בראנץ' השיכורים חוזר, כוכב מישלן שני לשף ישראלי ועוד חדשות אוכל

שיכורים ונהנים. שישקו (צילום דנה גורנברג)
שיכורים ונהנים. שישקו (צילום דנה גורנברג)

הבראנץ' האהוב חוזר לשישקו עם אכזבה אחת קטנה שקשורה לפנקייקים בתמונה, חמודי אבולעפיה מכין פיתות דה לוקס, הסיח של גרטי חוזר לכרמל, שף מסעדת קולונאד מקבל כוכב מישלן נוסף, יש חגיגת דים סאם בעיר ועוד חדשות טעימות להפליא. אם זה שווה טעימה זה כנראה כאן ברשימה

31 באוקטובר 2024

שום דבר לא יכול לעצור את סצינה האוכל המקומית, שגם אל מול סגירות מבאסות ומשבר מתמשך ממשיכה לייצר לכם אוכל, ולנו סיבות לספר לכם. אז אלו הדברים המעניינים שקורים בתחום הטעים מכולם, במידה ורציתם לפתח קצת רעב.

>> יונתן רושפלד ראה בר שכונתי שהוא אהב, אז הוא החליט להצטרף למטבח

קצת גאווה ישראלית | כוכבי מישלן לשף גלעד פלד

אם מדריך מישלן לא יגיע לישראל, ישראל תגיע אליו בעקיפין: גלעד פלד, שף מסעדת קולונאד שבעיר לוצרן בשווייץ, זכה בשני כוכבי מישלן. במקרה והשם מצלצל מוכר, הרי שזה משום שלפני כ-20 שנה שימש פלד שף מסעדת פושקין היקרה והיוקרתית, שפעלה ברחוב מונטיפיורי והאכילה בעיקר אוליגרכים. עם סגירת המסעדה עזב פלד את הארץ, עבד בצרפת ובצ'כיה ולבסוף נחת בלונדון, במסעדת Le Pressoir d'Argent של גורדון רמזי, וזכה עבורה בשני כוכבי מישלן. את כוכב הראשון בקולונאד הוא קיבל לפני כשנתיים, ארבעה חודשים בלבד לאחר פתיחת המסעדה, וכעת כאמור מגיע הכוכב השני. אז נכון שפלד כבר הרבה שנים לא בארץ, אבל ישראלי הרי תמיד נשאר ישראלי וככזה הוא מקור גאווה לכולנו.

כוכב ישראלי בשווייץ. שף גלעד פלד (צילום מתוך mandarinoriental.com) 
כוכב ישראלי בשווייץ. שף גלעד פלד (צילום מתוך mandarinoriental.com) 

פיתה בשר 1 | חמודי אבולעפיה X ג'ורג'

כשחמודי אבולעפיה מפציע בפופ אפ, אפשר להיות בטוחים שכאן יהיו פיתות אליפות. הפעם הוא מתמקם בג'ורג', החמארה החמודה בפלורנטין, עם בשרים, סלטים וחמוצים שכולם מעשה ידיו להתפאר, ותפריט שמתחיל בסלטים לא שגרתיים ונגמר בקבב המיתולוגי. סלט גזר עם חמאה חומה, יוגורט כבשים ופלפל שאטה; קישואים ביוגורט, נענע וליים; חציל קלוי בטחינה ורימונים וטחינה עגבניות וג'רג'יר הם רק כמה ממנות הפתיחה כהכנה לדבר האמיתי – פרגית במרינדת עמבה (48 ש"ח בפיתה/65 ש"ח בצלחת), צוואר טלה בבישול ארוך עם חמינדוס (60/74 ש"ח), מעורב ירושלמי אורגינל עם חווייאג' של חבשוש (48/68 ש"ח) ושיפוד קבב טלה עסיסי עם טחינה ונענע (45/65 ש"ח). תנו אבולעפיה יד חופשית להפתיע אתכם עם קומבינציית טעמים ואל תוותרו לו על קונפי סחוג, שנותן לפיתה את חותמת השף הבלתי מעורערת.
שד' וושינגטון 25, שני-חמישי 11:30-16:00

