הזדמנות אחרונה למטרלו, בית קפה יפני בסנטר ועוד חדשות האוכל

הקרואסונים המופרעים של מטרלו מגיעים לביקור אחרון בתל אביב, לפני שהם עוברים רשמית לבודפשט, Mushroom Cafe המתוק קופץ לדיזנגוף, וגם יין ללא תחתית, 24 שעות קולינריות בדה ג'ורג' ועוד חדשות טעימות במיוחד שאספנו כדי לעורר תיאבון. אם זה טעים וזה בעיר, כנראה שזה פה
יש טעים, ויש טעים בתל אביב. הרי אפשר להפעיל עסק אוכל מצוין מכל מקום בארץ, אבל רק בתל אביב הוא יעמוד לצד המתחרים הכי טובים, כמו גלדיאטור שמגיע לראשונה לרומא. לכן אפשר להבין למה שפים, קונדיטורים ושאר ירקות אוהבים לבקר כאן, אפילו אם רק לפופ-אפ קצר מועד. בסוף אנחנו אלו שמרוויחים מזה, כל עוד לא מחשיבים את כל הכסף שהוצאנו על האוכל. אלו האירועים והפופ-אפים הכי טעימים שקורים כרגע בעיר.
>> היפות והנכונות: 3 מסעדות חדשות בתל אביב שעושות הכל נכון
קרואסון מהצפון | לחמים
דקה לפני שהוא עולה על מטוס לבודפשט לפתוח את קונדיטוריית מטרלו, שף קונדיטור עדי פרץ מתארח אצל הקולגה אורי שפט לפופ אפ הקרואסונים השנתי – מסורת שהחלה במאפיית לחמים בפיסים בודדים ומתרחבת לקולקציה מפוארת שמוגשת במשך שבוע שלם. "יש כאן סגירת מעגל מאוד מיוחדת מבחינתי, מכיוון שבתחילת דרכה של מטרלו, עוד לפני שהתחלתי לייצר אותו בעצמי, נהגתי לרכוש בצק לקרואסונים ממאפיית לחמים. החיבור עם אורי הכי טבעי בעולם", אומר פרץ, שהפופ אפ הוא ההזדמנות האחרונה לאכול את היצירות המדופפות שלו בארץ לתקופה הקרובה: קרואסון גבינות ויין (קרם גבינה, קראמבל פרמזן וג'לי יין אדום), קרואסון צ'אי שיבולת שועל ושמנת מוקצפת, וקרואסון פיסטוק-לימון עם פיננסייר פיסטוק, קרם לימון וגנאש לימון מוקצף. עוד תפגשו באירוע קרואסוני מקושקשת לקס (ביצי חופש אורגניות וסלמון מעושן), אבוקדו וגבינת ברינזה ממחלבת המאירי, שוקולד ויסקי ותותים קצפת ושוקולד. בהזמנת קרואסון ספנקופיטה (תרד טרי, תערובת גבינות ובצק פילו בשמן זית קורנייקי ממסיק קיבוץ מגל) בהשראת המאפה של יקי שגיא מבארי, חלק מההכנסות יועבר לשיקום הקיבוץ. 24-33 ש"ח.
לחמים, עד שישי (7.2) מ-10:00 ועד גמר המלאי (בשישי החל מ-9:00)

יפן בדיזינגוף סנטר | Mushroom Cafe
יפנולוגים, זה בשבילכם: מאשרום קפה מגיע מתארח בדיזינגוף סנטר לפופ אפ יפני אותנטי וחד פעמי (בינתיים). למי שכל זה יפנית בשבילו נזכיר שאיי (Ai), ילידת יפן, פתחה בביתה שבגבעתיים בית קפה, ומדי פעם היא מפציעה בפופ אפים בחנות אופנת יד שנייה בעיר. כעת היא מביאה לסנטר טאיאקי – פנקייק בצורת דג במילוי מחית שעועית אזוקי במתיקות עדינה, דאיפוקו מוצ'י (עוגת אורז במילוי שעועית או רפרפת), דוריאקי (פנקייקים רכים על בסיס חלב) ועוד מתוקים יפניים, שקצת שוברים את שגרת הראמן בתל אביב. בנוסף תוכלו לפגוש ביריד היפני המסורתי רייס בול וסאקה, מוצרי מדף יפניים, דוכני קימונו וכלי קרמיקה יפניים, להציץ בתערוכת צילומים המתייחסת לאמנות כגשר בין תרבויות (הכניסה בחינם) ולהשתתף בטקס תה יפני אותנטי (50 ש"ח).
דיזינגוף סנטר (בניין A קומה 1 ליד קסטרו), שלישי (4.2) מ-12:00

