חדשות האוכל: בראנץ' כל יום, אפריטיביו כל אחה"צ, בובה טי בבית
פרטים נוספים על המסעדה החדשה של אייל שני מגלים לנו שהיא נפתחת בשיתוף הליין הגאה pag, וכוללת מחווה מקסימה לגילה גולדשטיין וננסי שניידר. וגם כריך מבצק פיצה, מנות ברוח הבסטיליה, שובה של גלידת הסאנדיי ומלא בראנצ'ים. אם זה טעים וקורה בתל אביב, זה כנראה כאן ברשימה
בכל שבוע קורים דברים חדשים בסצנת האוכל המקומית, ואנחנו כאן כדי ללקט את הדברים החדשים הכי טעימים שקורים. ובכן, מסעדה להט"בק פרנדלי של אייל שני, שלושה בראנצ׳ים, מנות ברוח הבסטיליה, כריך מבצק פיצה, משקה בובה טי בצד וגלידת סאנדיי לקינוח. כך נראה האוכל בתל אביב השבוע, וכמעט אפשר לחשוב שנורמלי פה.
>> עודף מטשרניחובסקי: הפיתות הכי טובות בפחות מ-50 ש"ח
>> מזנון של טירוף: הרגעים הכי משוגעים של אייל שני באינסטגרם
מסעדת גילה וננסי | אייל שני
בשלב הזה, אנחנו כבר יכולים לשפוך לכם יותר אור על המסעדה החדשה בתל אביב של איל שני, עליה דיווחנו לפני כשבוע. מאז למדנו ששמה הוא "גילה וננסי", על שם גילה גולדשטיין וננסי שניידר, מהטרנסיות הראשונות בישראל, שהובילו את חיי הלילה בתל אביב וחרטו על דגלן שמחה, שוויון וחירות לכל. המסעדה היא פרי שיתוף פעולה בין השף לליין הגאה pag, ותמוקם במלון Play החדש בלבונטין שצפויה להיפתח בתחילת אוגוסט
. ואיך אפשר בלי כמה מילים פיוטיות מהשף המופרע בכבודו ובעצמו: "איך נוצרת עיר סוערת שוב ושוב? צעירים רעבים מורדים בהוריהם שכבר נרדמו בה. יש בהם חלומות גדולים, אמביציה בוערת, אמונה שאפשר לשנות את העולם ולעשות ממנו מקום טוב יותר. לרוב הם נדחקים אז לשוליים, למחתרת, למרתפי העיר החשוכים לסודות הלילה ושם הם יוצרים סביבות חיים הנותנות לכל אדם לנשום ולשאת בגאווה את מי שבחר להיות בעולם. פאג ואיל שני הבינו אולי בפעם הראשונה בעולם שמגיע לאנשים המופלאים והססגוניים האלה הרבה יותר מאשר שולי העיר ופתחו את גילה, מקום שמפאר את השונה ונותן לו במה מרכזית שספוגה באוכל מרעיד לב שחוגג את החופש והתקווה בימים כל כך חשוכים״. אמן.
החל מתחילת אוגוסט
קפה דה סוליי | מנות צרפתיות ליום הבסטיליה
הבראסרי החדש מבית היוצר של קבוצת בוקה, שהתמקם בשכונת כוכב הצפון, יציין את ה-14.7 – הלוא הוא יום העצמאות הצרפתי – עם מגוון מנות קלאסיות מהמטבח הצרפתי. מלבד מרק הבצל וצלי הבקר בנוסח צרפתי המוגשים קבוע בתפריט, יתווספו למשך יומיים ספיישלים נוספים: מולים בחמאת בויאבז עם צ'יפס גראטן (88 ש"ח), סלא אנדיב עם חסות, תאנים וגבינת קממבר צרפתית צלויה (72 ש"ח) וגם באבא או רום (48 ש"ח) לקינוח. יהיו גם יינות צרפתיים מאיזורי היין המובילים של המדינה, כגון שאבלי, אלבר בישו (45\185 ש"ח), קרמאן ל'אקסטרה לאנגלואה שאטו (38\142 ש"ח), שאטו סן ז'רמן, בורדו סופריור (39\146 ש"ח) ועוד. תחי צרפת.
14-15.7, מאיר יערי 19, 077-9386262
אפרטיבו של קיץ | בייקרי צינה
בבייקרי צינה שבכיכר דיזינגוף החלו לערוך אפרטיבו בנוסח איטלקי למהדרין, שכולל לפי מיטב המסורת פיצות, יין או קוקטייל, וגם כריך פורטפוליו מפתיע שמורכב מבצק פיצה לצד תוספות מסקרנות – גבינת סטרטצ’לה יחד עם מורטדלה ופיסטוקים, וגם אחד עם מוצרלה פרסקה, פסטו ועגבניות שרי צלויות. יש גם צלחת גבינות של המחלבה של R2M, הקרויה white dairy וסלטים רעננים. טווח המחירים נעים לעין – פיצה מחמצת שאור מרגריטה/נפוליטינה עם שתי כוסות יין ב-79 ש״ח, כריך פורטפוליו עם כוס קוקטייל ג׳זמין ב-59 ש״ח, צלחת גבינות עם אגסים ביין ב-52 ש״ח וסלטים בין 32-38 ש״ח. אפשר גם להצטייד ביין וגבינות ולשבת על הכיכר.
