חורף חם: הראמן הפופולרי נוחת בעיר, יאקימונו מתחדשת

ראמן של תום שמיר (צילום: גל קלדרון)
ראמן של תום שמיר (צילום: גל קלדרון)

קיבצנו לכם מגוון דרכים טעימות לשמור על החום בחורף הזה: ערבי "צ'ולנט אנד צ'יל" בצפון העיר, ספיישל מרקים אסייתיים, פופ אפ ערמונים וחגיגות לרגל פתיחתו מחדש של המוסד העכואי האהוב

10 בינואר 2022

חורף 1: מרקים של טבחים אסיאתיים | וונג

כל תחזית לגשם מריצה אותנו לחפש מרק. וונג, הוויטנאמית ברוטשילד, עושה כבוד לצוות המטבח ומשיקה תפריט מרקים שמבוססים על מתכונים אותנטיים. שף ניר כרמלי תיחקר את הטבחים על מרקים שאכלו בבית, ויצר מקבץ שכל מנה בו מבוססת על ציר שונה עם ירקות, כיסונים ואטריות. לדוגמה: מרק תירס וייטנאמי מציר ירקות וקפיר ליים עם צלעות תירס במיסו; ו־LA VACHE SOUP קוריאני מציר בקר עם באק צ'וי, אטריות וגיוזה בקר בבישול ארוך (39-74 ש"ח). גזרו ושמרו לסופה הבאה.
וונג

פניצילין וייטנאמי. וונג (צילום שני בריל)
פניצילין וייטנאמי. וונג (צילום שני בריל)

חורף 2: ערב ראמן | קמאקורה

את הראמן של תום שמיר אין צורך להציג. מתמודד משחקי השף שגרם לפודיז להגיע עד גבעתיים עבור ראמן מתארח בליין ארוחות קייסקי חורפיות במסעדת קמאקורה. ראמן בקר מעושן, צוקמן ראמן עוף, ראמן דג וראמן טבעוני יוגשו כחלק מתפריט בן שש מנות וקינוח. 240 ש"ח לאדם.
שני-שלישי (24-25.1), להזמנות 073-2777778

חורף 3: צ'ולנט & צ'יל | בובע

דוכן התבשילים בתוך חלה בשוק צפון מעלה הילוך ועורך בכל יום חמישי ערב Bobe & Chill: צ'ולנט חם ובירה קרירה, תבשילים ביתיים, חלות ביתיות ומסורתיות, מוזיקה ואווירה. מלבד צ'ולנט ירושלמי מסורתי תמצאו בתפריט תבשיל קציצות עוף בפלפלים בסגנון הונגרי, בובע חריימה ובובע סופריטו ועוד (34/49 ש"ח בחלה/צלחת).
ראול ולנברג 20 (שוק צפון), רמת החייל, 055-3053440, חמישי מ־19:00

בובע (צילום דויד מויאל)
בובע (צילום דויד מויאל)

פופ אפ שטרודל | שטפן

גלידה אאוט (לא לגמרי), שטרודל אין: במסגרת פופ אפ חורפי מכין השף קונדיטור יליד אוסטריה שטפן מאכר שטרודלים מלוחים ומתוקים. שטרודל תפוחים קלאסי כמובן יש בתפריט ולצדו שטרודלים קונבנציונליים פחות, למשל שטרודל במילוי כרוב, כרישה ומוצרלה מעושנת; שטרודל במילוי תפוחי אדמה ובצלים; שטרודל דובדבנים וגבינה ושטרודל מוצרט קוגל עם שוקולד ומרציפן (!). השטרודלים מוגשים עם שמנת ועירית (מלוחים) או כדור גלידה וקצפת (מתוקים). הנה חסכנו לכם טיסה לווינה. 42 ש"ח.
שטפן

פופ אפ שטרודלים, שטפן (צילום אפיק גבאי)
פופ אפ שטרודלים, שטפן (צילום אפיק גבאי)

אביתר מלכה FEED X 

האם בעקבות הבידודים המסעדות המחתרתיות חוזרות? שף אביתר מלכה מתארח לערב אחד ב־FEED – חלל העבודה מבית היוצר של בית קנדינוף. זוכה הריאליטי משחקי השף יגיש סשימי דג ים על גספצ׳ו שקדים לבנים, טורטליני עגבניות שרופות ומולים בחמאת עגבניות ועוד, סך הכול שבע מנות פראיות עונתיות מלוות ביינות תואמים ודי ג'יי לייב. 390 ש"ח לאדם.
שוקן 23, תל אביב, רביעי (12.1) מ־20:00, הזמנות באתר ובטלפון 052-9568922

אביתר מלכה בפיד (צילום מלו ציון סדן)
אביתר מלכה בפיד (צילום מלו ציון סדן)