פיתה וחיוך שמצדיקים הגעה לפלורנטין. חמודי אבולעפיה (צילום שרון בן דוד)
פיתה וחיוך שמצדיקים הגעה לפלורנטין. חמודי אבולעפיה (צילום שרון בן דוד)

פיתה בשר 2 | גרטי בכרמל

איש הדונר זיו גרטי חוזר לסיבוב נוסף בשוק הכרמל ומביא עמו את הסיחים המפורסמים, שמתובלים בפיסטוקים ובתבלינים ביבוא אישי מטורקיה. הפופ אפ יתקיים בחלל שבו פעל המיטש (שמישהו כבר יגאל את הספוט המקולל הזה מייסוריו), עם מקומות ישיבה ומוזיקה שתעשה נעים באוזניים על רקע רעשי הלעיסה. אם התגעגעתם לביס הבאמת-מושלם שלו, נעצו את התאריך ביומן ותחזיקו אצבעות שהפעם לא יהיה ביטול של הרגע האחרון.
חבשוש 31, חמישי-שישי (7-8.11)

חוזר לשוק לקצת. זיו גרטי והסיח (צילום: יעקב בלומנטל)
חוזר לשוק לקצת. זיו גרטי והסיח (צילום: יעקב בלומנטל)

הזמן הכתום | Eats

לכבוד האלווין שקורה ממש היום ייצבעו הוויטרינות בסניפי Eats בכתום לוהט, עדות לתעלולים שהשפית מיכל אפשטיין מכינה לקראת החג: פמפקין פאי ומרשמלו כתום, עוגת דלעת עם שנטי וניל, קרמל דלעת מלוח וקראמבל מתובל, דלעת שנטי וקרמל, מרשמלו רוחות רפאים, פמפקין ספייס לאטה ועוד ועוד (6-28 ש"ח). אהבתם את עוגת הגזר שלה במשחקי השף? גם היא תככב באירוע כמובן.
אדם הכהן 1, שינקין 20, חמישי-שבת (31.10-2.11)

זוכרים שפעם היא הייתה כדורסלנית? מיכל אפשטיין (צילום אסף קרלה)
זוכרים שפעם היא הייתה כדורסלנית? מיכל אפשטיין (צילום אסף קרלה)

השיכורים חוזרים | שישקו

חיכינו וחיכינו וסוף סוף זה קורה – בראנץ' השיכורים בשישקו חוזר בגרסה מורחבת ומשופרת, בסימן לעזאזל הכול בואו נתחזר כי מי יודע מה יהיה מחר. בתפריט החדש יש מגדל פנקייקים וקורנדביף (במקום בייקון), צלחת כבושים מהים, קלמרי על הפלאנצה וביצת עין ועוד מנות ותיקות שעברו מתיחת פנים, לצד מנות חדשות שיצר שף דורון לוי – בורקס שקשוקה, סביצ'ה דג ים על יוגורט אוזו ותפוזים, קרואסון של לה מולאן עם בשר מפורק וביצה עלומה וארטישוק צלוי לאבנה עגבניות וירוקים, וכמובן כבד קצוץ ומנות מהמטבח הבולגרי שמלווה את השישקו מאז הקמתו (45-95 ש"ח). בלאדי מרי, סנגריה קרה, מימוזה ועוד קוקטיילים של בוהוריים ישלחו אתכם לשנ"צ שיכורים מתוק במיוחד.
הכובשים 48, שישי-שבת 12:00-16:00

אבל למה בלי בייקון? בראנץ' שיכורים בשישקו (צילום דנה גורנברג)
אבל למה בלי בייקון? בראנץ' שיכורים בשישקו (צילום דנה גורנברג)