גירל פאואר | הגפן
השפיות דנה לי ברמן (גן השקמים) וברברה צליל אבי, בוגרת הריאליטי "משחקי השף", נפגשות בגפן – חצר יין מקומית לערב נשי חד פעמי, שמחבר בין טעמים מקומיים להשראות ים-תיכוניות בפרשנות אישית. באירוע המשותף הן יגישו קובנה ירוקים עם חמאת לימון זעתר מוקצפת (26 ש"ח), סשימי דג לבן בכבישה קלה עם ויניגרט תפוז דם, שומר מוחמץ, דואה וקרם פרש מתובל (71 ש"ח), ספגטיני חמאה חומה בציר עוף חום ופירורי לחם מתובלים (69 ש"ח) ועוד מנות שמשקפות את הדרך שכל אחת מהן עברה ועוברת במטבחים בארץ ובעולם. ומכיוון שנשים במטבח מקצועי הן סוג של יוניקורן, הסינרגיה כאן מעניינת כפליים.
נועם 3, יפו, שלישי (4.2) מ-18:00, להזמנות

קולינריה מסביב לשעון | דה ג'ורג'
רז רהב (OCD), שיראל ברגר (OPA), גורי אלפי ועוד רבים וטובים לוקחים חלק ב-CULI.NARI.CATION, חופשה שבה במקום לישון תוכלו לצרוך במהלך 24 שעות שלל אירועי טעימות ותוכן קולינריים: ארוחה זוגית במסעדת פרדס של שף ברק אהרוני, פאנל בהנחיית ׳הטבח׳ גורי אלפי שבו ישוחחו רהב וברגר על טעם הכשלון ואיך מתרוממים ממנו (רלוונטי במיוחד לכולנו ולא רק במטבח), מאסטר קלאס יין וארוחת בוקר מיוחדת במסעדת הלופט. מומלץ להביא בגדי ספורט ולנצל את קומת ה-wellness כדי לבזבז קצת קלוריות. מ-2,100 ש״ח (600 ש"ח הנחה ללקוחות אמריקן אקספרס).
דה ג'ורג', רביעי-חמישי (12-13.2), , להזמנות 077-5705930/1 (מספר החדרים מוגבל)

הקרוסלה ממשיכה להסתובב | אוזריה
המיזם במסגרתו שפים שאין להם איפה לבשל מתארחים באוזריה נקסט דור נמשך, ובהצלחה מרשימה. החודש מארחת שפית אביבית פריאל את השפים אליעד דנון, שפרש מאונזה (רביעי-שישי, 5-7.2), עומר טל, שמתמחה בבישול טבעוני פיין דיינינג ועורך ארוחות מן הצומח (12-14.2), אריק דרחני ומולי מגריסו שהכירו ביפו־תל אביב של חיים כהן וחוזרים לממש את האהבה למטבח הטורקי־עות'מאני שהציגו באונזה (24-25.2) ושף קונדיטור עידן קושניר (רביבה וסיליה לשעבר), מרצה במגמת אפייה וקונדיטוריה בבית ספר דנון וחבר נבחרת ישראל לאפייה, שיכין תפריט פטיסרי עונתי. בואו לתמוך וצאו שבעים ומסופקים.
מטלון 44, להזמנות

ספיישל איטליה ויין ללא תחתית | אנסטסיה
טבעונים, שימו לב: באנסטסיה מוזילים ומגוונים לכם את הארוחה. במסגרת אירועי עשור להקמתה מפנקת המסעדה את האורחים בימי שני בכריכי פניני מדוגמים, ניוקי בחמאת מרווה, לזניה שלוש גבינות ועוד מנות טבעוניות בהשראת המטבח האיטלקי, כולל טירמיסו חדש משכבות קרם וטורט וניל בקפה וברנדי עם קקאו, שלא תרגישו עליו שאין בו ביצים (48-69 ש"ח). את הפסטה, חשוב לציין, ניתן לקבל לל"ג, והרטבים כולם מתוצרת בית. בימי רביעי, תמורת 69 ש"ח תוכלו לשתות ללא הגבלה יינות מיקב אסף שברמת הגולן, ולנשנש ליד קרפצ’יו סלק, קולורבי חלוט עם פטה שקדים ופוקאצ’ה טרייה עם עשבי תיבול. תכלס דיל שווה גם לקרניבורים שבינינו.
פרישמן 54, להזמנות

חותכים במחירים | פומו
בשורה לעובדים ברמת החייל ולתושבי השכונות הצפוניות: מסעדת פומו מאמצת את המנהג האיטלקי לשעות בין ערביים ומציעה אפריטיבו בהנחה של 25 אחוז על כל התפריט, אוכל ומשקאות כאחד. לדוגמה: שרימפס במחבת עם קרם פלפלים ולימון כבוש (82 ש"ח – כל המחירים לפני הנחה), ריזוטו אלבה מבושם בכמהין (66 ש"ח) ומפלדיני תרד, פורטובלו וכרישה (88 ש"ח) ומהבר – נגרוני (58 ש"ח), STRAWBERRY STING על בסיס ג'ין ביפיטר, אפרול, מחית תות, למון גראס ונענע (60 ש"ח) ומבחר יינות בכוסות. רק אל תשכחו לקחת בחשבון את הפקקים בדרך.
הברזל 11, ראשון-חמישי, 17:00-19:00, 03-9225320
