פיצה ברוטב פסטה ב-PPP, השטרודל מבארי בא העירה ועוד חדשות אוכל

איך אומרים שבת שלום בתאילנדית? קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)
איך אומרים שבת שלום בתאילנדית? קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)

חגיגה איטלקית בפיצרייה של הכולי עלמא, מאפה אוסטרי במאפיית לחמים, מטעמים טורקיים אצל כריסטוף - וגם אויסטרים, בראנצ' תאילנדי, פטיסרי בוכרי, וואגיו ברשת המבורגרים ובאמת יותר מדי חדשות טעימות מכדי למנות, אז העדפנו לא לספור

15 באוגוסט 2024

זה לא מובן מאליו שסצינת האוכל התל אביבית, אחרי כל מה שעברה, ממשיכה לנוע תנוע. ובכל שבוע אנחנו מוצאים יותר ויותר אירועים, ספיישלים, מנות מפתיעות ופשוט אוכל טעים ברחבי העיר שמגיע מבלי שבכלל ציפינו או תכננו. אלו החדשות הכי חשובות במקומות הכי טעימים.

>> למה לפתוח ספוט לאוכל רחוב בין עבודות רכבת? חשיבה לטווח ארוך

סPPPיישל איטליה בשקיעה | PPP

כשמחירי הטיסות בשמיים ואיטליה רחוקה מתמיד, PPP מביא את רומא לתל אביב באירוע שקיעה שכולו פחמימות, אלכוהול ומוזיקה. שף דוד שושן, שמתמחה במטבח האיטלקי, יכין פיצות עם רטבים קלאסיים, שבדרך כלל מוגשים עם פסטה, למשל פיצה קרבונרה עם קרם חלמונים ופארמיג'אנו, פיצה קאצ'ו אה פפה עם קרם פקורינו ופלפל שחור וקאלצונה ראגו בקר בולונזי. וזה לא נגמר כאן כי יש גם סופלי ברוטב עגבניות עשיר ולב מוצרלה נמסה, פרחי קישוא ממולאים ריקוטה ואנשובי ועוד מנות צד שטומנות בחובן הבטחה גרגרנית משובחת. יינות צוננים מהחנות המוזגת "מקווה" ובירה יימזגו לכל דורש, ואת הגרוב יביאו אנשי VuVuVu, הרכב הבית של קרולינה. יהיה חם ומגניב וטעים, ואם בדיוק תתרחש המתקפה המשולבת – תחנת הרק"ל הסמוכה היא מרחב מוגן מושלם (וממוזג).
מקווה ישראל 10, שלישי (20.8) מ-18:00

אסקפיזם איטלקי. PPP (צילום מתוך עמוד האינסטגרם ppptlv@)
אסקפיזם איטלקי. PPP (צילום מתוך עמוד האינסטגרם ppptlv@)

השטרודל מבארי בא לעיר | מאפיית לחמים

חפרנו על זה ונמשיך, כי אסור לשכוח: מאז פרוץ המלחמה מארחת מאפיית לחמים את שף-קונדיטור יקי שגיא מקיבוץ בארי, שניצל בנס מהטבח ומצא מקלט בתל אביב. אחרי שהספנקופיתה שהוא מכין זכה לחיבוק חם (ובצדק. הכי קרוב ליוון שטעמנו), משיק שגיא במאפייה את השטרודל מבארי, שנחשב לאחד המאפים האהובים על לקוחות מהעוטף – בצק פילו פריך וזהוב ובתוכו פלחי תפוחי-עץ, קינמון וצימוקים. המאפה, שחלק מההכנסות ממכירתו (למעט עלויות חומרי גלם וכוח אדם) מועברות ישירות לשיקום הקיבוץ וחבריו, מוקדש לזכרן של פסי כהן, יונה כהן ומזי בכר זכרן לברכה, שנהגו לקחת חלק בהכנתו ונרצחו בשבעה באוקטובר. "הזיכרון הראשון שעולה לי מהשטרודל הוא מחזה מקסים, ממש כאילו נלקח מסרט, של נשות הקיבוץ המדהימות שהיו עולות לקונדיטוריה ומכינות בדקדקנות את תפוחי-העץ, כמו שרק הן ידעו, כשברקע מתנגנים צלילים של מוזיקה ארץ-ישראלית", נזכר שגיא. ב"צוות השטרודל" לקחו חלק גם רז בן עמי שוחררה מהשבי (בעלה אוהד עדיין שבוי בעזה), פנינה אבני אמו של חגי אבני ז"ל, שי ילין בתו של חיים ילין, קרן כהן בתה של פסי כהן ז"ל, ונועה לוי אשתו של רוני לוי ז"ל. לבנו עם הניצולים וכפיים לאורי שפט בעלי המאפייה. 95 ש"ח.
מאפיית לחמים