חגיגת דים סאם | ליי פו

מדהים איך הזמן עף: כאילו רק אתמול עשינו עליה כתבת פתיחה והנה ליי פו האסיאתית כבר מציינת שלוש שנים. לכבוד המאורע הגיע למטבח שף סיני, שבחודש החגיגות מכין גיוזות ודים סאם חדשים, קריספי וון טון, סופ דאמפלינגס שמנמנים כולל גרסת אקסטרה לארג' שמוגשת בכוס קוקטייל ועוד הפתעות מרהיבות. והשיא – כיסון ענק שבתוכו מתחבאים לא פחות מתריסר כיסונים קטנים, סוג של עוגת הפתעה או בבושקה סינית, אם תרצו. צמחוניים והריוניות לא נשארים מקופחים ויש מנות שמתאימות גם להם.
בוגרשוב 31, עד שבת (30.11)

12 כאלה בתוך כיסון, קולטים? ליי פו (צילום האינסטגרם laifutlv)
12 כאלה בתוך כיסון, קולטים? ליי פו (צילום האינסטגרם laifutlv)

בליקמח, בננהלוטי ומוצ'י | שוק האוכל בסנטר

לקראת העונה הקרה העניינים בשוק האוכל בדיזינגוף סנטר מתחממים, ולרשימת המציגים מתווספים לא פחות משבעה דוכנים חדשים: מאפיית Zeit für Brot עם שבלולי השמרים המושלמים והלחמים, בליקמח – המאפייה-קונדיטוריה לל"ג שתביא עימה מאפים מלוחים ומתוקים, לחמים, שוקולד וממתקים בלי אף טיפת גלוטן (ויותר לא צריך לעמוד שעות בפקקים בדרך לרמת החייל), מיץ מרק עם מרקים לחורף, המלקטים – דוכן דליקטסים ובו גבינות ממחלבות מקומיות וממשקים נבחרים מחו"ל, חלבה וטחינה של "ממלכת החלבה" ומוצרים של נאות סמדר, Rewine – דוכן יקבי בוטיק ישראלים, ודוכני מוצ'י ובננה לוטי. המון דברים טובים תחת גג אחד במרכז העיר, בדיוק המידע שלו אתם זקוקים לקראת הסופ"ש.
דיזינגוף סנטר, חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-17:00

בלי לעמוד בפקקים: מאפיית בליקמח בשוק האוכל בדיזינגוף סנטר (צילום יח"צ)
בלי לעמוד בפקקים: מאפיית בליקמח בשוק האוכל בדיזינגוף סנטר (צילום יח"צ)

פחמימות רכות ומתוקות | דומינו'ס פיצה

מתוך הבנה מעמיקה של קהל הלקוחות הגרגרני, דומינו'ס פיצה מתגברת את מחלקת המאנצ' שלאחר המנה העיקרית. כשסיימתם לכסח את הפחמימות המלוחות – אנחנו בעד הצ'יזי קראסט (שוליים ממולאים מוצרלה זו המצאה גאונית) וצ'יזי רולס (גלילי בצק במילוי גבינה ועשבי תיבול) – מתעורר חשק למשהו מתוק. וכאן נכנסים לפעולה הפופים – מאפים חמים, רכים מבפנים ופריכים מבחוץ מלאים במטבעות שוקולד לבן נמס ומענג. מכיוון שאף פעם אין יותר מדי שוקולד, תוכלו לבחור בין רוטב שוקולד חלב עשיר לרוטב פיסטוק ושוקולד לבן (22.90 ש"ח ל-8 יחידות). גזרו ושמרו למפגש החברים הבא או לנפילת הסוכר הבאה.
להשיג בסניפים ודרך האתר/אפליקציה

חמים, רכים ומלאי שוקולד. דומינו'ס פיצה (צילום דן פרץ)
חמים, רכים ומלאי שוקולד. דומינו'ס פיצה (צילום דן פרץ)