חזיר), בצל ירוק וחצי ביצה רכה, ועד קארה ראמן, שהוא בכלל תבשיל חורפי עם ירקות, אטריות וציר סמיך מפוצץ בתבלינים מחממים.
נחלת בנימין 57, 65 ש"ח

הגו טו לראמן. מנטנטן (צילום יהונתן בן חיים)
הגו טו לראמן. מנטנטן (צילום יהונתן בן חיים)

2. ראמן קריספי פורק בלי וספייריבס חזיר | פיפי'ז

השפית יפעת תבואה מקפידה לעשות דברים בדרך שלה, משעות הפתיחה המוזרות ועד לתפריט ששואב השראה מיפן אך מותיר לעצמו חירות אמנותית. לדוגמה ראמן קריספי פורק בלי עם בטן חזיר פריכה, אטריות פלפל שחור, ביצה רכה כבושה בסויה וספייריבס חזיר בסויה מצומצמת. המחיר – 126 ש"ח – הוא כנראה היקר בעיר לז'אנר וגם למקום, שהוא מסעדת שוק, אבל הוא משקף את ההשקעה בפרטים.
זבולון 5, 126 ש"ח

3. ראמן קימצ'י טונקוטסו | TOMTOM RAMEN

לראמן של תום שמיר, בשלן ביתי שלקח את הראמן כפרויקט אקדמי כמעט, נחשפנו לראשונה באחד מסגרי הקורונה. מאז הוא ממשיך להתמקצע, ומביני עניין אומרים שזהו כנראה הראמן הטוב ביותר בעיר. לפני שהוא יוצא לחופשה ובפעם האחרונה בזמן הקרוב, תמצאו בתפריט ראמן חריף על קו התפר שבין יפן לקוריאה: ציר חזיר עם אטריות ראמן דקות בעבודת יד, צ'אשו צוואר חזיר בפלפל שחור, ביצה כבושה, קימצ'י אדום, סלטון ווקאמה, טופו ובצל ירוק. כמה חריף? רמה 1 – להבה, רמה 2 – שריפה, רמה 3 – אירוע הכחדה. נסו ותיהנו.
הזמנות באתר, 85 ש"ח

4. ראמן מיסו | הרצל 16

הגרסאות של רותי ברודו למנות קלאסיות תמיד יודעות איך לחדש, אבל מתוך מקום של כבוד. בהרצל 16 הקריצה היא לכיוון יפן, ככל הנראה בהשראת דיסקו טוקיו ז"ל, עם גרסה אוטונומית למנה האיקונית: ראמן מיסו, בשר מפורק, אפונת שלג, ביצת אונסן, בצל ירוק ואצות.
הרצל 16, 68 ש"ח

ראמן מיסו, הרצל 16 (צילום עידית בן עוליאל)
ראמן מיסו, הרצל 16 (צילום עידית בן עוליאל)

5. ראמן טאבאסקי | מיאזאקי

אל תתנו לגוון האפור-עכור של הראמן הזה לדכדך אתכם. יש בו ציר עוף עשיר, אטריות חיטה דקות, טחינה (שומשום הוא חומר גלם נפוץ במטבח היפני), תרד טורקי, ביצה כבושה באפר, בצל ירוק, שמן שום שחור, צ'ילי, ליים, פטריות ירדן צלויות ופרגית צרובה. צריך כישרון, ניסיון ואהבה למטבח היפני כדי לגרום לכל אלה להתחבר למנה הרמונית, ולשף יובל בן נריה יש את כולם בשפע.
קלמן מגן 3, 64 ש"ח

ואחד ברמת גן: ראמן-יה

לא היינו מגלים את היפנית הכשרה הזו אלמלא לי מלילי, מנהלת מסעדת בית תאילנדי והבת-של. "מתחם הבורסה אמנם לא נחשב תל אביב אבל שווה לעשות את הדרך לראמן יה – מקום של אוכל רחוב יפני, ללא סושי. הראמן נהדר, חומרי הגלם טובים והציר מעולה", היא אמרה לנו אז, ועם אוטוריטה כזו אי אפשר להתווכח.
אבא הלל סילבר 3, רמת גן, 64-75 ש"ח