אירוחים ואלכוהול X מרלוזה

הבר־מסעדה־חמארה בשוק הכרמל חוגג שנתיים בסדרת ארוחות מחווה ליצרנים ושותפים לדרך. הבעלים בני הזוג דור אבן (הרברט סמואל, טאיזו, פלורנטין האוס) ומור חזן (מחניודה) מארחים בימי שלישי בחודש ינואר מיקסולוגים מג'ין קלאב סופרים (11.1), יקב רקנאטי (18.1) והמיקסולוגית מור קורל (25.1), שיתאימו דרינקים לכנף מוסר מטוגנת ואיולי שום ירוק (54 ש"ח), אפונת שלג בגריל עם אבן יוגורט (39 ש"ח) ועוד מנות מירקות ודגים טריים מהשוק.
מרלוזה, שלישי מ־19:00, הזמנות דרך אונטופו או בטלפון 03-5164924

חוגגים שנתיים. מרלוזה (צילום יח"צ)
חוגגים שנתיים. מרלוזה (צילום יח"צ)

ברזיל בשוק הכרמל | בריגדריה

ועוד בשוק הכרמל והפעם בריגדרוס. הממתק הלאומי של ברזיל נוחת במרכז השוק בדוכן בגווני ורוד מתקתקים, שמציע בריגדרוס בטעמי חמאת בוטנים, קפה, צ'ורוס, פיסטוק, לימון, קוקוס ועוד, וגם קאפקייס של בריגדרוס שוקולד וגזר, עוגות אישיות ממיטב הקונדיטוריה הברזילאית, ממרחים מתוקים ומשקה גווארנה. ברוח הבידודים, את כל המוצרים ניתן להשיג גם בוולט ובאתר.
בריגדריה, הכרמל 17 (פינת מל"ן), תל אביב, ראשון-חמישי 10.00-18.00, שישי 9.00-14.00

בריגדריה בכרמל (צילום מיריי נוסבכר)
בריגדריה בכרמל (צילום מיריי נוסבכר)

טעימות ישן וחדש | יאקימונו הילטון

לאחר סגירת המסעדה ברוטשילד, יאקימונו במלון הילטון תל אביב הופכת לסניף הדגל של הרשת. המהפך מלווה בתפריט חדש ובו לא פחות מ־16 טעימות חדשות וותיקות, למשל סלט קאיסו – אצות, מלפפונים, אבוקדו ואטריות שעועית ברוטב השף; סורימי מארו מושי – שקיקי נייר אורז מאודים במילוי סורימי וירקות; מאגורו פפר – פרוסות טונה צרובה ולימון ברוטב סויה וג'ינג'ר ועוד. 550 ש"ח לזוג כולל יין.
יאקימונו

ארוחת טעימות ביאקימונו הילטון (צילום יעל בונפיס, wolt)
ארוחת טעימות ביאקימונו הילטון (צילום יעל בונפיס, wolt)

מחוץ לעיר

פופ אפ ערמונים | דוד לאור

אמרתם חורף אמרתם ערמונים. בקיוסק החדש של שף קונדיטור דוד לאור בירושלים מקדישים את החודש לערמונים, שמשתלבים במאפים וקינוחים מיוחדים כמו מון בלאן, בריושים ומאפים מלוחים, וגם שוקו עם קצפת ערמונים.
דוד לאור, גן גדעון, ירושלים, ראשון – חמישי: 07:30-19:00, שישי 07:30-15:00

מון בלאן ערמונים. דוד לאור (צילום גל קלדרון)
מון בלאן ערמונים. דוד לאור (צילום גל קלדרון)

מתכונים וסדנאות לתמיכה במסעדות | ירושלים

ועדיין בירושלים שתומכת במסעדות ובבשלנים: פרויקט "טעימה ירושלמית" (חפשו בגוגל), שת"פ של האגף לקידום עסקים בעירייה ואתר און לייף, מרכז מתכונים וסרטוני וידיאו להכנת מנות דגל ירושלמיות. 50 מסעדות, שפים ושפיות בישלו, הצטלמו וגילו את הסוד שמאחורי החומוס של אבו שוקרי, חריימה סלמון של אבי לוי (המוציא), קוקטיילים מהבר גטסבי ועוד. כל סדנה נמכרת ב-10 ש"ח והתשלום מועבר ישירות למסעדות. בנוסף, באתר זמינים מתכונים חינמיים של מנות עדתיות מסורתיות שתרמו בשלניות ירושלמיות.

אבי לוי (צילום: אנטולי מיכאלו)
אבי לוי (צילום: אנטולי מיכאלו)

ערב אורי בורי וי ין | האפנדי

מסעדת אורי בורי שהושחתה במהומות האחרונות בשנה שעברה נפתחת מחדש והבעלים אורי ירמיאס שב למטבח. באירוע שיתקיים במרתף היין במלון האפנדי שבבעלותו יוגשו טעימות של יינות ישראליים ולצדם מנות דגים ופירות ים חורפיות. 380 ש"ח לאדם (330 ש"ח לאורחי המלון).
12.1 (רביעי) בשעה 19:30, להזמנות 074-7299799

מרתף היין במלון האפנדי (צילום אסף פינצ'וק)
מרתף היין במלון האפנדי (צילום אסף פינצ'וק)