התפריט המוזל מוצע בין השעות 13:00-21:00 כל יום מלבד שישי. בייקרי צינה, כיכר צינה דיזינגוף 6
בראנץ׳ כל יום | לולי
זוכרים שהתלוננו על זה שיש פה המוני בראנצ׳ים רק בסופי השבוע? אז מישהו בלולי שמע את רחשי לבנו, וכעת במסעדה שעל שפת הים מתחילים להגיש בראנץ׳ גם בימי השבוע. החל מהשעה 10:00 ועד 14:30, כך שאפילו לא מצפים מאיתנו להשכים קום. בתפריט שהרכיב השף כפיר ינין תוכלו למצוא קערת אסאי עם פירות העונה, קוקוס וחמאת בוטנים (51 ש"ח), בוריק טורקי עם בצק פילו, גבינת כבשים, תרד, זיתים, עגבניות, ביצה קשה וסחוג (59 ש"ח) גרילד צ'יז עם פסטו, עגבניות מיובשות, מוצרלה וצ'דר (56 ש"ח), ברוסקטה אבוקדו עם ביצה עלומה כי זה בכל זאת בראנץ' (56 ש"ח), פרנץ' טוסט מבריוש קלוי לקינוח עם דבש וקצפת (56 ש"ח) והפתעות נוספות.
הירקון 121 א, טיילת תל אביב חוף גורדון. מוגש מראשון-שבת ביו 10:00-14:30
בראנץ' גם בחום | קופ נטור
בר היין של שוק בצלאל מגיש, מלבד יין וגבינות, גם אוכל ממש נהדר – וגם בונוס מרכזי נוסף שמבדיל אותו ממרבית ברי היין של עירנו – בראנץ' חדש במהלך הסופ"ש, שמציע מנות אידאליות לשעות המוקדמות של היום. כריך מקושקשת בלחם מחמצת של ווילד ברד, עם מיונז חריף ומלפפונים שכובשים במקום (40 ש״ח), ביצים עלומות עם חומוס פריך, יוגורט יווני ושמן צ׳ילי (50 ש״ח), כריך נוסף עם בטטה, זוקיני ומטבל פטה (45 ש״ח) וגם קינוחים מפתים כמו עוגת גבינה באסקית עם ריבה עונתית, (40 ש״ח), טירמיסו (45 ש״ח) וקנלה די בורדו (18 ש״ח).
חמישי עד שבת בין 11:00-16:00, המכבי 2
פופ אפ בראנץ׳ 3 | כוסית x שף עופר ששון
מבראנץ׳ לבראנץ׳ כוחנו עולה, הרי אכלנו לא מעט ביצים עלומות והתחזקנו. ולעניינו, שף עופר ששון מגיע לבקר בכוסית, הוורמוטריה של כיכר רבין. ששון עבד בפופינה ובהרברט סמואל, ובימים אלה הוא חלק ממיזם האוכל ILU. תפריט הבראנץ׳ המשמח שהרכיב לכוסית כולל אויסטר שמפניה מיניונט (29 ש"ח) ואויסטר רוקפלר אפוי עם תרד, פירורי לחם ופרמז'ן (29 ש"ח), מלוואח מיני עם רסק עגבניות וסחוג (32 ש"ח), מקושקשת עם בוטרגה ביתית (39 ש"ח), ברוסקטה מולים אסקבץ' (19 ש"ח) וברוסקטה כבד דג (19 ש"ח), ביצה רכה עם פרושטו דה פארמה (21 ש"ח), גאלט עגבניות ואנשובי (32 ש"ח) ולקינוח סלט אבטיח, סברס, וניל וליים (42 ש"ח) וגאלט דובדבנים (34 ש"ח).
יתקיים ב19-20.7, ימים שישי ושבת בין 12:00-17:00. מלכי ישראל 5
ערכת בובה טי ביתית | am:pm
תגידו מה שתגידו על אמפמ, אבל אין ספק שהרשת מכירה אותנו התל אביביים היטב. על כן אין זה פלא למצוא בה עכשיו ערכות בובה טי להכנה בבית, שכן באמפמ יודעים שהתמכרנו לבועות עם המרקם המוזר. המוצר מיובא מטוויאן, מולדת הבובה טי המקורית, וכולל שלושה טעמים מסורתיים – מאצ׳ה, טארו וסוכר חום. בכל ערכה מוצרים לארבע כוסות משקה, אתם רק נדרשים לחמם רגע את כדורי הטפיוקה במיקרוגל, לשפוך את תמצית התה לכוס ולהוסיף חלב וקרח. ניסינו את הסוכר והחום והמאצ׳ה, נהנינו ובעיקר התקררנו. זה קל להכנה, יוצא טעים מאוד וגם מאפשר לאזן את מידת המתיקות.
39.90 ש״ח, להשיג באמפמ.
הסאנדיי חוזר | מקס ברנר
אחרי שחשבנו שקינוח הגלידה האמריקאי נותר הרחק בניינטיז, הנה הוא חוזר בקאמבק מתוק וצונן. במקס ברנר מגישים לא פחות מארבעה גביעי סאנדיי ענקיים ונוטפי קצפת ושוקולד, והנה ארבעתם: סאנדיי בננות וקרמל מלוח עם גלידת קרמל מלוח, בננות מקורמלות. רוטב טופי, קראמבל, קוביות וופל בלגי, קצפת וכדורי וופל (62 ש״ח), סאנדיי בואנו ושוקולד עם גנאש שוקולד חלב, פאדג' בראוניז, קרם בואנו, גלידת שוקולד חלב, קצפת וכדורי וופל (62 ש״ח), סאנדיי קרם ברולה בלונדיז עם פאדג' שוקולד בלונדי ברוטב וניל, עם טופינג של קרם ברולה וגלידת מנגו (64 ש״ח) ואחרון חביב: סאנדיי טרופי על בסיס גלידת מנגו, שכבות גנאש שוקולד לבן, מנגו טרי, קצפת, וקראמבל (62 ש״ח). יאם.
רוטשילד 45/שרונה מרקט