יקי שגיא, אורי שפט והשטרודל מבארי. מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה, סטיילינג אוריה גבע)
יקי שגיא, אורי שפט והשטרודל מבארי. מאפיית לחמים (צילום דניאל לילה, סטיילינג אוריה גבע)

מארס טורקי | כריסטוף

מערכת היחסים עם טורקיה נמצאת בשפל היסטורי, היבוא נעצר ועל הפנינים שיוצאות מפיו של ארדואן עדיף שלא נגיד כלום. אבל המטבח הטורקי הוא עדיין אחד המופלאים בתבל, וכשיש הזדמנות לטעום ממנו אנחנו לא מוותרות (היוש מוטפאק). בשני ימי שישי הבאים יתארח השף הישראלי ממוצא טורקי למי ניפוסי בבר היין כריסטוף, ויגיש תפריט קטן ומנצח: מזאטים, עלי גפן ממולאים, בורקס מים, לקרדה ביתית, צ'ילביר (ביצה עלומה עם יוגורט וחמאת שאטה) וקאטמר, בצק דקיק ממולא קיימק ופיסטוק ומטוגן בחמאה, יצירת מופת שנותנת פייט לכל שטרודל מתנשא. עמרי ליבוביץ' בעלי הכריסטוף יפתח בקבוקים וישקה את האורחים ביין צונן, ובעינינו זו פתיחה מושלמת לסופ"ש שסופו מי ישורנו.
השוק 28, שישי (16.8, 23.8) מ-11:00, להזמנות

פילו של השמחות (צילום מתוך עמוד האינסטגרם leminifusi)
פילו של השמחות (צילום מתוך עמוד האינסטגרם leminifusi)

בוקר טוב תאילנד | קאב קם

עד שהאיראנים וחיזבאללה יחליטו מה הם עושים עם עצמם, אנחנו נזלול אוכל תאילנדי ונדפוק את הראש. הבר האהוב קאב קם מחזיר את הבראנץ' הבועט עם מנות מתפריט הערב ומנות חדשות, שמעניקות משמעות חריפה ומסחררת למושג "עונג שבת". תוצרת חקלאית מחוות וחממות גידול עצמאיות שאיתן עובד יריב מלילי, בעלי קבוצת בית תאילנדי, נבחרת בקפידה ומשולבת במנות, למשל פאד מאקה יאו – נתח פרגית קצוץ עם חצילים מהערבה, בזיל תאי, פלפל אדום חריף ורוטב טאו טייאו (82 ש"ח) וקאו טום נאה – נזיד אורז תאי עם אונטריב קצוץ, ביצה, ג'ינג'ר ושום פריך (58 ש"ח). לכיבוי השריפה בגרון מומלץ לעיין בתפריט משקאות מיוחד לסופ"ש ובו שפריצים, סאקה ויינות קלילים, כולם באוריינטציה מקומית־ארטיזנלית ובמחיר שלא מחרב את השמחה.
לינקולן 11, שבת 12:00-15:30

עונג שבת תאילנדי. קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)
עונג שבת תאילנדי. קאב קם (צילום יהונתן בן חיים)

פטיסרי בהשראה בוכרית | אריא

מסעדת אריא מציינת יום הולדת 11, ואם תזדרזו תספיקו להגיע לפרק האחרון שמתקיים ממש היום (15.8), כי לפעמים שווה להיות ספונטניים: שף קונדיטור עופר בן נתן (פופ אנד פופ) יכין תפריט קינוחים חד-פעמי בהשראת המנות של שף המסעדה מושיקו אברהם, שהוא ממוצא בוכרי. צ'יבורק משמשים ואורז בחלב ומנטו שוקולד ולרונה עם קציפת שוקולד לבן מקורמל והל הם רק דוגמה מתוך הפיוז'ן האקלקטי-בוכרי שצפוי הערב, וקינוח התירס המפורסם יגיע גם כן להתארח (54-68 ש"ח). לא יודעים מה אתכם, אנחנו נהיה שם כדי להבין איך זה עובד ולאחל מזל טוב.
נחלת בנימין 66, בהזמנה מראש  

רואים עליו שהוא בוכרי. אריא (צילום גל זהבי)
רואים עליו שהוא בוכרי. אריא (צילום גל זהבי)

אויסטרים בגוון טבעי | פר דרייר

אמרנו כבר שאויסטרים הם האיט גירל של קיץ 24? פגשתם אותם בכל פינת רחוב כמעט, וכעת הם מגיעים ליפו, לערב מיוחד שמארגנים אנשי TOS (דה אויסטר סוסייטי). לצד הרכיכות היוקרתיות יוגשו יינות טבעיים מבית בון ויואן, והכל קורה במסגרת 15 שנים לפר דרייר האהוב. שלקו ואמצו.
בת עמי 7, שלישי (27.8) מ-18:00

האויסטרים באים ליפו (צילום מעמוד האינסטגרם the_oyster_society)
האויסטרים באים ליפו (צילום מעמוד האינסטגרם the_oyster_society)

הביאו את הוואגיו | אגאדיר

אחרי גרסאות מאת רושפלד וקומרובסקי שהפכו את ההמבורגר למנת שף, מקדישה רשת אגאדיר את המהדורה המוגבלת החדשה לוואגיו וליפן בכלל, היעד הכי נחשק בקרב פודי'ז בשנים האחרונות. Burger No.1 משלב בין בשר מזן ואגיו לטעמים מהמטבח היפני, כלומר קציצה במשקל 250 גרם בלחמניית באן אוורירית עם רוטב טריאקי מתוק-מלוח, אבוקדו, צ'ילי בחרפות עדינה, מלפפון רענן, עלה שיסו אוריינטלי ונגיעת וואסבי לאקסטרה ספייסיות. בום. 88 ש"ח כולל מיקס צ'יפס.
נחלת בנימין 2 ובהמשך בכל הסניפים

יותר יפני. אגאדיר (צילום Burger No.1)
יותר יפני. אגאדיר (צילום Burger No.1)

צוהריים משפחתי | קפה דו סוליי

כל הורה יודע שככל שזה נוגע לילדים, המחצית השנייה של חודש אוגוסט היא סיוט תעסוקתי, בידורי ובישולי. קפה דו סוליי בצפון העיר פותר את הסעיף האחרון ומשיק שעה שמחה למשפחה כולה: 20 אחוז הנחה על תפריט הילדים ועל תפריט האלכוהול להורים (כי בואו, מגיע לנו). במקום לחפש צל באיזו גינה ולהכיל התקפי זעם עד שעת המקלחות וההרדמות, הם יחרבו דפי צביעה וינשנשו פסטה ברוטב עגבניות/שמנת/ רוזה (39 ש"ח), המבורגר ילדים וצ'יפס (47 ש"ח) ושניצל עם צ'יפס או פירה (45 ש"ח), בזמן שאתם תוכלו ללגום יחסית בנחת כוס שאבלי צונן (39 ש"ח).
מאיר יערי 19, ראשון-חמישי 16:00-19:00, להזמנות

יחסית, כן? קפה דו סוליי (צילום שחף סגל)
יחסית, כן? קפה דו סוליי (צילום שחף סגל)